سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری از افراد تصور میکنند که کامپیوترها متعلق به زمان حال هستند و درواقع از ساختههای معاصر بشر محسوب میشوند. این در حالی است که یافتههای باستان شناسی نشان میدهد یک قرن پیش از میلاد مسیح نیز کامپیوترها وجود داشته اند.
«ماشین آنتیکیترا» را میتوان نخستین کامپیوتر آنالوگ باستانی جهان دانست. دستگاهی خیره کننده که با توجه به امکانات محدود زمان خود کارکردی منحصر به فرد داشته است.
ماشین آنتیکیترا و تکنولوژی پشت این دستگاه تا زمانی که ساعتهای مبتنی بر ستاره شناسی و نجوم در قرن چهاردهم وارد اروپا نشد، شناخته نشدند، ماشین آنتیکتیترا در سال ۱۹۰۰ در یک کشتی باستان یونان کشف شد. کارکنان موزه این دستگاه را به مدت دو سال نادیده گرفته بودند چرا که در نگاه اول، به نظر میرسید که فقط یک توده از برنز و چوب زنگ زده و بی ارزش است.
اما بررسیهای دقیقتر نشان داد ماجرا بسیار مهمتر است و این دستگاه میتواند موقعیتهای نجومی را در یک تاریخ خاص پیشبینی کند. چرخش یک دست میل این دستگاه تاریخ را تغییر داده و باعث میشود که دستگاه به طور همزمان موقعیت ماه، خورشید، مدار ماه، گرفتگی ماه و چرخههای تقویم را محاسبه کند. همچنین ممکن است قادر به پیش بینی موقعیت سیارات است.
این دستگاه پیشرفته را میتوان نخستین تلاش بشر برای ساخت یک کامپیوتر خانگی دانست.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد