سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد:
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک ، ساعات اولیه کاری روز تاثیر بسیار مهمی روی سطح خلاقیت شما و چند ساعت آینده و پیش رویتان دارد. پس بسیار مهم است که روتین صبحگاهی دقیقی داشته باشید تا بتوانید در ادامه روز بهره وری خود را مخصوصاً از لحاظ کاری بالا ببرید. در این قسمت نکاتی را به شما معرفی می کنیم که برای شروع یک روز خوب کاری مناسب خواهد بود.
رعایت این نکته به شدت مورد اهمیت است. زمانی که دیر به محل کار برسید، نه تنها احساس بدی دارید، بلکه کل روز شما به هم می ریزد. رسیدن به موقع به محل کار قطعاً ذهن شما را آرام می کند و احساس می کنید که در همان وهله اول به یک موفقیت رسیده اید.
تنفس عمیق می تواند عاملی برای تمرکز بیشتر شما باشد. سعی کنید با تنفس عمیق کار ها را در وهله اول آرام، تدریجی اما با تمرکز شروع کنید تا کم کم به روال طبیعی خود برگردید.
صبحانه مهم ترین عامل برای وضعیت شما در طول روز است و در نتیجه می توانید با یک صبحانه کامل و مقوی هم از لحاظ جسمی و هم از لحاظ ذهنی انرژی بالایی برای کار کردن داشته باشید.
حتماً در طول روز می خواهید مباحثی را مطالعه کنید یا پروژه هایی را به انجام برسانید. در هر صورت باید با یک برنامه واضح و مشخص سراغ کار بروید و نظم و ترتیب را از همان ابتدای روز احساس کنید.
قطعاً دل تان می خواهد که به احساسات خود توجه کنید و تاثیرات آن را روی دیگران ببینید. اول از همه این که هوش عاطفی به شدت تاثیر زیادی در این باره دارد. اول صبح با خوشرویی از خواب بیدار شوید.
اولین ساعت کاری بهترین زمان برای مشخص کردن اولویت ها و تمرکز کردن روی کارهایی است که باید انجام دهید و در نتیجه عوامل حواس پرتی را دور کنید. سعی کنید فعالیت های غیر ضروری را به یک زمانی دیگر موکول کنید و به انجام کارهای مهم بپردازید تا ذهن تان آرام شود.
یک فنجان قهوه بنوشید تا ذهن تان آرام شود و به بدخلقی های درونی خود اهمیت ندهید.
زمانی که اول صبح وارد محل کار می شوید، معمولا فکرتان درگیر خوابیدن، غذا خوردن، بچه ها و بسیاری از مسائل حاشیه ای است. سعی کنید در مکانی که هستید حضور ذهن داشته باشد که بزرگ ترین تاثیر را در کارتان دارد.
قطعاً انجام این کار خیلی سخت است اما اگر بتوانید در آن موفق شوید، مطمئن باشید از دیگران جلو می افتید. بسیاری از متخصصان و روان شناسان عقیده دارند که چک کردن ایمیل ها و پیام های گوشی نباید اولین کار شما هنگام صبح باشد. فقط برای پیام های ضروری این کار را انجام دهید.
در 5 الی 10 دقیقه اول سعی کنید کارهای مشترکی که باید با هم انجام دهید را بررسی کنید. یک ملاقات کوتاه با یکدیگر داشته باشید تا ببینید هر کدام برای ادامه روز چه وظایفی دارید. با این کار ذهن شما نظم پیدا می کند و راحت تر و با آرامش بیشتر می توانید به ادامه کار خود بپردازید.
یکی از مواردی که پیش از این هم در نمناک به آن اشاره کرده بودیم بحث رعایت نظم در محیط کار است. زمانی که میز کاری شما مرتب و منظم باشد، قطعاً ذهن تان نیز بهتر کار می کند و دچار خستگی نمی شوید. پس اگر اول صبح میز کار خود را تمیز کنید، ادامه کار برای شما راحت تر خواهد بود.
اگر می دانید که چه زمانی باید با چه فردی ارتباط برقرار کنید، این تماس ها و ارسال پیام ها را به وقتی مثل وسط روز موکول کنید که خسته هستید و به عنوان زنگ تفریح هم می توانید این کارها را انجام دهید و انرژی شما برای کار کمتر است.
هر زمان که احساس کردید خسته و بی انگیزه هستید، سعی کنید به خودتان هدف اصلی از کار کردن را یادآوری کنید. زمانی که بدون هدف کار کنید، انگیزه ندارید و در نتیجه با یادآوری اهدافتان می توانید با شور و شوق بیشتری به ادامه کار بپردازید.
بسیاری از افراد احساس می کنند که عملکرد ذهن آن ها هنگام صبح بهتر است. زیرا هنگام صبح سطح خلاقیت و بهره وری بالاتری دارند. پس سعی کنید از قدرت حداکثری ذهن خود استفاده کنید و فعالیت های سخت تر را هنگام صبح انجام دهید.
اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که کار یکنواخت آن ها را خسته می کند، در بین کار برای خودتان تنوع ایجاد کنید. مثلاً جای خود را عوض کنید، چیدمان میز تان را تغییر دهید، به انجام یک کار جدید بپردازید تا این تنوع باعث شود که راحت تر به کارتان ادامه دهید.
اجازه دهید که این زمان کوتاه به شما کمک کند دوباره ذهنتان را بازیابی کنید و با انرژی بیشتری به ادامه کار بپردازید، فقط مراقب باشید این استراحت طولانی نشود چرا که تاثیر خوبی روی شما نخواهد داشت.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد:
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد