«با اهالی کتاب و کلمه» از دیگر بخشهایی است که توانسته به تقویت فضای نخبگانی برنامه بیانجامد؛ از معرفی تازههای نشر در محورهای متنوع گرفته تا گفتوگو با نویسندگان و مؤلفان در موضوعات اجتماعی و سیاسی ... با دستاندرکاران این برنامه رادیویی ، گفتوگو کردهایم که در ادامه میخوانید.
رویداد ۱۵ ساله شد
سید وحید موسوی، مدیر گروه سیاسی اجتماعی رادیو گفتوگو درباره این پرسش که برنامه رویداد چند سال است روی آنتن رادیو گفتوگو است و برچه اساس و مبنایی در جدول پخش قرار گرفته است؟ میگوید: این برنامه حدود ۱۴ سال است که روی آنتن رادیو گفتوگو است. باتوجه به نیاز این شبکه به برنامههای کمربندی که بتواند مسائل و موضوعات روز در حوزه سیاسی، بینالملل، اقتصاد، جامعه و فرهنگ را بهلحظه در سطح سیاستگذاری مورد بررسی قرار دهد، این برنامه طراحی شد. عنوان این برنامه پیشتر ۴۵ دقیقه بود اما به رویداد تغییر عنوان داد ومحتوای جدیدی را بر مبنای طرحهای جدید دوستان دنبال کردیم. آنچه که در برنامه رویداد تا به امروز رقم خورده، براساس راهبردی بوده که در برنامه «بدون خطخوردگی» طراحی شده بود، برنامه بدون خطخوردگی برنامه عصرگاهی بود که مسائل و موضوعات جامعه در حوزههای مختلف را مورد بررسی قرار میداد. براساس چشماندازی که این برنامه در کنداکتور رادیو گفتوگو طراحی کرد، به این نتیجه رسیدیم که میتوانیم برنامهای هم در کمربند ظهر داشته باشیم. این تصمیمگیری باعث شد که برنامه رویداد ۱۵ ساله شود.
مخاطبان به ما سوژه میدهند
وی در رابطه با اهداف و رویکردی که برنامه رویداد دنبال میکند، میافزاید: هدفمان این بوده که بتوانیم مسائل موجود در جامعه را مورد بررسی، کنکاش و تحلیل قرار دهیم تا بتوانیم مسئولان را به آنتن رادیو گفتوگو بکشانیم و مطالبهگری کنیم. مخاطبان به ما سوژه میدهند. طی این سالها کارویژههای مهمی را در دستور کار قرار دادیم؛ مناسبتها را به صورت ویژه مورد بررسی قرار دادیم. طرحهای مختلفی را در برنامه داشتیم، بخش ویژهای با عنوان «با سخنگویان» داریم که با وزارتخانههای مختلف در ارتباط هستیم و با سخنگوی دولت و سخنگویان کمیسیونهای تخصصی مجلس گفتوگو و از آنها مطالبهگری میکنیم و پیگیر برنامههایشان هستیم.
با اهالی کتاب و کلمه
موسوی ادامه داد: بخشهای دیگری هم بهتازگی اضافه شده؛ بخش «با اهالی کتاب وکلمه» بخش ویژهای است که جذابیتهای خاص خودش رادارد ودرآن با نویسندگان و مولفان درحوزههای اجتماعی وسیاسی گفتوگوکرده وکتابهایشان رابه مخاطبان پیشنهاد میکنیم.«با استانداران»طی ماههای اخیر طراحی شد وبرنامههای استانداران جدیدی که دردولت چهاردهم مستقر شدهاند را مورد بررسی قرار دادیم. مسائل مبتلابه این سالها را دربرنامه داشتیم و آنها را مورد بررسی و تحلیل قرار دادیم.
یک برنامه تعاملی
موسوی درباره اینکه برنامه رویداد چه وجه تمایزی با برنامههای دیگر رادیو گفتوگو دارد، توضیح میدهد: اولین مورد، ریتم برنامه است که بسیار سریع طراحیشده و مخاطب را درگیر میکند. رویداد یک برنامه تعاملی است که مخاطب خاص خودش را پیدا کرده. مخاطب با پاسخ به سوالهایی که در ابتدای برنامه مطرح میشود، ما را همراهی میکند. حتی به ما سوژه میدهد و... از این باب میشود گفت که رویداد یک برنامه پویا است که این پویایی را هم به مخاطب منتقل میکند. علاوهبر اینها؛ باتوجه به اینکه برنامه به صورت تلفنی، مجلهای و ترکیبی روی آنتن میرود، ظرفیتهای مناسبی است تا بتوان کارشناسان خبره و مسئولان عالیرتبه را به برنامه دعوت کرد. بنده به عنوان مدیر گروه سیاسی و اجتماعی رادیو گفتوگو با تیم برنامه که تهیهکننده و عوامل هستند، جلسات مستمر داریم و برای موضوعاتی که سرفصل است و میتواند تلنگری در جامعه ایجاد کند، همچنین موضوعاتی که مسائل اصلی کشور و نظام است را مورد بررسی قرار میدهیم و برای آنها چشمانداز تعریف میکنیم که براساس آن، برنامه اجرا میشود.
رویکرد جدید در رویداد
مدیر گروه سیاسی اجتماعی رادیو گفتوگو در پایان با مژدهای به مخاطبان این برنامه میافزاید: براساس تغییر و تحولاتی که در حوزه رسانه انجام میشود، ما هم نیاز داریم تغییراتی در فضای برنامهسازی داشته باشیم. باتوجه به اینکه تیم مدیریتی جدیدی در رادیو گفتوگو مستقر شده، تلاش میکنیم نگاه جدیدی در برنامه اعمال کنیم. این مژده را به مخاطبان این برنامه بدهم که بهزودی شاهد رویکرد جدیدی در این برنامه خواهیم بود، منتظر آن روز باشید.
مهمانانی از جنس صاحبنظران نخبه
فائزه مقدم، هماهنگی این برنامه را برعهده دارد و در پاسخ به این پرسش که بیشتر چه مهمانهایی به برنامه دعوت میشوند و هماهنگی با آنها چه سختیهایی دارد؟ میگوید: مهمانان ما معمولا کارشناسان سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، اساتید دانشگاه، مسئولان اجرایی و نمایندگان مجلس هستند. سختیهای کار ما هم شامل محدودیت زمانی مهمان و در دسترس نبودن یا تمایل نداشتن آنها برای مصاحبه در زمان موردنظر است.وی درباره این پرسش که ویژگی خاص مهمانان این برنامه چیست؟ میافزاید: مهمانان اغلب صاحبنظر بوده و دارای سابقه رسانهای و توان تحلیل دقیق و سریع موضوعات روز هستند.
مقدم در پایان درباره سختیهای کار هماهنگی میگوید: هماهنگی با مهمانان نیاز به پیگیری مداوم، تطبیق زمانهای فشرده و ایجاد اعتماد برای حضور در یک گفتوگوی زنده دارد، همچنین برخی در لحظه آخر انصراف میدهند که چالشبرانگیز است.برنامه مجله خبری تحلیلی رویدادبه تهیهکنندگی بهزاد محمودزاده،دستیاری و هماهنگی فائزه مقدم و کارشناسمجریگری میثم رشیدیمهرآبادی و مجتبی شاهسونی، تحت نظارت گروه سیاسیاجتماعی شبکه رادیویی گفتوگو به مدیریت سید وحید موسوی تقدیم مخاطبان شبکه فرهیختگان میشود.
از گفتوگو با اهالی کتاب تا سخنگویان
بهزاد محمودزاده، تهیهکننده برنامه رویداد از تهیهکنندگان با سابقه رادیو است که سالهاست با رادیو گفتوگو همکاری دارد و همواره تلاش داشته با تغییرات بهروز، ساختار و محتوای برنامه را تقویت کند. او در ابتدای صحبتهایش درباره مباحثی که در برنامه مجله خبری تحلیلی رویداد دنبال میشود، میگوید: برنامه رویداد هر هفته از شنبه تا چهارشنبه بعد از اذان ظهر به مدت حدودا یک ساعت به صورت زنده از شبکه رادیویی گفتوگو پخش میشود. این برنامه مجلهای تحلیلی با رویکرد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و هنری است که باتوجه به موضوعات روز جامعه انتخاب و در گفتوگو با مسئولان در حوزه دولت، نمایندگان مجلس و کارشناسان برتر مورد چالش و بررسی قرار میگیرد.
همکلامی با سخنگویان
وی در ادامه در رابطه با بخشهای مختلف برنامه رویداد میافزاید: در این برنامه بخشهای مختلفی همچون «با سخنگویان» طراحی شده که به عنوان مثال در این بخش با سخنگویان کمیسیونهای مختلف مجلس گفتوگو میشود. علاوهبر این، با استانداران هراستان گفتوگو میشود.یکی دیگر ازبخشهای این برنامه گفتوگو«با اهالی کتاب و کلمه»است که در این بخش ضمن معرفی کتاب به گفتوگو با نویسنده کتابهایی که به موضوعات و مناسبتهای روز مرتبط میشود، خواهیم پرداخت. همچنین بخش ویژهای برای برنامه رویداد درنظر گرفته شده که گفتوگو با وزرا، معاونان وزارتخانهها و شخصیتهای ویژه کشور در این بخش گنجانده شده است. در طول هر برنامه طرح یک پرسش پیامکی برای مخاطبان درنظر گرفته شده که مخاطبان در نظرسنجی برنامه شرکت میکنند، در میان گفتوگوها از نظرات مخاطبان هم بهرهبرداری و از مشارکت آنها در برنامه استقبال خواهد شد.
مخاطبانی از میان فرهیختگان
تهیهکننده برنامه رویداد درباره مهمترین بخش برنامه توضیح میدهد: مهمترین بخش برنامه ارتباط با مخاطبان است که باعث جذابیت بیشتر برنامه میشود. حضور مردم به صورت مرتب و مستمر صورت میگیرد. محمودزاده در ادامه ضمن توضیح درباره مشخصه اصلی برنامه یادآوری میکند: مشخصه اصلی این برنامه اطلاعرسانی از اخبار و موضوعات روز جامعه است که به بررسی و چالشهای پیرامون آنها پرداخته میشود. گفتنی است که مخاطبان این برنامه عموما نخبگان،اندیشمندان، مدیران و مسئولان مملکتی در ردههای سنی متفاوت هستند.