به گزارش جام جم آنلاین همدان، حسن محمدی با اشاره به برنامههای مدون توسعه صنایع تبدیلی محصولی چون سیبزمینی در استان همدان، اظهار کرد: عمده محصول تولیدی استان سیبزمینی است از همین رو به منظور ارتقاء بهرهوری و ایجاد ارزش افزوده درصدد برآمدیم تا صنایع تبدیلی و تکمیلی در این حوزه توسعه یابد.
وی با بیان اینکه سالانه ۹۵۰ هزار تن سیبزمینی بهاره و پاییزه در استان کشت میشود، افزود: این رقم با احتساب سیبزمینی استانهای همجوار که در استان ذخیرهسازی میشوند، به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن میرسد به عبارتی برای این میزان محصول برنامهریزی لازم است.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی استان همدان در ادامه یادآور شد: برنامه اول مدیریت صنایع تبدیلی، ذخیره سازی این محصول استراتژیک است به طوریکه با اجرای این برنامه ضایعات ۲۵ درصدی کاهش یافته و در تمام طول سال محصول با کیفیت عرضه میشود.
وی خاطرنشان کرد: ۱۵۰ جواز تأسیس سردخانه با ظرفیت بیش از ۵۰۰ هزار تن صادر شده که از این میزان ۸۵ فقره با ظرفیت ۲۵۰ هزار تن به بهرهبرداری رسیده و ۶۵ فقره با ظرفیت ۲۷۰ هزار تن نیز در دست اجراست.
محمدی از توسعه ذخیرهسازی سیبزمینی در استان خبر داد و گفت: این مهم سبب شده ضایعات از ۲۵ درصد به سه درصد تقلیل یابد.
وی با تأکید بر اینکه در بخش سورت و بسته بندی نیز اقدامات شایان ذکری انجام شده است، تصریح کرد: در این حوزه هفت واحد سورت و بسته بندی با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن، محصول استان را سورت و بستهبندی میکند به نحوی که قابلیت رقابت در بازار داخل و خارج را فراهم آورده اگرچه این حوزه نیازمند فرهنگسازی و تلاش بیشتر است.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی استان همدان در بخش دیگری به حوزه فرآوری سیبزمینی اشاره کرد و گفت: فرآوری سیبزمینی در استان با توجه به تولید عمده این محصول، قیمت تمام شده مناسبتری خواهد داشت از این رو مقرون به صرفه و اقتصادی است.
وی با بیان اینکه سه جواز تأسیس برای واحد فرآوری سیبزمینی با پیشرفت فیزیکی ۴۰، ۱۵ و ۱۰ درصد صادر شده و در حال احداث است و چنانچه تسهیلات مورد نیاز تأمین شود به چرخه تولید افزوده خواهند شد، ذخیره سازی، سورت و بسته بندی و فرآوری سیبزمینی را جزو برنامههای مدون در راستای ایجاد ارزش افزوده و راهکاری برای جلوگیری از خام فروشی سیبزمینی دانست.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگوی تفصیلی با جام جم آنلاین مطرح کرد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد:
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
گفتوگوی «جامجم» با یک متخصص تغذیه درباره اینکه چطور فودبلاگرها در فضای مجازی عادات غذایی ما را شکل میدهند