سرمازدگی و خشکسالی موجب کاهش تولید بادام دیم در خراسان رضوی شد

مدیرامور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: سرمازدگی و خشکسالی موجب کاهش ۸۰ درصدی برداشت بادام دیم از باغ‌های این استان در سال جاری شد.
مدیرامور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: سرمازدگی و خشکسالی موجب کاهش ۸۰ درصدی برداشت بادام دیم از باغ‌های این استان در سال جاری شد.
کد خبر: ۱۳۴۴۸۹۲
 به گزارش جام جم آنلاین خرسان رضوی ،محمد میری دیسفانی افزود: امسال به دلیل پیامدهای سرمازدگی اواخر سال گذشته و همچنین استمرار و تشدید خشکسالی و محدودیت تامین آب مورد نیاز باغ ها، شاهد کاهش ۴۵ درصدی تولید بادام آبی نسبت به شرایط معمولی و کاهش ۸۰ درصدی تولید محصول در باغ های بادام دیم استان هستیم.
وی با بیان اینکه کل میزان تولید بادام امسال استان پنج هزار و ۴۶۰ تن پیش‌بینی می‌شود، ادامه داد: بر اساس آخرین آمار سطح زیر کشت بادام در استان ۳۲ هزار و ۳۲۵ هکتار است که شامل ۹ هزار و چهار هکتار بادام آبی و ۲۳ هزار و ۳۲۱ هکتار بادام دیم است.
وی گفت: مجموعا ۳۰ هزار و ۸۷۳ هکتار از باغ های بادام استان خراسان رضوی بارور است.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان اظهار کرد: بر این اساس استان خراسان رضوی جایگاه اول را از نظر سطح زیر کشت بادام در سطح کشور داراست.
وی ادامه داد: شهرستان های نیشابور، تربت‌ حیدریه، سبزوار، کاشمر و گناباد مهمترین مناطق تولید کننده محصول بادام در استان هستند.
میری گفت: در سالیان اخیر تولید محصولات باغی و مقاوم به تنش‌ها به دلیل محدودیت های منابع آبی استان و سیاست های الگوی کشت و از طرفی درآمدزایی مناسب‌تر نسبت به محصولات زراعی توسط بهره برداران بخش کشاورزی توسط باغداران مورد توجه بیشتری قرار گرفته است.
وی افزود: در کنار مبحث توسعه باغ ها به شیوه اصولی، ارتقای محصول از نظر کمی و کیفی از مهمترین اولویت‌های جهاد کشاورزی خراسان رضوی است.
استان خراسان رضوی با حدود ۳۰۰ هزار هکتار عرصه باغی، ۱۱.۱ درصد کل باغ های کشور را دارد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها