کارشناسان در شهر ادینبورگ در اسکاتلند تحقیقات در مورد تاثیرات تکلم به دو زبان مختلف بر شیوه استفاده از زبان انگلیسی را آغاز کرده اند.
کد خبر: ۱۴۶۴۵۶

به گزارش شبکه BBC ، محققان دانشگاه ادینبورگ تعدادی داوطلب را مورد آزمایش قرار داده اند که قادرند هم به زبان انگلیسی و هم به زبانی دیگر صحبت کنند و در تحقیقات خود تلاش دارند متوجه شوند مغز آنها زبان انگلیسی را چگونه درک و تجزیه و تحلیل می کند.
انگیزه انجام این تحقیق کشف چگونگی جمع آوری و حفظ کلمات انگلیسی در افرادی است که انگلیسی زبان مادری آنها نیست.
سارا هیوود، یکی از محققان دانشگاه ادینبورگ، می گوید: نظریه ما این است که حتی اگر فردی غیربومی به زبان انگلیسی تسلط کامل داشته باشد، حافظه او کلمات انگلیسی را با روشی متفاوت از افراد بومی به خاطر می سپارد.
زبان یکی از اختراعات پر قدرت بشر بوده و مهارتی است که ما را به عنوان یک گونه زیستی از دیگر موجودات زنده منفک می کند و حیطه این اختراع به دنیای ارتباطات محدود نمی شود و حتی به گفته دانشمندان ممکن است قادر باشد مانند یک داروی شیمیایی از برخی عارضه های جسمانی مثل فراموشی و آلزایمر جلوگیری کند.
در سال 2004 تحقیقی در کانادا نشان داد افرادی که می توانند با تسلط کامل با دو زبان مختلف صحبت کنند و بنویسند، احتمالا هوشمندتر هستند و این هوشمندی را برای مدتی طولانی تری نیز حفظ می کنند.
104 نفر در گروه سنی 30 تا 88 سال در تحقیق دانشگاه یورک کانادا شرکت کرده بودند.
محققان این دانشگاه در جریان این مطالعه متوجه شدند افرادی که به دو زبان مختلف تسلط کامل داشتند در مقایسه با گروهی که فقط یک زبان می دانسته اند، تیزهوش تر بوده اند.
محققان کانادایی نتیجه تحقیق خود را در نشریه علمی (Psychology and Ageing)، منتشر کرده بودند. در این مقاله نوشته شده بود که تسلط به دو زبان مختلف احتمالا از کند ذهنی ناشی از کهولت جلوگیری می کند.
این در حالی است که تحقیقات قبل از آن نیز نشان داده بودند که فعال نگه داشتن مغز ممکن است مانع از ابتلا به بیماری فراموشی (Dementia) در سنین پیری شود.
تحقیقات نشان داده است افرادی که یک آلت موسیقی را می نوازند یا به طور منظم مطالعه می کنند احتمالا کمتر در معرض خطر ابتلا به فراموشی قرار می گیرند.

سرگرمی های دیگر مثل حل کردن جدول متقاطع نیز احتمالا به حفظ هوشمندی افراد کمک می کند.
تحقیقی که در دانشگاه یورک کانادا صورت گرفته بود بار دیگر ثابت کرد که مهارت های زبانی تاثیر مثبتی بر فعالیت مغز انسان دارد.
دکتر ایلن بیالیستوک و همکارانش در دانشگاه یورک با استفاده از آزمون های تائید شده میزان ادراک داوطلبان از مفاهیم حسی، تجربی و ذهنی را مورد آزمایش قرار داده بودند.
آنها دانش واژگان داوطلبان، مهارتشان در استدلال غیر بیانی و مدت زمان لازم برای آنها برای واکنش نشان دادن به موقعیت و موضوعی را در نظر گرفتند.
نیمی از داوطلبان کانادایی بودند و فقط به زبان انگلیسی تسلط داشتند. نیمی دیگر از آنها هندی الاصل بودند و هم به زبان انگلیسی و هم به زبان تامیل تسلط داشتند.
اما یک نکته در همه داوطلبان مشترک بود و آن این که همگی تحصیلات دانشگاهی خود را تا مقطع کارشناسی به پایان برده بودند و به طبقه متوسط جامعه تعلق داشتند.
محققان دانشگاه یورک کانادا در جریان مطالعات خود همچنین متوجه شدند که احتمال مبتلا شدن به بیماری فراموشی ناشی از کهولت سن در میان دواطلبان دو زبانه کمتر بوده است.
آنها در مقاله خود نوشته بودند: افراد دو زبانه در هر سن و سالی که بودند راندمان ذهنی بالاتری داشتند و در میان آنها سرعت کاهش فعالیت مغز به خاطر پیری بسیار کمتر دیده می شد. به نظر می رسد که تسلط به دو زبان مختلف به جلوگیری از ضایع شدن مغز کمک می کند.
انجمن آلزایمر بریتانیا از یافته های این تحقیق استقبال کرده بود.
پرفسور کلایو بالارد، مدیر تحقیقاتی این انجمن، گفته بود: این احتمال وجود دارد که یادگیری یک زبان دیگر در اوایل کودکی، فرآیند رشد مدار عصبی را به طور مثبت تحت تاثیر قرار دهد. در هر حال، ما باید با احتیاط نتایج این تحقیق خاص را تفسیر کنیم زیرا داوطلبان از ملیت های مختلف بوده اند و در نظام های آموزشی مختلفی تحصیل کرده اند.
پرفسور بالارد در پایان تاکید کرده بود همه محققان می دانند که تحصیل به طور کلی امکان دارد به حفظ قدرت ادراک افراد در دوران سالمندی کمک کند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها