میوه های نارس ماندگاری بیشتری دارند اما هرگز طعم خوشایند میوه رسیده را ندارند. یکی از راههای افزایش ماندگاری انجیر این است که آن را به مربا یا کمپوت تبدیل کنید تا بتوانید مدت زمان بیشتری از سال را از طعم خوشایند این میوه لذت ببرید.
برای نگهداری طولانیمدت میوه تازه انجیر این نکات میتواند مفید واقع شود:
هر چقدر انجیر رسیدهتر و نرمتر باشد، ماندگاری کمتری دارد. انجیرهای بهشدت رسیده دارای بافت له هستند و ممکن است طعم و بوی ترشیدگی نشان دهند بنابراین در زمان خرید به این نکته توجه کنید و انجیرهای به شدت رسیده را در صورت عدم تغییر طعم، بلافاصله پس از خرید مصرف کنید.
برای چیدن انجیرها در ظرف سعی کنید انجیرها را با فاصله از هم و بهصورت تکلایه قرار دهید به طوری که سطح تماس کمتری با هم داشته باشند.
یکی از گزینههای مناسب جا تخم مرغی یا ظروف یخ است که این امکان را میدهد که انجیرها را بهصورت مجزا از هم نگهداری کنید.
نگهداری انجیرها در فضای کم و بهصورت فشرده هم سبب لهشدن آنها میشود و هم اینکه امکان کپکزدن افزایش مییابد.
روی ظرف انجیر را با یک لایه پوشش پلاستیکی به صورت شل بپوشانید تا از جذب بو از سایر مواد غذایی، خشکشدن یا آسیب فیزیکی آنها جلوگیری شود.
سینی یا ظرف حاوی انجیر را در یخچال قرار دهید با این روش میتوانید ماندگاری انجیرها را افزایش دهید. انجیرها را در سردترین نقطه یخچال قرار دهید. انجیرها در دمای یخچال 5 تا 7 روز و در دمای محیط حداکثر دو روز ماندگاری دارند.
از نشانه های فساد انجیر میتوان به علائم کپکزدگی، بو یا مزه ترشیدگی و سیاه شدن گوشت داخلی میوه اشاره کرد.
انجیرها را قبل از نگهداری در یخچال نشویید. بهتر است قبل از مصرف این کار را انجام دهید. خواهناخواه در زمان شستوشو امکان آسیب به پوست وجود دارد و لذا نگهداری چنین انجیرهایی دشوارتر است.
در صورت تمایل به فریزکردن، انجیرهای رسیده را انتخاب و آنها را بهآرامی با آب سرد بشویید. انجیرهای بهشدت رسیده گزینههای مناسبی برای فریز کردن نیستند. در زمان شستوشو نیازی به استفاده از برس نیست. آب اضافی را با دستمال به آرامی حذف کنید.
مطابق قبل انجیرها را با فاصله از یکدیگر در ظرف بچینید. آنها را بدون پوشاندن سطحی به مدت دو تا چهار ساعت در فریزر قرار دهید.
پس از این زمان آنها را خارج و در کیسه مخصوص فریزر یا ظروف غیرقابل نفوذ به هوا قرار دهید و با این روش میتوانید آنها را دو تا سه ماه در فریزر نگهداری کنید. در زمان مصرف نیز ابتدا آنها از انجماد خارج و سپس استفاده کنید.
در صورت تمایل به نگهداری طولانیتر میتوانید انجیرها را خشک کرده یا از آنها در تهیه مربا و کمپوت استفاده کنید.
دكتر مریم قادری قهفرخی - متخصص صنایع غذایی / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد