هند درحال بررسی سیاستی برای اجباری کردن مجهزشدن تلفنهای هوشمند به تجهیزات سختافزار ضروری برای دریافت سیگنالهای تلویزیونی زنده بدون نیاز به شبکههای تلفن همراه است. این کشور استفاده از فناوری ATSC ۳.۰ را پیشنهاد کرده که در آمریکای شمالی محبوب است و امکان مکانیابی دقیق سیگنالهای تلویزیونی را فراهم کرده و کیفیت تصویر بالایی را ارائه میکند. با این حال، این شرکتها میگویند تلفنهای هوشمند فعلی در هند، به سختافزار لازم برای کار کردن با فناوری ATSC ۳.۰ مجهز نیستند و هرگونه اقدام برای سازگار کردن آنها، هزینه هر دستگاه را ۳۰دلار یا بیشتر افزایش میدهد. بعضی از این نگرانند که برنامههای تولید فعلی ممکن است ضربه بخورند. به گزارش ایسنا، سامسونگ، کوالکام و شرکتهای سازنده تجهیزات مخابراتی نوکیا و اریکسون، در نامه مشترکی به وزارت ارتباطات هند نوشتند که افزودن امکان پخش تلویزیون در تلفن هوشمند، ممکن است عملکرد باتری دستگاهها و دریافت سیگنال مخابراتی را ضعیف کند. در این نامه آمده است: ما هیچ ارزشی برای پرداختن به این بحث نمیبینیم. به گفته یک منبع آگاه، این پیشنهاد همچنان تحت رایزنی قرار دارد و ممکن است تغییراتی پیدا کند و هیچ مهلت زمانی برای پیاده سازی آن وجود ندارد. به گفته مدیران این شرکتها، پخش دیجیتالی کانالهای تلویزیونی در تلفنهای هوشمند در کشورهایی مانند کره جنوبی و آمریکا مورد استقبال محدودی قرار گرفته و به دلیل عدم وجود دستگاههایی که از این فناوری حمایت میکنند، رشد چندانی نداشته است. این جدیدترین مورد مخالفت شرکتهایی است که در بخش تلفنهای هوشمند هند فعالیت میکنند. این شرکتها در ماههای اخیر، با اقدام هند برای سازگاری تلفنها با یک سیستم ناوبری بومی و یک پیشنهاد دیگر برای اجباری کردن تست آزمایش امنیتی برای تلفنها مخالفت کردند. برای دولت هند، ویژگیهای پخش تلویزیونی زنده، راهی برای کاهش بار ترافیکی شبکههای مخابراتی است که تماشای ویدئوی بالایی دارند. انجمن سلولاری و الکترونیک هند(ICEA) که گروه لابی سازندگان تلفنهای هوشمند و نماینده شرکتهایی نظیر اپل و شیائومی است، در نامهای به طور محرمانه با این اقدام مخالفت و اعلام کرده بود هیچ سازنده گوشی بزرگی درسطح جهان درحال حاضر ازATSC ۳.۰ پشتیبانی میکند. براساس گزارش رویترز، طبق آمار شرکت تحقیقاتی کانترپوینت، سامسونگ با سهم ۱۷.۲درصدی، در رتبه نخست بازار تلفنهای هوشمند هند قرار دارد و پس از آن شیائومی با سهم ۱۶.۶درصدی ایستاده است.
هوش مصنوعی «روانشناسی» وارد بازار کار میشود!
روانکاوی هوش مصنوعی ممکن است برای همه جذاب نباشد، اما ردموندیها در پتنت جدیدی اعلام کردهاند که روی اپلیکیشن هیجانانگیزی برای درمان مشکلات روانی افراد کار میکنند. نرمافزار تراپیست مایکروسافت، پرونده کاربر را براساس نشانههای عاطفی استخراجشده از تصاویر و اطلاعاتی که از او میگیرد، تکمیل و ثبت میکند. مایکروسافت در توضیحات پتنت خود، جزئیات برخی از کارهایی را که تراپیست هوش مصنوعی میتواند انجام دهد و چگونگی کار آن را توضیح داده است. صفحهای برای چت، ماژول پردازش اطلاعات و پایگاه دادهای که قویتر از چتباتهای معمولی دیگر، مختص کار رواندرمانی تهیه شده است. کار به همینجا ختم نمیشود و بخشهایی برای پرسش و پاسخ، تجزیه و تحلیل احساسات، ثبت خاطرات، آزمایشهای روانشناسی کاربر و ذخیره اطلاعات شخصی کاربر در نرمافزار وجود دارند. فرض کنید قبلا با چتبات تراپیست خود در مورد تیم فوتبال موردعلاقه صحبت کردهاید. او علاقهها و سلایق شما را به خاطر خواهد داشت و بهتناسب شرایط، آنها را یادآوری خواهد کرد. همچنین میتواند بر اساس نیازهای کاربر، پیشنهادات تغذیهای و دارویی شخصیسازیشدهای ارائه کند. مایکروسافت میگوید: «چتبات هوش مصنوعی بهشدت در حال گسترش است و در تعداد بیشتری از کاربردها بهکارگرفته میشود. چتباتها برای شبیهسازی گفتوگوی انسانها طراحی شدهاند و میتوانند با کاربران از طریق متن، گفتار و تصویر تعامل کنند.»
گفته میشود که چتبات تراپیست مایکروسافت میتواند با کاربران آزمونهای روانشناختی انجام دهد، بهصورت صریح از آنها سؤال بپرسد و بهشکل ضمنی از پاسخهای آنان بازخورد بگیرد و اطلاعات روانشناختی را استخراج کند. فرآیند آزمون روانشناسی ضمنی که اپلیکیشن انجام میدهد، ممکن است بر اساس وضعیت عاطفی فعلی کاربر، اطلاعات مطرحشده درجلسه فعلی یا عوامل دیگر تعیین شود. این نرمافزار فعلا درمرحله ثبت مالکیت فکری قراردارد تا مجوزها تأییدیههای لازم رابرای مرحله تجاریسازی دریافت کند.
قابلیت ویژه Giveaways تلگرام
کاربران نسخه پریمیوم تلگرام اکنون میتوانند از طریق قابلیت جدید Giveaways به اعضای کانال خود هدیه دهند. این هدایا به صورت تصادفی به اعضای کانال اهدا میشود. قابلیت جدید Giveaways راهکاری جدید برای تبلیغ کانالها و جذب اعضای جدید از طریق هدیه دادن به آنهاست. هدیه دادن به اعضا یکی از رویکردهای محبوب در شبکههای اجتماعی است، اما تاکنون به صورت ساختاری منسجم، سازماندهی نشده بود. تلگرام با معرفی Giveaways، هدیه دادن به اعضای کانالهای پریمیوم این شبکه اجتماعی را سازماندهی کرده است. این قابلیت به میلیونها کاربر امکان میدهد جوایزی مانند اشتراک تلگرام پریمیوم دریافت کنند. ایجاد هدیه در کانالها کار سادهای است و برندگان نیز براساس قوانین تعیین شده، بهصورت تصادفی انتخاب میشوند و جایزهها به آنها اهدا میشود. درواقع برندگان خوششانس، لینکهایی را برای دریافت هدیه دریافت میکنند. برای مثال، آنها با دریافت یک لینک میتوانند اشتراک رایگان تلگرام پریمیوم بگیرند. البته این امکان وجود دارد که جوایز دیگری نیز برای اعضای کانالها درنظر گرفته شود.
قفل کردن خانهها با هوش مصنوعی
شیائومی از قفل در هوشمند Smart Door Lock ۲ رونمایی کرد. این محصول از قابلیت حذف صدای باز و بسته شدن در بهره میبرد؛ قابلیتی که بهصورت اختصاصی توسط شیائومی توسعه داده شده است. قفل درهوشمند Smart Door Lock ۲ صدای در را هنگام بستن تا ۱۲دسیبل و هنگام باز کردن تا ۱۳دسیبل کاهش میدهد. قفل در هوشمند شیائومی از حالت «مزاحم نشوید» بهره میبرد که با فعال کردن آن، صدای قفل و زنگ هشدار کم میشود. حسگرهایی که در این قفل در هوشمند استفاده شده است، امکان اطلاع از وضعیت قفل را برای کاربر فراهم میکند. کاربران میتوانند از طریق حسگر اثرانگشت، رمز عبور یکبارمصرف، بلوتوث تلفن همراه، ساعت هوشمند شیائومی، کارت NFC و کلید، قفل در هوشمند Smart Door Lock ۲ را باز کنند. حسگر اثرانگشت این قفل هوشمند از هوش مصنوعی بهره میبرد و شیائومی مدعی است هرقدر از آن استفاده کنید، عملکردش بهتر میشود. حسگر اثر انگشت قفل در هوشمند شیائومی Smart Door Lock ۲ در کمتر از ۰٫۵ ثانیه عمل میکند و درصد خطای آن آن ۰٫۰۰۱ درصد است. کاربران میتوانند قابلیت فشار دادن اثرانگشت را در این قفل هوشمند تنظیم کنند و هنگامی که در خطر باشند، آن را فشار دهند تا با شماره تلفن از پیش تعیین شده تماس بگیرد. پردازنده امنیتی MIJIA بهکار رفته در قفل هوشمند شیائومی، وظیفه ذخیره اطلاعات بیومتریک کاربران بهصورت رمزنگاری شده در فضای محلی را بر عهده دارد. کاربران میتوانند بااستفاده از Wi-Fi و از راه دور، اعلانهای این قفل هوشمند را در گوشی خود دریافت کنند. انرژی این دستگاه توسط ۸ باتری خشک تأمین میشود که میتوانند تا یک سال دوام بیاورند.
تشخیص آسان داروی اصلی از تقلبی!
محققان یک دستگاه آفلاین ابداع کردهاند که بدون اتصال به اینترنت با اسکن کردن جعبه دارو، اصل یا تقلبی بودن آن را نشان میدهد. درحال حاضر سیستمهای قابل حملی برای کنترل برچسب واقعی بودن داروها وجود دارد اما بیشتر آنها نیازمند یک مخزن داده آنلاین هستند. ازسوی دیگر سیستم SmartID که به تازگی ابداع شده به طور کاملا آفلاین کار میکند. کنسرسیومی از موسسات تحقیقاتی فرانهوفر آلمان این ابزار را ابداع کردهاند که با بهره گیری از ویژگیهای کوچک که مربوط به سطح هریک از بستهبندی محصولات هستند، اصل یا جعلی بودن دارو را ردیابی میکند. این بدان معنا است که بافت سطح یک بسته آسپرین با هر بسته دیگری از این دارو متفاوت است. از آنجا که دارو در کارخانه بسته بندی میشود، یک بارکدQ R مخصوص روی هر بسته چاپ میشود. این بار کد حاوی اطلاعات یا همان اثر انگشت جعبه دارو است. در کنار کدQR یک منطقه سفید کوچک وجوددارد که هیچ چیزی روی آن چاپ نشده است. هنگامی که مصرف کننده یا داروساز قصد دارد محصولی را کنترل کند، کافی است با کمک دوربین دستگاه کد و منطقه کنار آن را اسکن کند. اگر کد ارائه شده با آنچه تصویر موبایل نشان میدهد، یکسان باشد، اپی روی موبایل به کاربر اطلاع میدهد محصول اصلی است و برای این کار نیازی به اتصال به اینترنت نیست. البته محصولات جعلی ممکن است به طور قابل قبولی از این فناوری روی جعبه داروهای تقلبی خود استفاده کنند. این فناوری را میتوان روی محصولات دیگر به غیر از دارو مانند کالاهای الکترونیکی، الکل و لباس نیز به کار برد.
رونمایی از آپدیت امنیتی اندروید ۱۴
گوگل اولین بهروزرسانی امنیتی اندروید ۱۴ را برای گوشیهای خانواده پیکسل منتشر کرد. گوگل اولین پچ امنیتی اندروید۱۴ از زمان انتشار این سیستمعامل را برای پیکسل منتشر کرد. فهرست مدلهایی از گوشی گوگل که این بهروزرسانی را دریافت کردهاند. شامل پیکسل ۴a و پیکسل ۵ و پیکسل ۵a و پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو و پیکسل ۶a و پیکسل ۷ و پیکسل ۷ پرو و پیکسل ۷a و پیکسل تبلت و پیکسل فولد و پیکسل ۸ و پیکسل ۸ پرو میشود. براساس بیانیه گوگل، پچ امنیتی ماه نوامبر در مجموع ۳۹ مشکل امنیتی اندروید۱۴ را برطرف میکند. و این آسیبپذیریها از درجه زیاد تا بحرانی طبقهبندی شدهاند.در فهرست گوگل همچنین هشت مشکل امنیتی برطرفشده دیگر در کنار اصلاحاتی در زمینه نمایشگر، رابط کاربری، گرافیک و NFC دیده میشود.گوشی پیکسل ۵ با اینکه آخرین بهروزرسانی امنیتی تضمینشده خود را در ماه اکتبر(مهر و آبان) دریافت کرد، اما همچنان در این لیست حضور دارد. بر اساس گفته گوگل، این بهروزرسانی تا ماه نوامبر(آبان و آذر) برای گوشی پیکسل ۴a منتشر نمیشود. این گوشی یک بهروزرسانی دیگر اندروید۱۳ را هم دریافت خواهد کرد.
هشدار جادههای پرتصادف با «ویز»
از این به بعد هرگاه که از برنامه ویز استفاده کنید، درباره تصادفات گذشته مسیر فعلی به شما هشدار داده خواهد شد. مسیریاب پرطرفدار ویز، متعلق به گوگل، به قابلیتی مجهزشده که با گوشزد کردن تاریخچه تصادفات رانندگی هر مسیر، به راننده هشدار میدهد. با قابلیت جدید، هرگاه رانندگان در شرف نزدیکشدن به منطقهای حادثهخیز در جاده باشند، به لطف گوشی خود از آن مطلع میشوند. بنا بر اطلاعیه گوگل، اگر راه مورد بحث جزو مسیرهای پرتکرار یک راننده باشد، تعداد هشدارهای اعلام شده محدود میشوند تا از حواسپرتی او جلوگیری شود. هشدارها درباره نواحی حادثهخیز جاده، نتیجه آنالیز مشخصات جادهها توسط هوش مصنوعی است که از جمله آنها میتوان به سطح معمول ترافیک، ارتفاع و بزرگراه بودن یا نبودن یک جاده اشاره کرد. به علاوه، کاربران فعلی ویز هم امکان گزارش تاریخچه تصادفات را خواهند داشت.
این تلفن همراههای samsung بهروزرسانی نمی شوند!
حدود ۶ گوشی از برند سامسونگ دیگر به روزرسانی نمیشود و به لیست از رده خارج میپیوندند. فهرست گوشیهای گلکسی سامسونگ که دیگر بهروزرسانی نمیشوند روزبهروز طولانیتر میشود و اکنون نوبت به سری گلکسی A و گلکسی M رسیده است. سامسونگ رفتهرفته تعداد بهروزرسانیهای گوشی هوشمند و تبلتهای خود را کاهش میدهد و چند سال پس از عرضه نیز بهروزرسانی آنها را بهطور کامل متوقف میکند. بهنظر میرسداین ماه، فهرست گوشیهای گلکسی سامسونگ که دیگر بهروزرسانی نمیشوند از همیشه طولانیتر است. دراین فهرست، برجستهترین گوشی گلکسی که دیگر هیچوقت آپدیت نمیشود، گلکسی فولد است؛ نخستین گوشی تاشوی سامسونگ. بقیه گوشیهای فهرست یادشده همگی میانرده هستند. بهروزرسانی گوشیهای گلکسی A۲۰s، گلکسی A۳۰s، گلکسی A۵۰s و گلکسی A۷۰s ازاینپس متوقف میشود؛ زیرا اکنون بیش از چهار سال از عرضه آنها میگذرد. علاوهبراین، گلکسی تب اکتیو پرو نیز که اکتبر۲۰۱۹ عرضه شد، دیگر بهروزرسانی نخواهد شد. درسری گلکسیM که بهترین ویژگیهای گلکسیA را با قیمتی پایینتر ارائه میدهند، سامسونگ تصمیمگرفته که بهروزرسانیهای کمتری برای گلکسی M۲۲ و گلکسی M۵۲ منتشر کند. این گوشیها در سال۲۰۲۱ عرضه شدند و در دو سال نخست، هر سهماه یکبار بهروزرسانی دریافت کردند و ازاینپس تنها دو بهروزرسانی در یک سال آینده دریافت میکنند.
خداحافظی با محصولات قدیمی اپل
به گزارش مکرومرز، چند محصول اپل از جمله آیفون۱۳مینی، مک بوک پرو۱۳اینچ، پک باتری مگ سیف، شارژر مگ سیف دوئو و لوازم جانبی چرمی، از این پس دیگر تولید نمیشوند.
آیفون مینی
تولید آیفون۱۳مینی درماه سپتامبر(شهریور ومهر) پس از معرفی سری آیفون۱۵ متوقف شد اما امکان خرید آیفون۱۲ مینی ریفربیشد درحالحاضر در فروشگاه آنلاین اپل در ایالات متحده وجود دارد. آیفون مینی با صفحهنمایش ۵٫۴ اینچی و حاشیههای باریک، توجه بسیاری از علاقهمندان به گوشیهای هوشمند کوچک را جلب کرده بود؛ اما براساس تحقیقات کارشناسان فروش، این مدل نسبت به سایر مدلهای آیفون فروش پایینی داشت. اپل سال گذشته تصمیم گرفت آیفون ۱۴ مینی را عرضه نکند، اما به تولید آیفون ۱۳ مینی به عنوان گزینهای ارزانتر ادامه داد. اکنون آیفون SE با صفحهنمایش ۴٫۷ اینچی کوچکترین آیفون اپل است، اما طراحی بسیار قدیمی با دکمه هوم و حاشیههای ضخیم دارد و این احتمال وجود دارد که آیفون SE بعدی دارای صفحهنمایش ۶٫۱ اینچی بزرگتر باشد.
مک بوک پرو ۱۳ اینچ
اپل سرانجام هفته گذشته پس از رویداد هرساله خود، تولید مک بوک پرو۱۳اینچ را متوقف کرد. این لپ تاپ طراحی هفتسالهای داشت و آخرین مکی بود که به جای کلیدهای فیزیکی به نوار لمسی (تاچ بار) مجهز شده بود. مک بوک پرو۱۴اینچ جدید با پردازنده استاندارد M۳ با قیمت۱۵۹۹دلار جایگزین مک بوک پرو۱۳اینچ با قیمت۱۲۹۹ دلار شد. مدل ۱۴اینچی نسبت به مدل قبلی مشخصات متفاوتی ازجمله تراشه M۳، صفحهنمایش ۱۲۰هرتزی ProMotion، دوربین ۱۰۸۰p و پورتهای بیشتر دارد.
پک باتری مگ سیف
اپل درماه سپتامبر(شهریور و مهر) پس از معرفی سری آیفون۱۵، تولید پک باتری مگسیف را متوقف کرد. پک باتری مگسیف که در سال۲۰۲۱ با قیمت۹۹دلار عرضه شد، میتواند به صورت مغناطیسی به پشت آیفون۱۲ و نسلهای جدیدتر آن متصل شود و عمر باتری را ساعتها افزایش دهد. در حالی که همه مدلهای آیفون۱۵اکنون به درگاه USB-C مجهز هستند، پک باتری مگسیف دارای درگاه شارژ لایتنینگ است که عملا قدیمی شده.
شارژر مگ سیف دوئو اپل
اپل در ماه سپتامبر (شهریور و مهر) پس از معرفی سری آیفون ۱۵، تولید شارژر مگ سیف دوئو را متوقف کرد. شارژر مگ سیف دوئو عرضهشده در سال۲۰۲۰ با قیمت ۱۲۹دلار، دارای پد تاشو برای شارژر مگ سیف آیفون و باتری شارژر مغناطیسی اپل واچ بود که مانند پک باتری مگ سیف، به پورت شارژ لایتنینگ مجهز شده بود.