دستچین

کیفیت کدام ادویه بیشتر است؟

یکی از پرتکرارترین سوالاتی که در مورد ادویه‌ها از کارشناسان و متخصصان علوم و صنایع غذایی پرسیده می‌شود این است که روش تولید و بسته‌بندی ادویه‌جات کارخانه‌ای چه تفاوتی با انواع فله‌ای دارد و آیا ادویه‌های کارخانه ضدعفونی می‌شود؟ احتمال آلودگی ادویه‌ها و فساد آنها چقدر است؟ اگر مایل به دانستن پاسخ چنین پرسش‌هایی هستید با ما همراه باشید.
یکی از پرتکرارترین سوالاتی که در مورد ادویه‌ها از کارشناسان و متخصصان علوم و صنایع غذایی پرسیده می‌شود این است که روش تولید و بسته‌بندی ادویه‌جات کارخانه‌ای چه تفاوتی با انواع فله‌ای دارد و آیا ادویه‌های کارخانه ضدعفونی می‌شود؟ احتمال آلودگی ادویه‌ها و فساد آنها چقدر است؟ اگر مایل به دانستن پاسخ چنین پرسش‌هایی هستید با ما همراه باشید.
کد خبر: ۱۳۱۷۲۱۴

برخی افراد بر این باورند که در کارخانه‌ها عمليات خاصی انجام می‌شود که سبب از بین رفتن عطر و طعم و ارزش تغذیه‌ای ادويه‌ها می‌شود.

برخلاف باور عامه مردم ادويه‌ها در کارخانه‌ توليد نمی‌شود. کارخانه‎‌ها تخم، میوه، ریشه، برگ، پوست یا گل گیاهانی که برای تهیه ادویه کاربرد دارند را به صورت درسته يا پودرشده از بازار تهیه می‌کنند.

اگر گیاهان ادویه‌ ای به شکل اوليه باشند گیاه مورد‌نظر در کارخانه آسیاب و پودر شده و با تاباندن اشعه گاما يا با روش‌های ديگر ضدعفونی و در نهایت بسته‌بندی می‌شود که البته گاهی در برخی کارگاه‌ها و کارخانه‌ها عملیات ضدعفونی انجام نمی‌شود!

بسیار شبیه هم

بنا به آنچه گفتیم حالا بهتر در می‌یابید که چرا ادویه‌ های فله‌ ای و کارخانه‌ ای از نظر عطر و طعم و رنگ مشابه یکدیگرند.

فراموش نکنید ارزش تغذیه‌ای ادویه‌ ها به‌خصوص با مصرف اندک روزانه در حدی نیست که بتواند تامین‌کننده نیاز بدن ما باشد و نباید آنها را به‌عنوان یک منبع تغذیه‌ای در نظر بگیریم. اما به یاد داشته باشید امکان تقلبی‌بودن ادویه‌های فله‌ای بسیار زیاد است.

ادويه‌ های تقلبی و غیربهداشتی، خارج از محيط آزمايشگاه قابل تشخیص نبوده و ادویه‌های بسته‌بندی شده در نایلون‌های بی‌نام و نشان نسبت به انواع باز و فله‌ای (کیلویی) هیچ برتری خاصی ندارند.

بهتر است گیاهان ادویه‌ ای که به‌آسانی آسیاب و اغلب سرسفره مصرف می‌شود را درسته تهیه و در خانه پودر کنید.

به این روش تا حدودی از بهداشتی‌بودن و تقلبی‌نبودن آنها اطمینان خواهید داشت. ادويه‌های با بسته‌بندی کارخانه‌ای که روی برچسب آنها نام و نشانی کارخانه، سیب سلامت و شماره مجوز وزارت بهداشت و تاريخ مصرف لحاظ شده باشد گزینه مناسبی هستند.

هر چه کارخانه معتبرتر و بزرگ‌تر و مجهز به سیستم‌های روز دنیا باشد محصولی قابل اطمینان‌تر در اختیار مصرف‌کننده قرار خواهد داد.

با توجه به این‌که اغلب ادویه‌های مصرفی در کشور از نوع وارداتی بوده و پودری شده‌اند، بدون شک آلوده به ميکروب‌های محيطی زیادی‌ هستند که خوشبختانه به‌دلیل خشک و بدون رطوبت‌بودن، ميکروب‌ها قادر به رشد و تکثیر در محصول نیستند.

همچنین بیشتر ادویه‌ها برای پخت‌وپز استفاده می‌شود که گرما و حرارت طبخ، نابودکننده بار میکروبی آنها خواهد بود.

نگهداری در ظروف پلاستيکی یا فلزی؟

ادویه‌ها تا زمانی که در جای خشک و خنک و تاریک نگهداری شوند می‌توان آنها را به‌مدت طولانی استفاده کرد.

این محصولات به‌دلیل خشک‌بودن، قابلیت نگهداری در ظروف پلاستیکی یا نایلونی را دارند و مهاجرتی بين مواد موجود در ادویه و پلاستيک ایجاد نخواهد شد البته برای اطمینان بیشتر می‌توانید از ظروف فلزی يا مقوایی استفاده کنید.

اگر ادویه‌ها در مجاورت با رطوبت دچار چسبندگی و لزجی شده یا کلوخه‌ای و خمیری شوند، احتمال رشد ميکروب‌ها و به‌خصوص کپک‌‌ها در آنها وجود دارد و بهتر است دور ریخته شود.

فاخره بهبهانی - سلامت / روزنامه جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها