سردرد میگرنی به صورت کوبیدن در یک سمت سر شروع میشود و به دو طرف آن گسترش مییابد. بعضی افراد نیز درد را در پشت چشمها و در گردن احساس میکنند گاهی نیز به صورت سردردی نامشخص و گنگ شروع شده و ظرف چند دقیقه تا چند ساعت به درد بسیار شدید تبدیل میشود و ساعتها یا روزها طول میکشد. میگرن به حدی شایع است که در اطرافیان ما کمتر کسی یافت میشود که این بیماری را نداشته باشد. میگرن که نوعی از سردردهای مزمن است، اغلب در زنان بیشتر بروز میکند و با بالا رفتن سن، از شدت و دفعات آن کم میشود.
میگرن مانند هر درد مزمن دیگری دارای عوارضی مانند عصبی شدن، اشکالات در بینایی، به سختی حرف زدن، احساس ضعف، کم اشتهایی، احساس سرما، لرز، حالت تهوع، افزایش ادرار، پف کردن صورت و خستگی است.
درباره دلایل ایجاد میگرن نظرات متفاوتی مطرح است عدهای معتقدند میگرن بر اثر وجود غدههای مغزی است و برخی نیز تغذیه نامناسب، ژنتیک یا شرایط محیطی مانند استرس را عامل ایجاد میگرن میدانند اما آنچه مسلم است بر اثر انقباض شدید رگهای خونی مغز ایجاد میشود.
نکته مهم این است که نباید افراد به صلاحدید خودشان و به محض بروز سردرد شدید، دارو مصرف کنند بلکه فقط پزشک متخصص میتواند تشخیص دهد سردرد، میگرنی است یا دلیل دیگری دارد.
رژیم و پرهیز غذایی نیز در تشدید سردردهای میگرنی موثر هستند و معمولاً هر فردی میتواند تشخیص دهد کدام غذاها با بروز میگرن او ارتباط دارد. مثلاً شکلات، مرکبات، نوشابههای الکلی، غذاهای مانده و نمکی و ترشیها گاهی به افزایش درد منجر میشوند.
حملههای میگرنی بر اثر عوامل آلرژیزا، قرار گرفتن در معرض نور شدید و سر و صداهای بلند، فشارهای روحی و جسمی، تغییر در عادات خواب، کشیدن سیگار یا قرارگرفتن در معرض دود سیگار، گرسنگی، مصرف الکل، کافئین و تغییرات هورمونی مانند مصرف قرصهای ضدبارداری ایجاد میشوند، بنابراین با دوری کردن از چنین عواملی میتوان سردردهای میگرنی را کمتر یا خفیف کرد|دکتر عباس دقاق زاده|متخصص طب فیزیکی و توانبخشی|
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد