اختلاف 8000 تومانی هزینه تمام شده و قیمت گوشت وارداتی

اظهارات یک مقام مسئول نشان می‌دهد، با وجود هزینه تمام شده 9000 تومانی برای هر کیلوگرم گوشت وارداتی منجمد و فروش 17 هزار تومانی آن در بازار داخل، سود کلانی از این بابت عاید واردکنندگان می‌شود.
کد خبر: ۵۱۶۰۹۳

رئیس انجمن دوستی ایران و برزیل با بیان این‌که واردکنندگان اصلی گوشت پنج نفرند و ایرانی‌ها به صادرکنندگان برزیلی دلالی یاد می‌دهند، گفت: هر تن گوشت منجمدی که به ایران وارد می‌شود حدود 600 یورو نسبت به سایر کشورها گران‌تر تمام می‌شود.

میرقاسم مومنی رئیس انجمن دوستی ایران و برزیل در گفت‌وگو با فارس با اعلام این خبر اظهار کرد: اکثر محصولاتی که شرکت‌های ایرانی در زمینه های کشاورزی، صنعتی و گوشت از کشور برزیل وارد می‌کنند 30 درصد بیش از قیمتی است که کشورهای دیگر خریداری می‌کنند.

رئیس انجمن دوستی ایران و برزیل افزود: به دلیل این‌که شرکت‌های ایرانی با اصول خرید آشنایی ندارند گوشت را از واسطه‌های دست چندم می‌خرند. همین مساله باعث گران تمام شدن واردات گوشت به کشور می‌شود. وی ادامه داد: هر تن گوشت بدون استخوان در برزیل 4000 تا 4300 یورو است که با محاسبه یوروی 1650 تومانی حداکثر هر کیلو گوشت منجمد7000 تومان برای خریدار تمام می‌شود. مومنی افزود: ‌در صورتی که هزینه خواب سرمایه، سود بازرگانی، گمرکی و حمل و نقل را طی مدت حدود 60 روز از زمان خرید محصول تا ورود آن به کشور محاسبه کنیم کلا 8500 تا 9000 تومان خواهد شد.

وی گفت: تفاوت قیمت کنونی گوشت وارداتی بازار ایران با قیمت تمام شده را باید از مسئولان پرسید. چه کسی باید به این قیمت‌ها نظارت داشته باشد؟ قیمت یک کیلوگرم گوشت منجمد در بازار تهران حدود 17 هزار تومان است.مومنی ادامه داد: بسیاری از واسطه‌های ایرانی به شرکت‌های برزیلی آموزش دلالی می‌دهند و اجازه نمی‌دهند آنها گوشت را به قیمت واقعی بفروشند.وی گفت: مثلا اطلاعاتی از زمان اوج مصرف کشور در مناسبت‌های مختلف را می‌دهند و آنها را تحریک می‌کنند تا در این زمان‌ها قیمت‌ بالاتری را مطرح کنند.

مومنی گفت: سال گذشته 800 تا 900 میلیون دلار حجم واردات گوشت و مرغ از برزیل بود و این حجم گسترده انگیزه برای سوءاستفاده‌ها را بیشتر کرده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها