در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از شیعه نیوز ، گل پیچک ، گیاهی زیبا و آپارتمانی است که از آن به منظور تصفیه هوای منزل و افزایش زیبایی به فضای خانه ی شما نیز استفاده می شود .پیچک را در ظرفی قرار می دهیم که به اندازه کافی بزرگ باشد تا ریشه ها را در آن به خوبی قرار گیرند ، گیاه را در جایی قرار دهید که نور غیرمستقیم زیادی به دست آورده و به خوبی رشد کند.
خاک را مرطوب نگه داشته و گیاه را در طول فصل رشد بارور کنید اما این تمام نکات مراقبت از گیاه مورد نظر نیست و در این قسمت به ارائه نکاتی در زمینه کاشت و نگهداری از این گیاه زیبا خواهیم پرداخت.
مرحله 1:انتخاب ظرف و محل نگهداری
1. از آن جایی که ریشه های گیاه پیچک خیلی بلند نمی شوند ، این گیاه را در یک گلدان پهن و کم عمق و دارای سوراخ های زهکشی به منظور خروج آب اضافی خاک بکارید.
در صورتی که گیاه پیچکتان خیلی بزرگ شده ، بهتر است آن را به روش قلمه زنی تکثیر کنید.
استفاده از گلدان سفالی برای گیاه پیچک مناسب تر است زیرا این گونه گلدان ها ، رطوبت را سریعا از خاک خارج می کنند.
2. گیاه پیچک به ویژه در فصول سرد سال به نور نسبتا زیادی نیازمندند اما با این وجود از قرار دادن این گیاه در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنید زیرا این امر باعث سوختن برگ های این گیاه خواهد شد.
بهترین مکان برای نگهداری از این گیاه ، قرار دادن آن در کنار پنجره های پوشیده شده با پرده است . استفاده از چراغ های مخصوص رشد گیاه نیز برای پرورش گیاه پیچک مناسب خواهد بود.
3. دمای مناسب برای رشد این گیاه دمای 15 تا 21 درجه سانتی گراد است . این گیاهان به محیطی ترجیحا گرم نیازمندند و هوای سرد به آن ها آسیب خواهد رسانید.
4. به منظور بهره مندی گیاه از شرایط رشد مناسب ، ویژگی های ظاهری آن را مورد بررسی قرار دهید تا در صورت لزوم اقدامات لازم را بیندیشید.
در صورتی که رشد گیاه متوقف شده ، بهتر است مکان گیاه را جا به جا کرده تا این وضعیت بهبود یابد . پژمرده شدن برگ های گیاه معمولا به دلیل قرار گرفتن آن در معرض نور مستقیم خورشید است و در این شرایط باید گیاه را به مکانی کم نور تر و سایه دار منتقل کنید.
از نگهداری گیاه در مکانی با دمای کم تر از 10 درجه سانتی گراد خودداری کرده و تهویه مناسب برای گیاه را فراهم آورید.
مرحله 2 :تغذیه و آبیاری
1. خاک مورد نیاز برای رشد گیاه پیچک ، خاکی با نفوذ پذیری مناسب است و پس به منظور افزایش میزان مواد مغذی خاک ، مقداری کمپوست به خاک مورد نظر اضافه کنید.
میزان خاک رس در این خاک نباید زیاد باشد و بنابراین برای کاهش مقدار خاک رس ، مقداری ماسه و کمپوست به خاک اضافه کنید . در صورت تمایل به استفاده از خاک باغ ، مقدار زیادی خاک مخصوص گلدان را به آن اضافه کنید.
2. گیاه پیچک معمولا دو بار در هفته نیازمند آبیاری است . به منظور تشخیص زمان مناسب برای آبیاری گیاه پیچک ، کافیست انگشت خود را در خاک گیاه فرو کرده و در صورت خشک بودن آن، مقداری آب بر روی خاک بریزید و از آبیاری بیش از حد گیاه خودداری کنید ، در غیر این صورت ریشه گیاه دچار پوسیدگی خواهد شد.
3. به منظور بهره مندی گیاه از برگ های سبز و سالم ، در طول فصول گرم سال مقداری آب بر روی برگ های گیاه پیچک خود اسپری کنید . انجام این کار 1 الی 2 بار در طول هفته پیشنهاد می شود.
4. به منظور کوددهی گیاه ، مقداری کود حاوی نیتروژن را با مقداری آب مخلوط کرده و آن را در نزدیکی ریشه گیاه بریزید . گیاه پیچک معمولا در فصل های بهار و تابستان و پاییز به یک بار کوددهی نیازمند است و از تغذیه گیاه پیچک با کود در طول فصل زمستان خودداری کنید زیرا این گیاه در طول فصل زمستان از رشد کمی برخوردار بوده و نیازی به کوددهی به آن وجود نخواهد داشت . در هنگام کوددهی مراقب باشید که کود با برگ های گیاه در تماس نباشد که در غیر اینصورت منجر به سوختگی برگ های گیاه خواهد شد.
مرحله 3 :مقابله با آفات و بیماری ها
1. یکی از آفات رایجی که معمولا به گیاه پیچک حمله می کنند ، کنه های عنکبوتی هستند که با وجود لکه های زرد بر روی برگ های گیاه شناسایی می شوند . به منظور مقابله با این آفات گیاه را با استفاده از یک محلول پاک کننده ملایم پاک سازی کنید . کافیست مقداری محلول پاک کننده مخصوص دفع آفات را با مقداری آب مخلوط کرده و با استفاده از آن گیاه را پاک سازی کنید.
اسپری کردن روغن نیم نیز به از بین رفتن این آفات کمک می کند.
2. وجود برگ های پژمرده در گیاه پیچک به معنی عدم بهره مندی از میزان رطوبت کافی در محیط است و بنابراین به منظور برطرف کردن این وضعیت ، سینی زهکشی زیر گلدان گیاه را با آب پر کرده و یا گلدان را به مکانی با رطوبت بالا تر منتقل کنید.
3. وجود برگ های آسیب دیده و دارای نقاط سفید و سیاه به معنای آلودگی گیاه به بیماری های قارچی است . به منظور مقابله با این بیماری ، شاخ و برگ و قسمت های آلوده ریشه را از گیاه مورد نظر جدا کنید.
4. به منظور تکثیر این گیاه کافی است یکی از ساقه ها را برش داده و درون آب قرار دهید تا ریشه های جدید ایجاد شوند و سپس گیاه را به خاک منتقل کرده و شرایط مناسب رشد از جمله دما ، نور و آب لازم برای گیاه پیچک را فراهم آورید . در صورت نیاز به هرس گیاه ، شاخ و برگ های خشک شده و پژمرده را از گیاه جدا کرده و به این ترتیب رشد برگ های جدید را ترغیب کنید.
5. گیاه پیچک معمولا بعد از گذشت زمان ، گرد و غبار محیط را به خود جذب خواهد کرد . به منظور برطرف کردن این گرد و غبار با استفاده از یک دستمال مرطوب برگ های گیاه مورد نظر را تمیز کنید.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه