معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی؛

توصیه های بهداشتی ذبح دام در عید قربان

در آستانه فرا رسیدن عید قربان ،به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان به ویژه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) و رعایت پروتکل های بهداشتی بیماری کرونا، باید توصیه های بهداشتی برای ذبح دام در عید قربان مورد توجه جدی قرارگیرد.
کد خبر: ۱۳۲۷۶۱۲

به گزارش جام جم آنلاین کرمانشاه؛ پروفسور شکیبا در خصوص ذبح دام در عید قربان به نکاتی اشاره کرد:

دام را از میادین تحت نظارت اداره دامپزشکی با استفاده ازماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی خریداری نمایید و ترجیحا کشتار دام را در کشتارگاه های تحت پوشش ادارات دامپزشکی انجام دهید.

همچنین از سلامت دام توسط دامپزشک اطمینان حاصل نمایید ،درغیر اینصورت خطر انتقال عامل بیماری به ذابحین در صورت ابتلا به بیماری در دام و ویا عدم رعایت بهداشت فردی وجود دارد.

افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کرده و خونابه ها نیز به طریق بهداشتی دفع شود.

گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود.

جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای ۴ درجه سانتی گراد، مصرف شود.

به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنید و از محل هایی که اقدام به کشتار غیر مجاز دام می نمایند گوشت خریداری نکنید.

همچنین از مصرف جگر و سایر امعاء واحشاء گوشت دامی که فاقد مجوزهای دامپزشکی می باشند جدا" پرهیز نمایید در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی با سامانه ۱۵۱۲ دامپزشکی یا سامانه بهداشت ۱۹۰ تماس حاصل نمایید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها