یکی از سبزیجاتی که در فصل زمستان کاربرد فراوانی دارد شلغم است. شلغم و یا همان برشاد واژه‌ای عربی است که در بعضی از کتب به جای برشاد، بوشاد نوشته‌اند که اعراب آن را معرب کرده و شلجم و سلجم گفته‌اند، ولی در زبان عربی به آن لفت می‌گویند. در قدیم گیاه‌شناسان شلغم را جزو هویج‌ها می‌دانستند، به همین جهت در لغت‌نامه‌های قدیمی در بیان خواص شلغم می‌نویسند «هویجی است که آن را در آش‌ها می‌ریزند».
کد خبر: ۱۵۹۸۸۱

شلغم، تقویت کننده حافظه‌

یکی از سبزیجاتی که در فصل زمستان کاربرد فراوانی دارد شلغم است. شلغم و یا همان برشاد واژه‌ای عربی است که در بعضی از کتب به جای برشاد، بوشاد نوشته‌اند که اعراب آن را معرب کرده و شلجم و سلجم گفته‌اند، ولی در زبان عربی به آن لفت می‌گویند. در قدیم گیاه‌شناسان شلغم را جزو هویج‌ها می‌دانستند، به همین جهت در لغت‌نامه‌های قدیمی در بیان خواص شلغم می‌نویسند «هویجی است که آن را در آش‌ها می‌ریزند».

خواص معجزه‌آسای شلغم‌

شلغم دارای 8 درصد مواد نشاسته‌ای است بعلاوه مقداری هم سلولز دارد. از این رو است که مصرف آن شخص را سیر می‌کند و نیروی لازم را به او می‌دهد، ولی باعث چاقی نمی‌شود و برای مبتلایان به مرض قند (دیابت)، ضرر ندارد، بلکه با داشتن مواد مفید دیگر به درمان آن نیز کمک می‌کند.

ترکیبات موجود در شلغم برای اعصاب و مغزمفید بوده و موجب تقویت حافظه می‌شود و به اعصاب نیرو می‌بخشد. شلغم دارای ویتامین‌های آ، ب، پ، ث و املاحی مانند فسفر، کلسیم، گوگرد، منیزیم و ید است. همچنین در آن آرسنیک و روبیدیم وجود دارد و تنها گیاه خوراکی است این دو عنصر مفید را یکجا داراست. روبیدیم از عناصر مفیدی است که اگر در هر گیاه پیدا شود آن را مفید کرده و اثر مواد و عناصر شفابخش آن را چندین برابر می‌کند و نیز به علت وجود آرسنیک خوردن آن از سخت‌ترین امراض یعنی جزام نیز جلوگیری می‌کند.

شلغم و مقابله با جزام‌

همانطور که گفتیم خوردن شلغم از بیماری‌هایی چون جزام جلوگیری می‌کند.

بیماری جزام یک بیماری قدیمی است که عامل آن فقر و بدبختی و فقدان عوامل غذایی است و موقعی این مرض و میکروب سر سخت آن مسری می‌شود که شخص دچار کمبود عواملی مانند آرسنیک و گوگرد باشد و در غیر این صورت قابل سرایت نیست، علاوه بر ویتامین‌ها و مواد سودمندی که در بالا به آنها اشاره کردیم شلغم دارای یک ترکیب آنتی ویروس و آنتی باکتریالی است که بسیاری از میکروب‌ها و ویروس‌ها را از بین می‌برد. براساس همین اصل است که گفته می‌شود شلغم زکام و سرماخوردگی را معالجه کرده و از ابتلا به آن جلوگیری می‌کند. شلغم خلط آور و درمان کننده سرفه، مخصوصا سرفه‌های خشک است و برای مداوای آنژین، تنگی نفس و سیاه سرفه مفید است.

پیشگیری از امراض پوستی‌

غذاهایی که با شلغم طبخ می‌شوند مدتی در برابر میکروب‌های هوا و فساد در امان هستند. شلغم باعث پیشگیری از امراض پوستی می‌شود و همچنین باعث تقویت قوه بینایی شده و از شب‌کوری جلوگیری می‌کند. شستشوی پوست با آب جوشانده شلغم جهت رفع ترک‌های پوست و شقاق، نقرس و خارش مفید است.

 این توصیه ما را جدی بگیرید: در فصل زمستان تا می‌توانید شلغم نوش جان کنید و تمام سال از منافع آن بهره‌مند شوید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها