به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی در این آیین گفت: اسکلت مذکور به صورت کامل و دست نخورده و متعلق به یک مرد میانسال است که در جریان کاوشهای تپه باستانی سرسختی علیای شهرستان شازند، در عمق شش متری زمین کشف و به موزه چهار فصل اراک انتقال داده شده است.
سیدمحمد حسینی افزود: شیوه دفن اسکلت در محل کشف به صورت جنینی و چمباتمه بوده است. در مراحل دیرینه شناسی این اسکلت با کربن 14 و 12 و سفالهای منقوش دوره نوسنگی در لایههای هم سطح و DNA ، تاریخ قطعی آن دوره نوسنگی 7500 سال قبل تعیین شده است. وی بیان کرد: این اسکلت متعلق به مرد میانسالی با قد 185 متر است که به رسم و اعتقاد دوره نوسنگی، با اشیا و حیواناتی نظیر لاکپشت، ظروف سنگی، سنگ چخماق و ظرف غذا با استخوانهای موجود در آن دفن شده بود.
وی بیان کرد: قلعه سرسختی شازند واقع در روستای سرسختی در 50 کیلومتری اراک و حاشیه شرقی زاگرس مرکزی واقع شده و لایههایی از دوره پیش از تاریخ، دوره تاریخی و اسلامی مشاهده شده که در دو مرحله کاوش در آن انجام شده است.
سرپرست گروه انتقال اسکلت اعزامی پژوهشکده حفاظت و مرمت سازمان میراث فرهنگی کشورنیز گفت: این اسکلت از شرایط خاصی مثل قرار گرفتن در عمق زیاد و مکان محدود برخوردار بود که روند انتقال آن را مشکل کرد.
حمید فرهی افزود: بعد از کشف اسکلت، کار برش زدن و قالب زدن با گچ آن انجام شد و سپس به موزه چهار فصل اراک انتقال پیدا کرد.
سرپرست تیم کاوش باستانشناسی این منطقه هم با اشاره به سالم بودن اسکلت و حتی دندانها گفت: مهمترین دلیلی که باعث سالم ماندن این اسکلت شده، عناصر و جنس خاک این تپه تاریخی است.
غفور کاکا افزود: ویژگی مهم این خاک، وجود آهک و اسید بسیار پایین و بالا بودن درصد نمک این خاک است که باعث از بین نرفتن اسکلت بعد از هفت قرن شده است.
علاقهمندان میتوانند از اسکلت در موزه چهار فصل اراک، ساعت 9 تا 18 با تهیه بلیت دیدن کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد
"غفور كاكا افزود: ویژگی مهم این خاك، وجود آهك و اسید بسیار پایین و بالا بودن درصد نمك این خاك است كه باعث از بین نرفتن اسكلت بعد از هفت قرن شده است."
7 قرن !!!؟؟؟ احتمالا 70 قرن صحیح است.