البرز در آستانه محدودیت گاز؛

تاکید شرکت گاز بر ضرورت مدیریت مصرف

هشدار شرکت گاز البرز
مدیرعامل شرکت گاز استان البرز با هشدار نسبت به کاهش ظرفیت تولید گاز کشور و افزایش احتمال بروز تنش در تأمین این انرژی طی زمستان پیش‌رو، بر ضرورت صرفه‌جویی، اصلاح الگوی مصرف و مشارکت جدی مشترکان برای جلوگیری از اعمال محدودیت‌های احتمالی تأکید کرد.
کد خبر: ۱۵۷۲۹۶۶

به گزارش جام جم البرز، ناصر حسینی در گفت‌وگوی زنده با برنامه رادیویی «رهیافت» با اشاره به آسیب‌دیدن تأسیسات تولید گاز کشور در حادثه ۲۷ اسفندماه اظهار کرد: در پی این حادثه، روزانه حدود ۲۳۰ میلیون مترمکعب از ظرفیت تولید گاز کشور از مدار خارج شد که با تلاش متخصصان صنعت گاز، تاکنون نزدیک به ۱۰۰ میلیون مترمکعب از این ظرفیت احیا شده است.

وی با بیان اینکه ناترازی گاز کشور در سال‌های گذشته نیز در روز‌های سرد سال به حدود ۳۰۰ میلیون مترمکعب در روز می‌رسید، افزود: شرایط کنونی نسبت به سال‌های گذشته دشوارتر شده و در صورت تداوم روند مصرف بی‌رویه، احتمال بروز تنش گازی در بخش خانگی دست‌کم در سه استان کشور وجود دارد.

مدیرعامل شرکت گاز استان البرز در ادامه به اقدامات انجام‌شده برای بهینه‌سازی مصرف انرژی در استان اشاره کرد و گفت: تاکنون بیش از پنج هزار و ۶۰۰ موتورخانه با هدف افزایش بهره‌وری و کاهش مصرف گاز بهینه‌سازی شده‌اند که این اقدامات می‌تواند راندمان عملکرد آنها را بین ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش دهد.

حسینی همچنین از اجرای طرح هوشمندسازی ۲۰۰ موتورخانه در استان خبر داد و افزود: حدود نیمی از این طرح تاکنون اجرایی شده و مراحل تکمیل آن ادامه دارد.

وی با اشاره به برنامه جایگزینی تجهیزات گرمایشی فرسوده و کم‌بازده تصریح کرد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، ۱۸۰ هزار دستگاه بخاری پربازده به‌صورت رایگان در اختیار مشترکان قرار می‌گیرد تا بخاری‌های قدیمی و پرمصرف از چرخه استفاده خارج شوند.

مدیرعامل شرکت گاز البرز فعالیت ۹ شرکت کارور انرژی در استان را از دیگر اقدامات مؤثر در مدیریت مصرف دانست و اظهار کرد: این شرکت‌ها با اجرای برنامه‌های آموزشی، اصلاح تجهیزات و ارائه راهکار‌های فنی، کاهش مصرف گاز در بخش‌های خانگی و صنعتی را دنبال می‌کنند. همچنین ارائه رایگان پوشش‌های عایق برای پکیج‌های نصب‌شده در فضای باز ساختمان‌ها از جمله اقدامات پیش‌بینی‌شده برای جلوگیری از اتلاف انرژی است.

حسینی از مالکان ساختمان‌های دارای موتورخانه خواست برای بهره‌مندی از خدمات رایگان بهینه‌سازی، به پایگاه اینترنتی شرکت گاز استان مراجعه و درخواست خود را ثبت کنند.

وی با تأکید بر تأثیر اصلاح الگوی مصرف در کاهش فشار بر شبکه گازرسانی خاطرنشان کرد: تغییر برخی عادت‌های ساده در مصرف انرژی می‌تواند بین پنج تا ۱۰ درصد از مصرف گاز واحد‌های مسکونی بکاهد و با اجرای اقدامات تکمیلی، میزان صرفه‌جویی حتی به ۱۵ تا ۲۰ درصد نیز افزایش یابد.

مدیرعامل شرکت گاز استان البرز همچنین رعایت دمای استاندارد در فضا‌های مختلف ساختمان را ضروری دانست و توصیه کرد دمای اتاق خواب و محیط کار بین ۱۸ تا ۲۰ درجه و دمای اتاق نشیمن بین ۲۱ تا ۲۳ درجه سانتی‌گراد تنظیم شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت رعایت استاندارد‌های فنی در ساخت‌وساز و نصب تجهیزات گرمایشی گفت: تأیید تأسیسات داخلی ساختمان بر عهده سازمان نظام مهندسی است و شرکت گاز پس از تأیید این سازمان، مراحل واگذاری اشتراک را انجام می‌دهد.

حسینی در پایان با تأکید بر نقش مشارکت عمومی در عبور از شرایط دشوار تأمین انرژی اظهار کرد: مدیریت مصرف، عایق‌کاری اصولی ساختمان‌ها و استفاده از تجهیزات گرمایشی استاندارد، سه راهکار مهم برای کمک به تأمین پایدار گاز در زمستان و جلوگیری از اعمال محدودیت برای بخش‌های تولیدی و صنعتی کشور است.

newsQrCode
ارسال نظرات

نیازمندی ها