به گزارش جام جم آنلاین، دکتر سیده زهرا شریعت پناهی عضو انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در گفت و گویی افزود: پتاسیم کلراید که آن را با نام نمک پتاسیم یا نمک رژیمی می شناسند در سال های اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است و به عنوان جایگزینی برای نمک معمولی یا کلرید سدیم استفاده میشود.
وی استفاده از نمک پتاسیم را فقط برای درمان و جلوگیری از کاهش سطح پتاسیم در افرادی ضروری برشمرد که بر اثر مصرف داروهای مدر (ادرارآور) یا برخی داروهای دیگر یا برخی بیماریهای خاص دچار افت پتاسیم خون شده باشند.
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: در بیماران مبتلا به پرفشاری خون، مصرف متعادل نمک پتاسیم به جای نمک معمولی، فشار خون را تا حدی کنترل می کند اما اگر مصرف نمک پتاسیم نیز به میزان نامتعادل صورت گیرد و ذائقه بیمار به سمت شوری متمایل شود مسلما مشکلاتی برای وی به وجود می آورد.
شریعت پناهی تاکید کرد: افراد عادی نباید نمک پتاسیم را جایگزین نمک معمولی (سدیم کلراید) کنند زیرا بدن به همان اندازه که به سایر مواد مغذی احتیاج دارد برای انجام مکانیسم های خود به مصرف سدیم به میزان متعادل نیاز دارد.
براساس گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی هشدار داد: بیمارانی که به دلایل متعدد دارای پتاسیم خون بالایی هستند نظیر مبتلایان به نارسایی کلیه نیز نباید از نمک پتاسیم استفاده کنند.
این متخصص تغذیه یادآور شد: مصرف روزانه نمک نباید بیشتر از یک قاشق چایخوری باشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم