در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از اقتصاد نیوز ،به گفته متخصصان کودکان و عصب شناسان، کودکی زمانی بحرانی برای رشد فکری پسر یا دختر شماست و این مرحله ای است که مغز به سرعت رشد می کند. اینکه چگونه به کودک خود کمک می کنید تا این مرحله را به خوبی طی کند، بسیار حائز اهمیت خواهد بود . در این قسمت از رازهای تربیت فرزند در نمناک برخی از پیشنهاد های ارایه شده توسط متخصصان کودک برای کمک به رشد هوش کودکان آورده شده است .
1. به کودک خود یک شروع اولیه بدهید :
با توجه به مطالعه ای که انجام شد یکی از بهترین متخصصین کودکان فعالیت های زیر را برای حمایت از رشد اولیه کودک توصیه می کند:
به حداکثر رساندن پاسخ عاشقانه و استرس، صحبت کردن، خواندن و حرکات، با استفاده از بازی های عددی و ریتمی، توانمندسازی و تشویق به یادگیری سه بعدی و ایجاد علاقه به یادگیری در کودکان.
بیشتر بخوانید: پیامک عاشقانه
2. برای کودک تان کتاب بخوانید :
با خواندن شروع کنید حتی اگر کلمات را درک نکند . این امر به او کمک می کند تا پیشرفت مهارت های زبانی اش را شروع کند و کودکانی که در بچگی مطالعه می کنند، بیشتر تمایل دارند که تا مادام العمر مطالعه کنند و در مدرسه خوب عمل می کنند و در زندگی بزرگسالی هم موفق می شوند . خواندن کتاب یکی از مهم ترین فعالیت هایی است که کودکان را باهوش می کند.
3. با کودک خود صحبت کنید :
این کار مهارت های زبانی قوی در کودکتان را رشد می دهد . هم چنین زمانی که صحبت می کند به کودک خود گوش دهید که این کار تلاش او برای برقراری ارتباط را تقویت کرده و امکانی را برای توسعه زبان می دهد . یک مطالعه نشان می دهد کودکانی که بیشتر در خانه صحبت می کنند دارای فعالیت مغزی و نگرش زبانی بیشتری هستند.
سوالات خود را مطرح کنید و به جای این که به داستان سرایی یک طرفه بپردازید ، منتظر پاسخ بمانید و در مورد نوزادان ، شما می توانید چهره های بچگانه و بی معنی را با هم مبادله کنید.
4. با فرزند خود در تعامل باشید، با او بازی کنید و او را دوست داشته باشید :
دانشمندان مشاهده کردند نوزادانی که در آغوش کشیده نمی شوند، با آن ها بازی نمی شود و دوست داشته نمی شوند، رشد مغزی کوتاه و کمی داشته اند و آن ها همچنین مشاهده کردند نوزادانی که با دست نگهداری نمی شوند و توجه نمی دیدند، نتوانستند رشد کنند، افسرده شدند و در نهایت جان خود را از دست دادند و از سوی دیگر بسیاری از مطالعات نشان داده اند که دوست داشتن ، در آغوش گرفتن ، تعامل و بازی کردن با کودک تاثیر زیادی بر رشد هوش او دارد.
ارتباط عاشقانه بین شما و کودک و تعامل یک به یک با او، پایه و اساس مهارت های فکری عالی او را فراهم می کند و والدینی که مراقبت کنندگان حساسی هستند "به سرعت و به طور مناسب به سیگنال های کودک پاسخ می دهند" و "یک پایگاه امن" برای کودکان فراهم می کنند تا دنیا را کشف کنند.
5. بهترین اسباب بازی ها برای کودک شما لزوماً نباید گران قیمت باشند :
اسباب بازی هایی را انتخاب کنید که می توان چند مدل با آن ها بازی کرد - مواردی که به فرزند شما اجازه می دهند تا با کمک تخیلشان، به روش های مختلفی سرگرم کننده باشند عالی هستند.
6. کودک خود را به مطالعه علاقه مند کنید :
عشق به مطالعه مزایای بسیاری برای فرزندتان به ارمغان می آورد. این یکی از مه م ترین مسائلی است که می توانید برای کودک خود ایجاد کنید تا باهوش شود. مطالعه اشتیاق کودکتان را برای دریافت دانش بیشتر می کند و هر چه کودک شما از مطالعه چیزی یاد بگیرد، بیشتر می خواهد تا بداند.
7. بگذارید کودکتان بازی کند :
وقتی کودکتان بازی می کند، او پایه و اساس مهارت های فکری، اجتماعی، جسمی و عاطفی خود را ایجاد می کند. وقتی با بچه های دیگر بازی می کند ، می آموزد که ایده ها ، برداشت ها و احساسات را با سایر تجربه و عقاید بچه ها ترکیب کند.
8. کودک خود را برای ورزش کردن تشویق کنید :
ورزش نه تنها کودک شما را قوی می کند، بلکه باعث می شود او باهوش هم باشد.
ورزش، جریان خون را به مغز افزایش می دهد و سلول های مغزی جدیدی می سازد و همچنین ورزش برای وضوح ذهنی بزرگسالان خوب است اما تاثیر طولانی مدت تری بر مغز در حال رشد کودکان دارد.
9. خلاقیت فرزندتان را پرورش دهید :
خلاقیت یک ویژگی ذهنی ارزشمند در هنر، علوم و هر مورد دیگری است که شامل حل مساله می شود . کودکان به طور طبیعی خلاق هستند ، اگرچه برخی از کودکان به طور ژنتیکی از بقیه استعداد بیشتری دارند اما می تواند یک رفتار آموخته شده باشد که در کودکی پرورش داده می شود . برخی از راه هایی که خلاقیت را پرورش می دهد شامل نزدیک کردن فرزند خود به ادبیات ، موسیقی و هنر و ساخت ابزارهایی مانند کاغذ و رنگ برای او است.
10. موسیقی را بخشی از زندگی فرزندتان کنید :
مطالعات نشان می دهند که گوش دادن به موسیقی می تواند حافظه ، توجه ، انگیزه و یادگیری را افزایش دهد و هم چنین می تواند استرس را کاهش دهد که برای مغز کودک مخرب است . یک مطالعه نشان داده که مغز کودکان با آموزش موسیقی سریع تر رشد می کند.
11. بگذارید کودکتان ببیند که شما کارهای هوشمندانه ای انجام می دهید :
کودکان با مدل سازی رفتار بزرگسالان یاد می گیرند . اگر او ببیند که درگیر خواندن کتاب، نوشتن، نواختن موسیقی یا انجام کارهای خلاقانه هستید، از شما تقلید خواهد کرد و خود نیز سعی بر انجام ین روند خواهد داشت.
12. برنامه تلویزیونی کودکتان را محدود کنید :
کودک شما نباید قبل از 2 سالگی به تلویزیون نگاه کند . اجازه دادن به کودک برای زیاد تماشا کردن تلویزیون او را از فعالیت هایی که برای مغز در حال توسعه اش مهم هستند، مانند بازی کردن، اجتماعی شدن و خواندن کتاب، دور می کند.
13. کودکان نباید زمان زیادی را با وسایلی چون گوشی های هوشمند و تبلت ها سپری کنند :
استفاده بیش از حد از این وسایل می تواند منجر به مشکلات سلامتی و احساسی شود . یاد بگیرید چطور تبلت و زمان صفحه گوشی هوشمند خود را مدیریت کنید.
14. به کودک خود بازی های کامپیوتری هوشمند را یاد بدهید :
بهترین بازی های کامپیوتری برای کودکان، بازی هایی درباره حروف، ریاضی، موسیقی، آواشناسی و بسیاری دیگر است که این موارد را آموزش می دهند. همچنین هماهنگی دست - چشمی او را توسعه می دهد و او را برای فن آوری های فردا آماده می کند و از همه مهم تر، او این موارد را در حین بازی یاد می گیرد که یادگیری و لذت بردن در یک زمان بهترین راه برای باهوش شدن کودکتان است.
15. به فرزند خود اجازه دهید حوصله اش سر برود :
به گفته جولیا رابینسون، مدیر آموزش انجمن مستقل مدارس ابتدایی، خوب است که کودک حوصله اش سر برود ، یاد گرفتن خسته شدن بخشی از آماده سازی برای بزرگسالی است.
16. اجازه دهید کودکتان ریسک کند و شکست بخورد :
کودکانی که ریسک نمی کنند و دچار شکست و درد نمی شوند مانند افتادن از دوچرخه یا باختن در مسابقات ، ممکن است که اعتماد به نفس پایین و فوبیا پیدا کنند و همچنین خلاقیت و یادگیری را برای خودشان دلسرد کنند.
17. به کودکتان اجازه دهید که فکر کند و مشکلاتش را به تنهایی حل کند :
از اینکه همیشه مسائل فرزندتان را حل کنید اجتناب کنید و در عوض به او اشاراتی کنید که چطور خودش مشکلش را حل کند.
18. کودک خود را ترغیب کنید که نگرش "می توانم انجام دهم" داشته باشد :
این کار را انجام دهید حتی اگر کاری که فرزندتان تلاش می کند انجام دهد، برایش دشوار می باشد.
اگر توانست کار دشواری را انجام دهد ، به او جایزه بدهید.
19. اجازه ندهید که کودکتان صدای شما را در راه منفی بشنود :
به عنوان مثال، اجازه ندهید که فرزندتان بشنود می گویید "من ریاضی ام خوب نیست" یا " مثل من نباش که مطالعه را دوست ندارم. ."
20. درست به کودکتان غذا بدهید :
دادن غذای مناسب به کودک برای او مهم است تا او را باهوش کنید . دادن غذای مناسب به کودک باید در زمانی که باردار هستید شروع شود. برای یک کودک بزرگ تر, رژیم غذایی غنی از پروتیین (تخم مرغ, ماهی, گوشت) توجه, هشیاری و تفکرش را بهبود می بخشد و کربوهیدرات سوختی است که در تفکر استفاده می شود و به مغز می رسد. بهترینشان آن هایی هستند که از گندم کامل و میوه ها به دست می آیند.
همچنین کربو هیدرات ها و شکر تاثیر بدی بر زمینه توجه, توانایی تمرکز و سطح فعالیت دارند . ویتامین ها و مواد معدنی نیز در این باره مهم هستند.
21. اطمینان حاصل کنید که کودک به اندازه کافی می خوابد :
تعدادی از مطالعات، همبستگی در میزان خواب و نمرات را نشان می دهند که اگر به اندازه کافی ادامه یابد، مسائل خواب می تواند باعث مشکلات دائمی شود.
22. به کودک خود کمک کنید تا استحکتمش را گسترش دهد :
پیش از این هم در نمناک اشاره داشتیم که استحکام تمایل به دستیابی به اهداف بلند مدت با کار سخت، پشتکار و استقامت است . داشتن استحکام تفاوت بین یک فرد ناموفق و یک فرد موفق را می سازد و برای موفقیت مهم تر از استعداد ذاتی و یا هوش ذاتی است و یک راه برای آموزش دادن به کودک تان در رابطه با استحکام ، این است که نا امیدی هایی که تجربه کرده اید را با او در میان بگذارید.
23. کودک خود را به خاطر سخت کار کردن تحسین کنید، تا به جای "باهوش بودن" :
ستایش فرزندتان برای تلاش، به آن ها کمک می کند تا خودش را در کنترل موفقیت اش ببیند . ستایش فرزندتان به دلیل "باهوش بودن" ممکن است او را از انجام کارهای سخت منصرف کند زیرا عدم موفقیت ممکن است با تصور "باهوش بودن" مغایرت داشته باشد.
24. اما کودکتان را بیش از حد ستایش نکنید و گرنه ممکن است او را بعداً در زندگی خود شیفته کند :
کودکان تمایل دارند خودشان را افراد مهمی در زندگیشان ببینند و درعوض به فرزندتان بازخورد صادقانه و مناسبی بدهید که با تشویق و حمایت می تواند اعتماد به نفس و امنیت داشته باشد.
25. به فرزندتان رشد فکری بدهید :
به گفته یک روان پزشک، بچه ها باید تشویق شوند که به جای داشتن یک مجموعه ذهنی ثابت از هوش، یادگیری را به عنوان روند بهتر شدن ببینند . زمانی که فرزند شما شکست می خورد، او باید به جای دیدن خود به عنوان یک بازنده ، آن را یک فرصت برای رشد ببیند.
26 . یک انتظار بالا را برای کودک خود تنظیم کنید :
یک مطالعه نشان داد انتظاراتی که والدین برای فرزندان خود دارند، تأثیر بسیار خوبی در فرزندان داد چرا که برای دستیابی به آنچه والدینشان انتظار دارند تلاش خواهند کرد.
27. از جایزه دادن به عنوان بخشی از ابزار والدین بودن خود استفاده کنید :
متخصصان می گویند که جایزه دادن به کودک تان برای انگیزه دادن به او، مانند "جایزه دادن" برای گرفتن نمرات خوب یا انجام دادن کارها مناسب است. شما می توانید از کودکتان بپرسید که چه چیزی را برای انگیزه ترجیح می دهد.
گاهی اوقات، پول یا چیزهای مادی برای او مهم نیستند و بازی ویدیویی می خواهند. با این حال، جایزه نباید برای کنترل کودک خود و یا وادار کردن او به توقف رفتار غیرقابل قبول به کار رود.
28. به فرزندتان بیشتر وقت دهید تا در کارهای آزاد و بی پایان شرکت کند :
این کار را به جای مجبور کردن او برای برنامه ها و فعالیت های جاری انجام دهید. طبق مطالعه محققان کودکانی که زمان ساختاری کمتری دارند، سطح بالاتری از عملکرد اجرایی را نشان می دهند و بالعکس.
به گفته برخی متخصصین عملکرد اجرایی به کودکان در همه راهها در طول زندگی روزمره، از انعطاف پذیری بین فعالیتهای مختلف به نسبت گیر افتادن در یک چیز، جلوگیری از فریاد در هنگام عصبانیت، تا تأخیر در رضایتمندی، کمک می کند.
29. کودکتان را زیر میکروسکوپ مدیریت نکنید – یا او را مدام اصلاح نکنید :
بگذارید او چیزهایی را برای خودش کشف کند تا بتواند تفکر خلاق و آزاد خود را پرورش دهد .
30. از کودک خود استرس نگیرید :
کودکانی که در 3 سال اول زندگیشان دچار استرس می شوند احتمال دارد که نسبت به استرس حساس تر شوند . مغزشان به شدت برنامه ریزی شده است تا به موقعیت های استرس زا واکنش دهند و آن ها بیش از اندازه فعال ، نگران ، تکانشی و اغلب عصبی هستند و همچنین به فرزندتان نشان ندهید که بیش از حد استرس دارید زیرا این مسئله می تواند مسری باشد.
31. کاری کنید فرزندتان کارهایش را خودش انجام دهد :
به او کارهای متناسب با سنش را بدهید . کودکان 2 ساله می توانند با قرار دادن اسباب بازی هایشان در جعبه هایشان یا چیدنشان روی میز ، مکان را تمیز کنند . کودکان بزرگ تر می توانند کارهای متناسب با ظرف ها یا لباس شویی را انجام دهند، زباله ها را بیرون ببرند یا خانه را تمیز کنند . کودکانی که در کارهای روزمره شرکت داده می شوند، یاد می گیرند که به خانواده کمک کنند و مسئولیت پذیر باشند .
32. کودک خود را در آشپزخانه مشغول کنید :
این کار نه تنها به او یاد می دهد چطور آشپزی کند ، همچنین مهارت های ریاضی و حرکتی او را افزایش خواهد داد .
33. پدری باشید که برای فرزندش وقت می گذارد :
مسئله ی مهم دیگری که در نمناک به ان پرداخته ایم این است که مطالعات بر روی پدر ها نشان داده است کودکانی که به پدرانشان نزدیک هستند احتمال کمتری دارند که قانون را بشکنند، ترک تحصیل کنند ، از رابطه جنسی خطرناک اجتناب می کنند ، روابط سالمی را دنبال می کنند و مشکلات روانی کمتری دارند .
یک مطالعه نشان می دهد که همچنین، پدرانی که در خانه کمک می کنند، دخترانی تربیت می کنند که طیف وسیع تری از گزینه های شغلی را انتخاب می کنند .
34. کودک خود را تشویق کنید تا در مورد احساساتش به خود و سایر افراد صحبت کند :
این امر نه تنها باعث می شود که او با احساسش در ارتباط باشد که به رشد عاطفی او نیز کمک می کند، بلکه مهم تر اینکه به او همدلی می آموزید . درک این که دیگران چه احساسی دارند باعث می شود که او از نظر اجتماعی به خوبی رشد کند و همچنین او در ایجاد روابط با دیگر افراد ماهر شود و در حقیقت افراد باهوش بدون همدلی، می توانند ترسناک باشند .
35. مهارت های اجتماعی و یادگیری عاطفی را به کودک خود بیاموزید :
کودکانی که به آسانی با همسالان خود هم کاری می کنند ، برای دیگران مفید هستند، احساسات خود را درک می کنند و مشکلات را با دیگران حل و فصل می کنند و احتمال اینکه در فعالیت های غیر قانونی شرکت کنند کم تر است . با فرزند خود صحبت کنید و بگویید که اشتراک گذاری چقدر عالی است و چگونه می توانید افکار و احساسات آن ها را کنترل کنید.
روش دیگر برای یادگیری احساسات به کودکتان ، خواندن داستان و اظهار نظر در مورد احساسات و انگیزه های شخصیت های داستان است .
36 . به فرزندتان اهمیت رضایت بزرگ آینده نسبت به خشنودی های کوچک آموزش دهید :
قادر بودن به مقاومت در برابر وسوسه پاداش فوری به منظور کسب یک پاداش بزرگ تر یا آینده بهتر عالی است . مطالعات نشان می دهد که توانایی به تاخیر انداختن رضایت یکی از موثرترین ویژگی های شخصی افراد موفق است . یادگیری برای به تاخیر انداختن خشنودی , کنترل نفس کودک شما را بهبود خواهد بخشید و به او در رسیدن به اهدافش کمک خواهد کرد.
یک راه برای انجام این کار این است که به کودک خود آموزش دهید تا به جای خرج کردن مقدار کمی پول برای چیزهای کوچک (برای مثال , آب نبات ها ) صرفه جویی کند تا بتواند یک چیز بزرگ تر و مطلوب تر را در آینده بخرد ( برای مثال , یک دوچرخه).
به او بگویید که صرف وقت او در سخت درس خواندن امروز او را قادر خواهد ساخت تا از یک شغل موفق در آینده لذت ببرد .
37. برای فرزندتان داستان تعریف کنید :
درباره چیز های جالبی که در کار یا خارج از خانه تجربه کرده اید، به کودک خود بگویید .
در مورد تجربیات شگفت انگیز یا جالب کودکی خود به او بگویید . داستان خود را با او در میان بگذارید که این به کودک شما این امکان را می دهد درس های زندگیتان را از شما یاد بگیرد. صحبت کردن با کودک نیز مهارت های ارتباطی اش را توسعه می دهدکه در مدرسه و در محل کار مورد نیازش است.
همچنین درباره نحوه حل مشکلات زندگی روزمره و کارتان با فرزندتان صحبت کنید که این باعث می شود آن ها یاد بگیرند چطور با مشکلات شان مقابله کنند.
38. تا جای که ممکن به فرزندتان ریاضی آموزش دهید :
به گفته برخی متخصصین ، استادی در مهارت های اولیه ریاضی ، نه تنها موفقیت ریاضی را پیش بینی می کند، بلکه رشد آینده را نیز شامل می شود. شما می توانید ریاضی را به همه چیز تزریق کنید و در واقع یک سرگرمی ریاضی بسازید.
39. علاوه بر این برای خواندن، ریاضیات و علم، زود به کودک خود کدنویسی را معرفی کنید :
یادگیری کدنویسی برای هوش او مزایای بسیاری دارد . او از طریق کد گذاری، تفکر محاسباتی، منطق و حل مساله سیستماتیک را یاد می گیرد. همچنین باعث می شود که او درک کند چه چیزی پشت فن آوری قرار دارد که او را احاطه کرده است و او را برای آینده ای آماده می کند که در آن استفاده از کامپیوتر نیازمند کمی دانش برنامه نویسی است.
40. او را برای تصور آینده ای شاد یاری کنید:
و در آخر به فرزندتان کمک کنید آینده ای شاد و زیبا را تصور کند و به او بگویید که برای رسیدن به آن باید چه کارهایی را انجام دهد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد