به گزارش جام جم آنلاین،در شرایطی که با فرا رسیدن نوروز بسیاری از افراد ساکن تهران راهی شهرهای مختلف می شوند این نکته از یاد می رود که خود تهران مکان های دیدنی بسیار زیادی دارد و شاید برخی نیز تهران را برای اقامت و گردش انتخاب کنند. به همین بهانه با نصرالله حدادی تهران شناس گپی زدیم تا 10 مکان دیدنی تهران را به گردشگران پیشنهاد کند. عید حتما سری به این مکان ها بزنید و از دیدن آنها لذت ببرید.
1.موزه تاریخ معاصر ایران
این موزه یکی از زیباترین موزه های شهر تهران است ، با مختصات دیدنی که در زیر زمین خانه سپهسالار قرار دارد که بخش مهمی از تاریخ ایران را به نمایش گذاشته است .موزه هنرهای معاصر مرکز فعالیتها و رویدادهای مهم هنری ایران در زمینه هنرهای تجسمی به شمار میآید. این ساختمان تلفیقی از معماری مدرن و سنتی است. تندیسهایی زیبا و با ارزش از هنرمندان معاصر همچون هنری مور، آلبرتو جیاکومتی و پرویز تناولی فضای سبز اطراف را به پارک مجسمه بدل ساخته است.
2.مسجد سپهسالار
این مسجد بسیار زیبا در منطقه مرکزی شهر بنا شده است و در بین معماری هایی که در تهران وجود دارد دارای شاخصه هایی است که در مسائل دیگر کمتر میتوانیم ببینیم از جمله شبستان 44 ستون و هفت کاسه معلق که در نوع خودش بسیار بی نظیر است . از انواع مهم کاشی کاری در این بنا، کاشی هفت رنگ مُعَقلی، آجر لعابدار و کاشی معرق است که این نوع آخری به صورت اسلیمی، گره و برجسته در بنا بکار رفته است. کاشی کاری های مصور خشتی ـ رنگارنگ از مشخصات ممتاز تزئینات این بناست.
3.موزه هنرهای ملی
در حال حاضر این موزه مکانی برای بازدید علاقمندان از هنرهایی در رشتههای مینیاتور، تذهیب، خاتم، کاشیکاری، قالیبافی، پارچهبافی، زری دوزی مخمل بافی، میناکاری، قلمزنی و معرق است که توسط هنرمندان چیره دست ایرانی ساخته و پرداخته شدهاست.
4.موزه آبگینه
ساختمان موزه آبگینه به خودی خود میتواند برای علاقهمندان بسیار دیدنی باشد. سفالینههای عرضه شده در موزه را ظروف کتیبهدار متعلق به سدههای چهارم تا هفتم هجری تشکیل میدهد که در انواع زرین فام، مینایی، فیروزهای و لعابدار با پوشش گل سفید عرضه شده و روی این سفالینهها عموماً ضرب المثلها، دعاهای خیر، اشعار نظامی و فردوسی و اشعار عربی به چشم میخورد.موزه آبگینه به دلیل نحوه ساخت بنا و معماری، نورپردازی داخل تالارها و اشیای موجود در آنها، جزو یکی از پربینندهترین موزههای ایران است.موزه آبگینه و سفالینههای ایران در خیابان جمهوری، خیابان سی تیر تهران قرار دارد.
5.موزه کتابخانه ملک
این موزه برای علاقه مندان به سکه ، کتاب ، فرش ، تمبر بسیار مناسب است و از فضای بسیار دیدنی و سر سبزی برخوردار است.
در ساختمان فعلی کتابخانه ،موزه مجموعه ای با 6 سالن سکه ،آثار هنری ،تمبر ، قلمدان و فرش قرار گرفته است که در نوع خودش بسیار بی نظیر است .
6.امام زاده صالح
امامزاده صالح نام آرامگاهی در محله تجریش تهران است که جزء چند امامزاده ای است که همواره بیشترین زائر را به درگاه خود می خواند و دارای مکانی پر صلابت و بسیار زیبا است . بنای بقعه اصلی شامل ساختمان چهارگوش بزرگ و مستحکمی با دیوارهای قطور است که فضای درونی آن تقریباً ۶/۵ مترمربع مساحت دارد. وضع طاق نماها و معماری ساختمان و پوشش آن از معماری بناهای قرن هفتم و هشتم هجری است.
7. آتشکده آدریان
این آتشکده که در خیابان جموری قرار دارد تنها آتشکده شهر تهران است . دیوار بیرونی بنای آدریان با آجرکاری زیبا مزین شده و بالای درب ورودی چوبی آدریان، کتیبه ای با سنگ مرمر که در دست دو فرشته است، سال ساخت بنا در ذیل جمله «خشنوتره اهور همه مزدا ۱۲۸۶» را نشان می دهد. خشنوتره … به معنی «به خشنودی اهورا مزدا» است و معمولا در آغاز بیشتر نیایشهای زرتشتیان آمده است.
8. مجموعه سعد آباد
مجموعه سعد آباد با کاخ های متعددش را کمتر کسی ممکن است که نشناسد و میتوان به جرات گفت یکی از زیباترین مکان های گردشگری در تهران است. این مجموعه دارای کاخ های زیادی از جمله کاخ احمدشاهی ، کاخ اسود ، کاخ سفید ، کاخ شمس ، کاخ اشرف و... می باشد که در نوع خود بسیار زیبا و مجلل است .
این مجموعه در بخش دلانگیزی در شمال شهر تهران در کوهپایههای توچال و دره سرسبز دربند وجود دارد که مجموعه سعدآباد با یک میلیون و صد هزارمترمربع وسعت در این گستره قرار گرفته است.
9. موزه فرشچیان
این موزه آنقدر زیبا و دیدنی است که توجه هر فردی را به خودش جلب می کند فضایی زیبا که ترکیب رنگهای نقاشیها جلوهای خاص به آن بخشیدهاست. این موزه در واقع فضایی برای نمایش آثار استاد برای علاقمندان است که میتواند با مراجعه به این موزه از آن لذت ببرند.
10. گذر لوطی صالح
گذر لوطی صالح معروف ترین گذر قدیمی تهران است، که دارای قدمت و سابقۀ طولانی و بسیار زیبا است که دیدن آن خالی از لطف نیست . از مهمترین قهوه خانه های طهران که در این گذر واقع بودند می توان به قهوه خانه های ایلچی و دیگری قهوه خانۀ موجود در باغچه حیاط شاهی که به باغچه علی جان معروف بود، قابل ذکر می باشند. این گذر، روزگاری منطقه ای اشراف نشین بود به طوری که بسیاری از درباریان عهد قاجار نیز در این محله مستقر بودند.
بیتا نوروزی - جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت