صرفه‌جویی در مصرف گاز، راهکار کاهش استفاده نیروگاه‌ها از مازوت

مازوت سازی
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فردیس با تأکید بر نقش مدیریت مصرف انرژی در کاهش آلودگی هوا گفت: صرفه‌جویی در مصرف گاز خانگی، به‌ویژه در فصل سرد سال، می‌تواند از افزایش استفاده نیروگاه‌ها از سوخت‌های سنگین و آلاینده‌ای مانند مازوت جلوگیری کند.
کد خبر: ۱۵۷۲۸۵۷

به گزارش جام جم البرز، سعید سپهوند اظهار کرد: با افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، فشار بیشتری به شبکه تأمین انرژی وارد می‌شود و احتمال استفاده نیروگاه‌ها از سوخت‌های جایگزین و سنگین افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به فعالیت نیروگاه‌ها از جمله نیروگاه منتظرالقائم افزود: نوع سوخت مصرفی نیروگاه‌ها تابع سیاست‌ها و تصمیمات کلان کشور است و در مشعل نیروگاه‌ها ممکن است ترکیبی از سوخت‌ها مورد استفاده قرار گیرد؛ بنابراین مدیریت مصرف گاز در فصل زمستان، علاوه بر کمک به پایداری شبکه انرژی، در کاهش مصرف سوخت‌های آلاینده نیز مؤثر خواهد بود.

سپهوند با اشاره به توزیع مازوت کم‌گوگرد در سال گذشته تصریح کرد: بر اساس آخرین اطلاعات موجود، تاکنون توزیع این نوع سوخت برای سال جاری انجام نشده است. البته میزان آلایندگی ناشی از مصرف ترکیبی سوخت‌ها می‌تواند با مصرف یک سوخت سنگین به‌تنهایی متفاوت باشد.

بررسی آثار زیست‌محیطی حمله به انبار نفت

رئیس اداره حفاظت محیط زیست فردیس در بخش دیگری از سخنان خود به پیامد‌های زیست‌محیطی حمله به انبار نفت اشاره کرد و گفت: پس از وقوع این حادثه، کارشناسان محیط زیست با پایش کیفیت هوا، میزان آلاینده‌های منتشرشده در جو را بررسی کردند.

وی افزود: بخشی از ذرات آلاینده در مدت کوتاهی ته‌نشین شدند و شرایط جوی و بارندگی‌های آن مقطع نیز با آثار آلودگی ناشی از حریق همراه بود. همچنین بررسی و سنجش آلودگی خاک در محدوده انبار نفت انجام شد که نتایج آن از آلودگی خاک این محدوده حکایت داشت.

سپهوند درباره احتمال نفوذ آلاینده‌ها به منابع آب زیرزمینی نیز بیان کرد: در پی نگرانی از نشت مواد آلاینده، نمونه‌برداری از منابع آبی منطقه انجام شد و در بررسی‌های اولیه، با توجه به پایین بودن سطح آب‌های زیرزمینی، نشانه‌ای از نفوذ آلودگی مشاهده نشد؛ با این حال، برای اطمینان بیشتر نمونه‌برداری مجدد صورت گرفته و بررسی‌ها همچنان ادامه دارد.

وی در پایان با ابراز تأسف از شهادت تعدادی از هم‌وطنان در جریان این حوادث خاطرنشان کرد: در شهرستان فردیس آثار دیگری از جنگ نیز مشاهده شد، اما حادثه انبار نفت از نظر ابعاد و میزان تخریب، مهم‌ترین پیامد زیست‌محیطی را در منطقه به دنبال داشت.

newsQrCode
ارسال نظرات

نیازمندی ها