به گزارش جام جم سرا ، اوایلش با کمی ناراحتی پشت میز غذا شروع می شود. چند لقمه ای که می خورید، احساس می کنید شلوارتان به شکل آزار دهنده ای تنگ می شود و تحمل نشستن پشت میز را از شما می گیرد اما ماجرا به همین جا ختم نمی شود. آرام آرام پوشیدن همان شلوار حتی در ابتدای روز هم برای تان سخت و سپس غیرممکن می شود. چند ماهی بعد پیراهن هایی که همیشه زیبای تان می کرده اند، ظاهری زشت و نامتناسب را از شما در آینه نشان می دهند و بعد هم دیگران با وجود همه زحمت هایی که برای پنهان کردن شکم بزرگ تان کشیده اید حتی در لباس های آزادی که می پوشید شکم بزرگ شما را تشخیص می دهند.
این اتفاق ها آنقدر سریع می افتد که توان مهار بزرگ شدن شکم تان را از دست می دهید و حتی وقت نمی کنید برای کنار آمدن با این ظاهر تازه خود را آماده کنید. اگر خواندن این چند خط، شبیه به شرح حال شماست یا اگر نمی خواهید به فردی که این روزها را می گذراند تبدیل شوید در ادامه این مطلب با ما باشید. ما به شما می گوییم شکم بزرگ تان از کجا آمده و با سلامت شما چه می کند.
شکم شما به این 9 دلیل هر روز بزرگ تر از دیروز می شود -آکاشکم شما به این 9 دلیل هر روز بزرگ تر از دیروز می شود.
مثل اسفند روی آتشید؟ مدام استرس دارید؟
نگاهی به خودتان در آینه بیندازید! حتما در کنار روزهای سختی که برای خودتان و دیگران به ارمغان می آورید، صاحب شکمی بزرگ هم هستید. تعجب نکنید. هورمون هایی که در لحظه های پراسترس و آشفته زندگی شما بالا و پایین می شوند، ظاهر شما را هم تحت تاثیر قرار می دهند و به کوچک یا بزرگ شدن شکم تان منجر می شوند. محققان می گویند زندگی پراسترس و البته تحمل پایین شما در برابر فشارهای روانی روزمره به بیشتر شدن اندازه دور کمرتان می انجامد. از نظر آنها اگر شما فرد ناآرامی هستید که تنش ها را به سختی پشت سر می گذارید و یک فشار کوچک آرامش تان را مختل می کند، باید انتظار این را داشته باشید که شکم تان هر روز بزرگ تر شود.
محققان در این مورد سطح هورمون کورتیزل که به هورمون استرس مشهور است را مقصر می دانند و می گویند با بیشتر شدن فشارهای روانی شما و ضعف تان برای مواجهه با آنها، این هورمون در خون تان بیشتر می شود و نظم توزیع چربی در بدن تان هم به هم می خورد. در چنین شرایطی سوخت وساز بدن تان دچار مشکل می شود و دست به دست دادن همه این عوامل، باعث می شود دور کمر لباس های تان هر روز برای شما تنگ تر شود. پس نه تنها به خاطر کوچک شدن شکم تان، بلکه برای داشتن زندگی بهتر و طولانی تر اعصاب تان را کنترل کنید و اگر از عهده این کار دشوار برنمی آیید، از یک روانشناس کمک بگیرید. اگر این مطلب را تا انتها بخوانید، خواهید فهمید این توصیه ما بی اساس نیست و گذشته از زیباتر کردن شما، می تواند از خطر مرگ یا گذراندن یک زندگی سخت و دردناک نجات تان دهد.
زیادی کم چرب غذا می خورید؟
حتما شما هم شنیده اید که مصرف بیش از اندازه غذاهای چرب، یکی از دلایل چاقی به ویژه چاقی شکمی است اما احتمالا نشنیده اید که بیش از اندازه چربی نخوردن هم می تواند به چاق شدن شکم شما منجر شود. محققان می گویند کسانی که بیش از اندازه بر نخوردن چربی تاکید می کنند، صاحب شکم هایی چاق و نازیبا می شوند. از نظر آنها مصرف چربی های مفید هم برای سلامت لازم است و هم برای زیبایی افراد و کسانی که می خواهند تناسب اندام شان را حفظ کنند باید در رژیم شان چربی های غیراشباع مثل آووکادو، روغن زیتون، دانه های روغنی، مغزها و. . . را جا دهند. از طرف دیگر محققان می گویند چربی ها به جذب بسیاری از مواد غذایی مفید کمک می کنند. برای مثال آنها می گویند اگر سالادتان را بدون روغن زیتون یا روغن هسته انگور بخورید، فایده زیادی نصیب بدن تان نمی شود پس صفر و یکی نباشید و برای دور کردن خطرات غذاهای چرب از خودتان برای همیشه با چربی ها قهر نکنید.
کم می خوابید؟
کم خوابی و خسته کردن خود را با فعال بودن و سحرخیزی اشتباه نگیرید. محققان می گویند آدم هایی که به اندازه کافی نمی خوابند به احتمال زیاد دچار چاقی و به ویژه چاقی شکمی می شوند. یافته های آنها حاکی از این است که در بدن افرادی که شب ها به اندازه کافی نمی خوابند، سطح هورمون استرس یعنی کورتیزول بالاتر است.
بالا بودن میزان این هورمون باعث می شود فرد به مصرف شکر میل بیشتری داشته باشد و سراغ ریزه خواری و گرفتن کالری های بیشتر هم برود. محققان می گویند کمتر از پنج ساعت خوابیدن در شب، شکم را بزرگ می کند اما اگر بین هفت تا ۹ ساعت در شبانه روز بخوابید میزان این هورمون در بدن تان به تعادل می رسد و تناسب اندام تان حفظ می شود. گذشته از این محققان می گویند تنها خواب به اندازه نیست که تناسب اندام شما را حفظ می کند بلکه سحرخیز بودن هم در این مورد نقش دارد. پس شب زنده دار نباشید و به قیمت خوابیدن در میانه روز، میزان خواب تان را به کمتر از ۷ ساعت نرسانید.
کم پروتئین می خورید؟
مصرف به اندازه پروتئین، بدنی زیبا و عضلانی را به شما هدیه می کند اما وقتی کمتر از نیاز بدن تان پروتئین می خورید، به احتمال بیشتری اشتهای کاذب پیدا می کنید. پروتئین به شما کمک می کند اشتهای تان را کنترل کنید و به وضعیت هورمون های تان سروسامان دهید. محققان می گویند خوردن غذاهای پروتئینی باعث می شود زمان طولانی تری احساس سیری کنید و کمتر به خوردن میان وعده و هله هوله تمایل پیدا کنید. پس سعی کنید در هر وعده غذایی تان ۲۰ تا ۲۵ گرم پروتئین بگنجانید تا شکم تان هر روز بزرگ تر نشود.
سودا می خورید؟
شاید سودا یا آب گازدار نوشیدنی پرطرفداری باشد و از آنجا که شکر ندارد، خیلی ها را به این خیال بیندازد که مصرفش مثل نوشابه پرضرر نیست اما محققان می گویند نوشیدن مایعات گازدار نه تنها به دندان های شما آسیب می زند بلکه شکمی بزرگ را هم به شما هدیه می کند. محققان می گویند کسانی که در هر روز تنها یک لیوان سودا می خورند، پنج برابر بیشتر از کسانی که یک بار در هفته سراغ این نوشیدنی می روند استعداد چاق شدن را پیدا می کنند. از نظر آنها فرقی نمی کند سراغ سوداهای رژیمی بروید یا آنهایی که شیرین و طعم دار شده اند چراکه مصرف این نوشیدنی در هر حال شما را صاحب بدنی چاق و شکمی بزرگ می کند.
دیر غذا می خورید؟
وقتی که می خوابید، بسیاری از فعالیت های بدن تان به حالت تعلیق درمی آید که هضم غذا یکی از آن فعالیت هاست. اگر شما عادت دارید شام تان را تنها یکی، دو ساعت قبل از خواب میل کنید، احتمالا از چاقی شکمی هم رنج می برید چراکه هم به خاطر درست هضم نشدن غذای تان چاق و شکم گنده شده اید و هم به خاطر نزدیک بودن زمان خواب و خوراک تان به هم به مشکلات مربوط به معده دچار شده اید و به همین دلیل ظاهر شکم تان برجسته به نظر می رسد.
فیبر نمی خورید
مصرف به اندازه فیبر می تواند سلامت دستگاه گوارش تان را تضمین و از این طریق شکم تان را هم کوچک کند. پژوهشگران معتقدند کسانی که هر روز ۱۰ گرم فیبر می خورند (معادل دو سیب کوچک، یک فنجان نخود سبز و نصف فنجان لوبیا چیتی) چربی های احشایی بدن شان ۳/۷ درصد کمتر شده و صاحب شکمی تخت می شوند. نیازی به گفتن ندارد بسیاری از سبزی های برگ سبز مثل کاهو سرشار از فیبر هستند و مصرف هر روزه شان می تواند فعالیت دستگاه گوارش شما را تنظیم کند.
افسرده اید؟
اگر بی دلیل شکم گنده شده اید و حتی رعایت کردن نکات گفته شده هم گره ای از مشکل شما باز نکرده، بهتر است مشکل تان را به جای متخصص گوارش با یک روانپزشک در میان بگذارید. محققان می گویند اگر در دوره پیری به سر ببرید و به افسردگی دچار شوید، صاحب شکمی بزرگ هم می شوید. بررسی های آنها نشان می دهد احتمال شکم گنده شدن در یک دوره زمانی پنج ساله، در مسن هایی که علائم افسردگی را نشان می دهند بیشتر است. همان طور که در مورد بی خوابی گفتیم در این مورد هم پای هورمون کورتیزول در میان است. کنترل نشدن سطح این هورمون که بالا رفتنش چربی های دور شکم و کمر را انباشته می کند، باعث می شود فرد بدون چاق شدن شکم گنده شود.
میانسال شده اید؟
از نظر متخصصان پیرتر شدن به ویژه برای زنان چاقی شکمی را همراه می آورد. گرچه بالاتر رفتن سن به بالاتر رفتن BMI هم می انجامد اما محققان می گویند نه تنها میزان چربی ها بلکه شیوه توزیع آنها هم در سنین بالاتر با زمان جوانی تفاوت خواهد داشت. اگر شما در چنین دوره ای به سر می برید و برای آب کردن شکم تان مصمم هستید، گذشته از رعایت رژیم غذایی مناسب، باید پیاده روی و یوگا را هم به برنامه زندگی تان اضافه کنید.
زودتر می میرید
مرگ زودرس به دلیل مشکلات قلبی، یکی از نگرانی هایی است که باید همیشه با آدم های شکم گنده همراه باشد.
شکم گنده تنها شما را در آینه نازیبا نشان نمی دهد. بررسی های پژوهشگران حاکی از این است که چاقی شکمی شما را به بیماری های مختلفی دچار می کند که درمان کردن شان به اندازه آب کردن شکم تان آسان نیست.
محققان دانشگاه هاروارد دریافتند مردانی که دچار چربی شکم هستند، بیشتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار دارند. درحالی که این بیماری به طور معمول در زنان سالمند دیده می شود، پژوهشگران ادعا می کنند مردان شکم گنده هم از مبتلایان اصلی آن هستند. به گفته پژوهشگران چاقی شکمی خطر شکستن استخوان ها را بیشتر می کند. گروه دیگری از پژوهشگران معتقدند بیماری های ریوی و مشکلات تنفسی هم همیشه با شکم گنده ها همراه است.
کلیه های تان از کار می افتد، بیماری های کلیوی یکی از مشکلات رایج در میان شکم گنده هاست. از منظر محققان هلندی کسانی که شکمی چاق دارند، فشار خون شان هم بالاتر است و بیشتر به مشکلات کلیوی دچار می شوند. محققان در بررسی دیگری ثابت کرده اند بیماری های کلیوی تنها مشکل آنها نیست.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد