به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روزنامه ایران، کمی حسادت یا حسادت شدید هر دو آسیب زننده و خطرناک است و اصلاً اینطور نیست که حسادت در طول رابطه یا به مرور زمان بیشتر شود چون این چیزی است که در عمق وجود یک نفر ریشه دارد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید حسادت بیشتر از اینکه یک خصلت باشد یک واکنش عاطفی است در برابر نگرانی واقعی یا غیر واقعی که فرد گمان میکند رابطهاش را در معرض تهدید قرار داده است یا موقعیتاش را خراب خواهد کرد.
آیا حسادت طبیعی است؟
حسادت برآمده از احساسات است؛ یک احساس منفی است و با غبطه خوردن فرق دارد. ممکن است شما زیبایی، موفقیت و جایگاه شریک زندگیتان را ببینید و دوست داشته باشید شما همچنین موقعیتی را تجربه کنید. تا زمانی که جایگاه دیگری را تحسین میکنید و برایش خوشحال هستید و بخشی از این موفقیت را سهم خودتان میدانید شما حسود نیستید. وقتی دیگری انگیزهای را در شما تقویت میکند تا تغییری ایجاد کنید شما حسود نیستید. اما زمانی که تحمل موقعیت دیگری را ندارید، دچار احساس خود کم بینی میشوید، گمان میکنید موقعیتتان متزلزل شده است و تهدید شدهاید شما آدم حسودی هستید و معمولاً برای نشان دادن این احساس هر رفتار نامعقول و نامتناسبی را از خود نشان میدهید. کمتر پیش میآید که آدم حسود خوددار باشد. آدم ها حسادت را با لحن کلام، نوع نگاه و رفتارهای تند و عصبی نشان میدهند و دیگران هم بخوبی متوجه این رفتارها میشوند.
چیزی که باعث حسادت میشود
حسادت به دلایل متفاوتی تحریک میشود. گاهی انتظارات غیر معقول و ناممکن از یک رابطه باعث ایجاد حسادت میشود. ممکن است از همسرتان در رابطه انتظارات نامتعارف یا نامعقولی داشته باشید یا احساس مالکیت و سلطه به دیگری حسادت را در وجودتان برانگیزد. تجربههای آزاردهنده در گذشته و ناکامیهای قبلی، احساس نبود امنیت در رابطه، ترس از خیانت یا کنار گذاشته شدن، ترس از دست دادن کسی که دوستش دارید، حس مالکیت شدید، غیرت و تعصب و تمایل به کنترل دیگری همگی میتوانند حسادت را تحریک کنند. معمولاً عدم تحمل موفقیت دیگری و تمایل به سلطهگری در رابطه و کنترل فرد با عنوان غیرت و تعصب دو عامل مهم برانگیزاننده حسادت هستند.
حسادت با رابطه چه میکند؟
حسادت شما را از احترام، توجه و محبت تهی میکند. اگر در رابطهای هستید که دیگری به شما حسادت میکند حتماً بخوبی متوجه شدهاید که چقدر گاهی خودتان را تهی از عشق و علاقه میبینید و چقدر از اینکه در معرض تهدیدهای فرد حسود هستید رنجیدهاید. با وجود حسادت رابطه پر از گلایهمندی، خشم، جنگ و درگیری، بحثهای بیپایان، بیاعتمادی، افسردگی، حس انتقامجویی متقابل، جوابگوییهای غیر لازم، واکنشهای جسمی، تغییرات خلقی شدید دو طرف و رنجشهای بیپایان است. به مرور زمان احساس میکنید بیخواب شدهاید، علاقهمندیهایتان را از دست دادهاید و حتی ذائقه غذاییتان تغییر کرده است. بهعنوان کسی که به او حسادت میشود شاید مجبور شوید برخی از روابطتان را محدود کنید، کارتان را رها کنید، موفقیتها و علاقهمندیهایتان را دنبال نکنید فقط به این دلیل که حسادت برانگیز نباشید. این یعنی قرار گرفتن در یک موقعیت خشونتآمیز و پایان رابطه.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد