به گزارش جام جم آنلاین، پیاز یک ماده مغذی است که حاوی پروتئین، فیبر، ویتامین C، سلنیوم، فولات و آنتی اکسیدانهای متفاوت است.
امروزه، پیاز پرکاربردترین ماده اولیه برای پخت غذا است و نام آن در بسیاری از دستور غذاهای خوش طعم به چشم میخورد.
مصرف مداوم پیاز باعث بهبود کیفیت زندگی انسانها میشود و تاثیر چشمگیری در کاهش خطر ابتلا به بیماریها دارد. در ادامه به بررسی مهمترین فواید مصرف پیاز میپردازیم:
پیاز دارای ترکیبات آلی گوگرد است که تاثیر مواد سرطانزا را که ما هر روز مصرف میکنیم، بیاثر میکند. اگر این سبزی پرخاصیت را با مواد مفید دیگر مانند زردچوبه، ترکیب و سپس استفاده کنیم، فواید بیشتری خواهد داشت.
این ماده غذایی حاوی آنتی اکسیدان است بنابراین با رادیکالهای آزاد مبارزه و از آسیب آنها به DNA سلولی که باعث ایجاد سرطان میشود، جلوگیری میکند.
موضوع قابل توجه اینکه هرچه مصرف روزانه پیاز بیشتر باشد، نقش محافظتی آن بیشتر خواهد بود.
بررسی های محققان نشان داده است مصرف این سبزی جادویی، تاثیر چشمگیری در کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ، سرطان کبد، سرطان تخمدان، سرطان دهان و مری، سرطان پستان، پروستات، کلیه و معده دارد.
پیاز مادهای بسیار مفید برای کاهش پیشروی دیابت نوع دوم است؛ این نوع دیابت زمانی اتفاق میافتد که انسولین نتواند گلوکز را به خوبی سنتز کند.
معمولا وقتی قند موجود در رژیم های غذایی زیاد باشد، این بیماری به وجود میآید. زمانی که شما پیاز مصرف میکنید، مقدار انسولین موجود در سیستم بدن افزایش پیدا میکند.
«آلیل پروپیل دیسولفید» موجود در پیاز، بعضی بخشهای کبد را که انسولین در آنها غیرفعال میشود، فعال کرده و بدین ترتیب مقدار انسولین بیشتری برای سنتز گلوکز در جریان خون آزاد میشود. در نتیجه تاثیر زیادی در کاهش خطر ابتلا به دیابت دارد.
پیاز، حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان به نام «کوئرستین» است که اثر رادیکالهای آزاد را که باعث آسیب سلولی میشود، خنثی کرده و نقش مهمی در سلامت افراد دارد.
همچنین کوئسترون، باعث نرمی و انعطاف پذیری رگها میشود، به تنظیم فشار خون و کاهش سطح کلسترول افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی هستند، کمک میکند.
علاوه بر این خوردن پیاز، باعث رقیق شدن خون میشود؛ در نتیجه احتمال لخته شدن خون کاهش پیدا میکند. به منظور تامین سلامت قلب و عروق، توصیه میشود افراد مصرف پیاز را در رژیم غذایی روزانه خود جای دهند.
«کوئسترون» به همراه «سلنیوم» موجود در پیاز باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
موضوع قابل توجه اینکه سیستم ایمنی فوقالعاده فعال میتواند باعث بروز مشکلات زیادی شود که یکی از آنها التهاب مفاصل یا آرتروز است، اما به نظر میرسد ترکیب کوئسترون و سلنیوم این مشکل را برطرف میکند.
علاوه بر این سلنیوم نقش مهمی در کنترل بیماریهای ویروسی، التهابی و آلرژیک دارد.
منبع: بهداشت نیوز
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد