کتایون مصری / دبیر گروه جامعه

سندی برای زنان بدون نظر زنان

سند ملی زنان و کودکان اسفندماه امسال با هدف جبران خلأهای قانونی برای بررسی و تصویب به مجلس می‌رود، این سند با همکاری مرکز امور زنان ریاست جمهوری، وزارت کشور و قوه قضاییه تدوین شده و بر اساس ماده 227 برنامه پنجم توسعه برای امنیت زنان و کودکان ارائه می‌شود، اما با وجودی که پیشینه تدوین این سند به ابتدای سال‌جاری باز می‌گردد و برخی از آن به سند امنیت زنان و کودکان یاد کرده‌اند، هنوز کوچک‌ترین جزییات آن روشن نیست و تلاش برای گفت‌وگو با رئیس مرکز امور زنان که هراز چندگاهی خبری از تدوین این سند می‌دهد،بی نتیجه مانده است.گویی در هر سازمان و نهادی که سندی تدوین می‌شود تا به مرحله اجرا نرسد از جزییات واهداف آن سخنی به میان نمی‌آید.
کد خبر: ۴۵۳۹۲۴

سند ملی زنان یا همان امنیت زنان، هرچه هست به دنبال بازکردن گره‌های قانون مدنی و اعاده حقوق این قشر از جامعه است. منتها جامعه زنان کشور تاکنون از این اسناد و مجموعه‌های حقوقی به خود زیاد دیده است، نمونه‌اش منشور حقوق زنان است که از اوایل دهه 80 رسانه‌ای شد و با همکاری مرکز امور زنان و شورای فرهنگی اجتماعی زنان و برای مقابله با کنوانسیون منع هرگونه خشونت علیه زنان تهیه شد؛ اما هیچگاه از حد منشور کاغذی فراتر نرفت.

منشور حقوق زنان طی یک دهه گذشته با استفاده از ظرفیت‌های قانون مدنی، عرفی و دینی به بازتعریف حقوق زنان پرداخت و کمتر جناح فکری و سیاسی آن را مغایر ارزش‌های داخلی خواندند، اما برای اجرای این منشور هیچ قوایی بسیج نشد و به دلایل نامعلوم ودر همهمه سیاسی مواد آن فراموش شد در حالی که می‌توانست زیربنای تدوین قوانین حمایتی از زنان باشد.

حالا نوبت به سندی، باز هم به بهانه حمایت از حقوق زنان و کودکان رسید؛ سندی که داعیه دار تامین امنیت حقوقی برای این قشر است درحالی که هنوز معلوم نیست به دنبال چیست؟ آیا هدف از اعلام چنین اخباری از سوی وزارت کشور یا مرکز امور زنان اعلام گزارش کار ماهانه است؟ وقتی اعلام می‌شود این سند به دنبال پرکردن خلأهای حقوقی است باید بپذیریم در حال حاضر چالش‌ها و نقصان‌هایی وجود دارد که نمی‌توان آن را نادیده گرفت، این سند پیش از آن که برای اجرا وابلاغ به مجلس برود به بازبینی کارشناسان نیازمند است، افرادی که در آینده بزرگ‌ترین گروه منتقدان این سند را تشکیل می‌دهند. بنابراین ابهامات سند را قبل از این که پایش به مرحله اجرا بازشود، به شور نخبگان گذاشتن، شجاعتی است که در کمتر سازمان صاحب سندی شاهد آن هستیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها