معاون درمان وزیر بهداشت به موفقیت‌های برنامه‌های بهداشتی ـ درمانی ایران پس از انقلاب اشاره کرد و گفت: طی 25 سال اخیر امید به زندگی در ایران حدود 12 سال افزایش یافته است.
کد خبر: ۳۶۷۰۳۵

به گزارش ایسنا، دکتر حسن امامی‌رضوی در دیدار با وزیر رفاه، جمعیت و امور زنان پاکستان، با اشاره به فعالیت زنان در حوزه سلامت کشور، گفت: در حال حاضر 17 هزار بهورز زن در خانه‌های بهداشت ایران مشغول فعالیتند. همچنین یکصد هزار داوطلب سلامت در شهرها به مراقبت‌های سلامتی زنان می‌پردازند. بیش از 60 درصد ورودی دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران را نیز زنان تشکیل می‌دهند.

وی به سیل اخیر کشور پاکستان اشاره کرد و گفت: مردم و دولت ایران در جریان سیل پاکستان حمایت خود را از این کشور اعلام و اقدامات لازم را انجام دادند. در حال حاضر نیز آمادگی کمک به کشور دوست و همسایه پاکستان را داریم.

امامی‌رضوی به برنامه‌های وزارت بهداشت در زمینه تنظیم خانواده و کنترل جمعیت کشور اشاره کرد و گفت: با اجرای برنامه‌های متعدد، رشد جمعیت از بیش از 3.4 درصد به 1.6 درصد کاهش یافته است. به این منظور تلاش‌های مختلفی در سطوح آموزشی انجام شد و تمام رهبران مذهبی در استان‌ها با این برنامه موافقت کردند و سبب شد که این برنامه موفقیت‌های زیادی به دنبال داشته باشد.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در جهت گسترش شبکه بهداشت و درمان کشور از حدود 25 سال گذشته، افزود: توسعه خانه‌های بهداشت سبب گسترش برنامه‌های غربالگری از جمله تالاسمی و تیروئید شد.

امامی‌رضوی با اشاره به حمایت‌های صورت گرفته از سلامت زنان ایرانی ، گفت: تمام حوزه‌های نظام اداری و اجرایی کشور از این برنامه‌ها حمایت می‌کنند؛ به طوری که شورای عالی سلامت در سطح رئیس‌جمهور تشکیل شده و برنامه‌هایی که به همکاری دیگر حوزه‌ها نیاز دارد در این شورا به تصویب می‌رسد. همکاری دیگر دستگاه‌ها در زمینه افزایش سطح سلامت آحاد جامعه بویژه زنان بسیار موثر بوده است؛ به طوری که طی 25 سال اخیر امید به زندگی در ایران حدود 12 سال افزایش یافته است.

وی افزود: امید به زندگی در زنان ایرانی از رشد بیشتری برخوردار بوده است؛ به طوری که در حال حاضر امید به زندگی در زنان از متوسط 73 سال برخوردار است و در مردان 71.5 سال. همچنین با اقدامات انجام شده آمار مرگ و میر مادران باردار از 140 در 100 هزار به 30 در 100 هزار کاهش یافته است.

معاون درمان وزیر بهداشت به وزیر رفاه پاکستان پیشنهاد داد که برای کاهش مرگ و میر مادران و ایجاد زایمان‌های ایمن ، امکانات حد واسطی در این کشور تعریف شود و گفت: در ایران این مسیر طی شده است. به این منظور مراکز تسهیلات زایمان در مناطق دوردست ایجاد شد و ماماهای آموزش دیده به جای ماماهای تجربی در این مراکز مستقر شدند. این امر توانست آمار مرگ و میر مادران باردار را کاهش دهد و امکان انتقال افراد پرخطر به بیمارستان در زمان مناسب را فراهم کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها