به گزارش جام جم کلیک ، تحریمهای بین المللی در سالهای گذشته بسیاری از صنایع داخلی و مخصوصا مصرف کنندگان را تحت تاثیر قرار داد که البته در برخی موارد شماری از کمپانیها نیز با بهانه قراردادن تحریمها، سو استفاده از مشتریان ایرانی را در دستور کار قرار دادند. البته در این بین هیچگاه شاهد محدود شدن دسترسی کاربران ایرانی به فروشگاههای نرم افزاری نظیر گوگل پلی و اپل استور بصورت طولانی مدت نبودیم، اما سامسونگ بصورت کامل دسترسی به اپلیکیشنهای پولی خود را برای کاربران ایرانی بسته بود.
تحریمهای بین المللی در سالهای گذشته باعث شد تا بسیاری از مصرف کنندگان داخلی محصولات مورد نظر خود را با قیمت بالاتر و بعضا بصورت محدودی مورد استفاده قرار دهند. برای مثال میتوان به گوشیهای هوشمند آیفون اشاره کرد که با وجود عدم پشتیبانی رسمی از سوی اپل در داخل کشور، شاهد فروش همزمان آن با عرضهی جهانی و امکان استفاده از بروزرسانی و فروشگاه اپلیکیشنها بودیم. البته نبود امکان استفاده از خدمات مشتریان اپل، در برخی موارد هزینههای گزافی را به کاربران تحمیل کرده و میکند، از اینرو امیدواریم با برچیده شدن تحریمها، شاهد حضور این کمپانیها بصورت رسمی در کشورمان نیز باشیم. گوگل نیز از جملهی دیگر کمپانیهایی است که میتوان به فروشگاه آن دسترسی پیدا کرده و حتی از طریق گیفت کارتهای موجود، به خرید اپلیکشنهای پولی پرداخت، اما سامسونگ که یکی از بزرگترین عرضه کنندگان رسمی گجتهای هوشمند در ایران است، دسترسی به اپلیکیشنهای غیر رایگان خود را به طور کامل برای کاربران ایرانی مسدود کرده بود و حتی اگر کارت اعتباری بینالمللی نیز داشتید نمیتوانستید با هیچ روشی، این اپلیکیشنها را خریداری کنید.
سامسونگ با حضور و تبلیغات گستردهی خود در بازار، بخش بزرگی از بازار کشور را در اختیار دارد، اما با این وجود مشتریان ساعت پر فروش گیر اس ۲، قادر به استفاده از اپلیکیشنها و واچفیسهای غیر رایگانِ آن نبودند. علاوه بر آن، ایران جزو آخرین کشورهایی است که بروزرسانیهای نرمافزاری گوشیهای این شرکت را دریافت میکند. به عنوان مثال، چندین هفته پس از ارائهی بروز رسانی اندروید ۶ برای گلکسی اس 6، کاربران ایرانی قادر به دریافت آن شدند.
گیر اس ۲ یکی از محصولاتی است که براساس همین سیاست روانهی بازار ایران شد. پس از رونمایی از این ساعت هوشمند در جریان نمایشگاه IFA 2015، شاهد حضور این ساعت به فاصلهی چند هفتهای در ایران بودیم. همچون همیشه پس از عرضهی این محصول، بیلبوردهای شهرهای مختلف کشور مزین به گیر اس ۲ سامسونگ شد.
پس از تهیه گیر اس ۲، نکتهی جالبی در زومیت نظر ما را به خود جلب کرد. برای دسترسی به فروشگاه اپلیکیشنهای گیر اس ۲ باید از اپلیکیشن Samsung Gear استفاده کرد، اما نکتهای که در زمان ورود به صفحهی فروشگاه گیر اس جلب نظر میکرد، عدم نمایش اپلیکیشنها و واچ فیسهای پولی در این فروشگاه بود. سامسونگ فروشگاه گیر را به گونهای طراحی کرده که نمیتوان از مجرایی غیر از اپلیکیشن مورد نظر به آن دسترسی پیدا کرد. پس از امتحان چندین روش، با یکی از توسعه دهندگان واچ فیسهای پولی تماس گرفته و از وی در مورد عدم نمایش محصولات این کمپانی پرس و جو کردیم. وی با اشاره به این نکته که آیا می توانیم سایر اپلیکشنهای پولی را در فروشگاه ببینیم یا نه، این موضوع را متوجه سامسونگ دانسته و در جواب ارائهی روشی دیگر به منظور دسترسی به محصولات نرمافزاری، دلیل این موضوع را سیاستهای سامسونگ خواند و اعلام کرد که توسعهدهندگان دخالتی در این موضوع ندارند.
پس از مطمئن شدن از عدم دسترسی به اپلیکشنهای پولی گیر اس توسط کاربران ایرانی، این موضوع را با دفتر نمایندگی سامسونگ در ایران در میان گذاشتیم. پس از چند هفته پیگری از طریق دفتر سامسونگ در ایران، نهایتا سامسونگ دلیل این موضوع را تحریمها دانست و اعلام کرد به زودی برای کاربران ایرانی رفع خواهد شد. به نظر میرسد از صبح دیروز سامسونگ دسترسی به فروشگاه اپلیکیشنهای گیر اس را بصورت خاص ایجاد کرده است. کاربرانی که ساعت گیر اس ۲ را در اختیار داشته و گوشی هوشمندشان نیز از محصولات سامسونگ باشد، میتوانند از طریق اپلیکیشن Galaxy Apps اقدام به خرید واچ فیسها و اپلیکیشنهای پولی برای گیر اس ۲ کنند، اما هنوز خبری از دسترسی به اپلیکیشنهای پولی در اپلیکشن Gear App نیست و به نظر میرسد کاربرانی که گیر اس ۲ را در اختیار داشته و گوشی غیر سامسونگی استفاده میکنند، باید همچنان در انتظار باشند.
منبع: زومیت
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم