به گزارش جام جم آنلاین از مهر، میوه آناناس دارای فواید متعددی برای سلامت از جمله کمک به هضم غذا، تقویت ایمنی بدن و تسریع روند بهبودی بعد از جراحی است. در ادامه به برخی فواید چشمگیر این میوه اشاره می شود.
وجود آنتی اکسیدان های مقابله کننده با بیماری: میوه آناناس نه تنها سرشار از مواد مغذی است، بلکه مملو از آنتی اکسیدان های سالم هم است. مطالعات نشان داده اند که آناناس مخصوصا سرشار از آنتی اکسیدان های موسوم به فلاوونوئیدها و اسیدهای فنولیک است که تاثیرات طولانی مدتی بر بدن دارند.
آنزیم های تسهیل کننده فرآیند هضم: مطالعات نشان داده اند که آناناس حاوی آنزیم های گوارشی موسوم به بروملین است. این آنزیم ها موجب تجزیه مولکول های پروتئین به بلوک های ساختاری شان نظیر اسیدهای آمینه و پپتیدهای کوچک می شود. در این حالت تجزیه شده، بدن به آسانی قادر به جذب آنهاست.
کاهش ریسک ابتلا به سرطان: معمولا روند پیشرفت سرطان با فشار اکسایشی و التهاب مزمن مرتبط است. چندین مطالعه هم نشان داده اند که ترکیبات موجود در آناناس موجب کاهش ابتلا به برخی سرطان ها می شود. طبق برخی مطالعات آزمایشگاهی هم، بروملین به مقابله با سرطان کمک می کند. برخی مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی هم نشان داده اند که بروملین با تولید مولکول های که موجب کارآیی بیشتر سلول های سفید خون در توقف رشد سلول سرطانی و حتی نابودی سلول های سرطانی می شود، سیستم ایمنی را تحریک می کند.
تسکین علائم آرتروز: مطالعات نشان داده اند به دلیل وجود خواص ضدالتهابی بروملین، این میوه می تواند موجب تسکین درد در افراد مبتلا به آرتروز التهابی شود. در یک مطالعه جدید در مورد بررسی تاثیر بروملین بر بیماران مبتلا به آرتروز مشخص شد مصرف مکمل آنزیم حاوی بروملین به تسکین درد کمک می کند.
ترسیع روند بهبود بعد از جراحی: بار دیگر خواص ضدالتهابی بروملین موجب تسریع روند بهبود بعد از عمل جراحی می شود. چندین مطالعه نشان داده اند که بروملین موجب کاهش التهاب، تورم، کبودی و درد بعد از عمل جراحی می شود. در یک مطالعه هم مشخص شد افرادی که قبل از جراحی دندان بروملین مصرف کرده بودند درد کمتری داشتند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت