به گزارش جام جم آنلاین، بهگفته متخصصان، بیماران مبتلا به سرطان باید تغذیه را بهعنوان بخشی از برنامه درمانی در نظر بگیرند زیرا آنان باید در طول دوره درمان سرطان همچنان قوی بمانند، عوارض جانبی درمان را کاهش دهند و همچنین وزن خودشان را مدیریت کنند.
با اینحال، انتخاب مواد غذایی ضد التهابی در دوره درمان سرطان میتواند به مبارزه با علائم ناشی از پرتودرمانی و شیمیدرمانی کمک کند. با توجه به همین نکته مهم قصد داریم به بررسی 4 ماده غذایی مهم بپردازیم که خاصیت ضدالتهابی چشمگیری برای دوره درمان سرطان دارند.
1. ادویهها
گیاهان دارویی و ادویه ها عمدتا بهعنوان منابع تغذیهای مهم در نظر گرفته نمیشوند، درحالی که خاصیت ضدالتهابی شگفتانگیزی دارند. بنابراین اگر از انواع میوهها و سبزیها در دوره درمان سرطان استفاده میکنید، باید از گیاهان دارویی و ادویههایی مانند زردچوبه، سیر، زنجبیل و دارچین هم برای کاهش التهاب کمک بگیرید.
زردچوبه بهعنوان مهمترین منبع خوراکی برای دریافت کورکومین شناخته میشود که نوعی ریزمغذی است و خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی قدرتمندی دارد. یادتان باشد که افزودن فلفل سیاه به زردچوبه، میزان جذب کورکومین توسط بدن را افزایش میدهد.
2. انواع توتها
درحالی که قندهای تصفیهشده ذاتا التهابزا هستند و باید در دوره درمان سرطان از مصرف آنها خودداری کرد، اما قند موجود در میوهها خاصیت ضدالتهابی دارد. بنابراین، میوهها از طریق قند طبیعی خودشان میتوانند انرژی مطلوبی برای بدن فراهم سازند، درحالی که فیبر موجود در آنها نیز روندهای متابولیک بدن را آهستهتر میکند و نقش مثبتی در پایدارسازی قند خون دارد.
از میان همه میوههای مفید و جذاب، انواع توتها برای دوره درمان سرطان اهمیت بیشتری دارند. تمشک، توتفرنگی، توت سیاه، بلوبری و... سرشار از آنتیاکسیدان هستند و باید به رژیم ضدالتهابی بیماران مبتلا به سرطان اضافه شوند. بهعلاوه، آنتوسیانینهای موجود در انوع توت که رنگ زیبای این میوهها را خلق میکنند، خودشان در گروه مواد شیمیایی گیاهی یا فیتوکمیکال قرار میگیرند و خاصیت ضدالتهابی دارند.
3. انواع کلمها
انواع سبزیجات سرشار از مواد مغذی مهمی هستند که برای مبارزه با التهاب و محافظت از عملکردهای مطلوب بدن ضروری محسوب میشوند. انواع سبزیجات نهتنها منبع فوقالعادهای برای دریافت ویتامینها و مواد معدنی بهشمار میروند، بلکه منبع باکیفیتی برای دریافت فیبر هستند.
در میان سبزیجات، انواع کلم مانند گلکلم، بروکلی، بروکسل، کلمپیچ و... اهمیت بیشتری برای بیماران مبتلا به سرطان دارند. این خوراکیها همگی در گروه سبزیجات سرشار از مواد مغذی قرار میگیرند و مقادیر قابل توجهی از کاروتنوئیدها (نوعی آنتیاکسیدان)، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین K، فولات، فیبر و املاح را وارد بدن میکنند.
4. حبوبات
انواع حبوبات جایگاه ویژهای در رژیمهای ضدالتهابی مانند رژیم مدیترانه ای دارند که مهمترین آنها عبارتند از لوبیا، عدس و نخود. انواع حبوبات مقادیر بسیار بالایی از فیبر را به بدن میرسانند که در میان همه خوراکیهای جهان استثنایی است، درحالی که این مواد غذایی جزو منابع عالی برای دریافت پروتئین گیاهی هم بهشمار میروند.
دریافت فیبر یکی از مهمترین راهکارها برای التهابات بدنی است، درحالی که مصرف منظم و مستمر انواع حبوبات به تقویت سیستم ایمنی بدن هم کمک میکند. بهگفته متخصصان، رژیم غذایی سرشار از فیبر دارای نقش مهمی در محافظت از بیماران مبتلا به سرطان، ازجمله بیماران مبتلا به سرطان پستان است.
منبع: سلامت
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: