سکته مغزی یکی از علل عمده مرگ و میر یا ناتوانی عضلانی در سراسر جهان است.
فرآیند بروز سکته مغزی دقیقاً مشابه با سکته قلبی است با این تفاوت که نقطه اثر سکته مغزی در ناحیه مغز و ستون فقرات است.
علت بروز سکته مغزی، توسعه پلاکهای آترواسکلروتیک و لخته شدن خون در رگهای اصلی گردن و ساقه مغز است.
زمانی که لخته خون باز میشود، تکههای آن وارد انشعابات مختلف رگهای خونی و سپس وارد مغز می شود.
بر اساس این فرآیند، خون لازم به بخشهای مختلفی از مغر نمیرسد و سلولها بهطور ناگهانی میمیرند. این مکانیسم سکته مغزی نامیده می شود.
مطالعات اخیر محققان دانشکده پزشکی هاروارد نشان میدهد که این عارضه کشنده با چند راهکار ساده و تغییرات جزیی در شیوه زندگی قابل مهار است.
در این تحقیقات علاوه بر تاکید به حفظ آرامش و جلوگیری از تنشهای روحی، به چهار مکمل غذایی که از بروز سکته جلوگیری میکند، اشاره شده است.
این مکملها عبارتند از:
فولیک اسید
فولیک اسید با نام شیمیایی «فولات» نیز شناخته میشود. این مکمل دارویی محلول در آب است و تولید گلبول قرمز می کند ومقادیر بالای آن در سبزیجات سبزرنگ و غلات سبوس دار وجود دارد.
هموسیستئین یک ماده شیمیایی است که توسط اسید آمینه تولید میشود.
زمانی که میزان فولیک اسید بدن کاهش پیدا کند، میزان این ماده شیمیایی در بدن افزایش پیدا میکند که توسط آزمایش خون تشخیص داده میشود. افزایش این ماده شیمیایی باعث رسوب کلسترول، کلسیم و تشکیل لخته خون میشود.
برای جلوگیری از تمام این عارضه ها، مصرف روزانه چهار میلی گرم اسید فولیک توصیه شده است.
عصاره هسته انگور
عصاره هسته انگور حاوی یک ماده شیمیایی به نام «proanthocyanins» است که تمام رادیکالهای آزاد را جذب میکند.
این ماده خوراکی میزان التهاب دیواره داخلی عروق و کلسترول بد را کاهش میدهد و از بروز سکته جلوگیری میکند.
منیزیم
ماده معدنی منیزیم یکی از مهمترین مواد غذایی توصیه شده برای سلامت عروق است که از التهاب رگها و تشکیل پلاک جلوگیری می کند.
منیزیم حساسیت بدن نسبت به انسولین را افزایش می دهد و برای بیماران دیابتی توصیه شده است.
مصرف روزنه ۶۰۰ میلیگرم منیزیم در روز توصیه شده است.
برخی از مواد غذایی حاوی منیزیم عبارتند از:
• سبزیجات سبز رنگ
• آجیل و انواع دانههای روغنی
• ماهی
• لوبیا
• آووکادرو
• شکلات تلخ
• لبنیات کمچرب
• انجیر
• میوه خشک
• برنج قهوهای
• موز
روغن ماهی
تمام مواد غذایی دریایی شامل مقادیر بالایی از اسید امگا ۳ هستند که از بروز سکته مغزی جلوگیری میکنند. (ایرنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد