سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) و دولت ژاپن توافق نامه همکاری درباره «برنامه جامع مدیریت پایدار منابع آب حوضه آبریز دریاچه ارومیه» را در محل سفارت توکیو در تهران امضا کردند.
کد خبر: ۸۸۸۴۵۷

به گزارش ایلنا، هیرویاسو کوبایاشی ـ سفیر ژاپن در تهران ـ در مراسم امضای این توافق‌نامه با تاکید بر این‌که امضای توافق‌نامه همکاری درباره «برنامه جامع مدیریت پایدار منابع آب حوضه آبریز دریاچه ارومیه» را با افتخار امضا می‌کند بیان کرد: آب دریاچه ارومیه در 20 سال اخیر کاهش چشمگیری یافته و این مساله آن را تبدیل به یک دریاچه فوق شور کرده و مناطق خشک را به بلورهای نمک تبدیل کرده است.

او با اشاره به این‌که سلامتی مردم منطقه با تنفس نمکی که توسط باد پراکنده می‌شود به خطر افتاده است، گفت: همین امر موجب شده که محصولات کشاورزی پیرامون دریاچه از این خطردر امان نباشند؛ به همین خاطر به‌دلیل موقعیت خطیر دریاچه ارومیه و براساس نتایج دیدار بین نخست‌وزیر ژاپن و رئیس جمهوری ایران، دولت ژاپن تصمیم گرفت 436 میلیون ین ژاپن معادل سه میلیون و683 هزارو 800 دلار به دفتر فائو در ایران برای پروژه «برنامه جامع مدیریت پایدار منابع آب حوضه آبریز دریاچه ارومیه» اهدا کند.

سفیر ژاپن در تهران در ادامه گفت: کمک به محیط‌زیست یکی از مهم‌ترین بخش‌های سیاست خارجی ژاپن است؛ توکیو از گذشته از برنامه‌های زیست محیطی دولت ایران حمایت کرده است؛ با در نظر گرفتن این‌که یک کشور به تنهایی نمی‌تواند این چالش‌های جهانی را عهده‌دار شود، تلاش در سطح منطقه یا توسط مجامع بین‌المللی ضروری است.

او افزود: دولت ژاپن با محور قرار دادن پروژه دریاچه ارومیه پروژه‌های گوناگون دیگری در زمینه حفاظت محیط زیست در ایران را از طریق آژانس همکاری‌های بین‌المللی ژاپن (جایکا) اجرا می‌کند.

هیرویاسو کوبایاشی در دامه با بیان این‌که دولت ژاپن در نظر دارد پروژه‌های مختلف خود را در زمینه‌های زیست محیطی ادامه دهد، تاکید کرد: نتایج این همکاری به سود ایران و همه منطقه است و برای تحقق این آرزو، به همکاری همه نیاز داریم.

درآمدزایی جایگزین برای جوامع محلی دریاچه ارومیه

در ادامه این مراسم سرج ناکوزی، نماینده فائو در ایران اظهار کرد: این رویداد نشانگر یک گام مهم و موثر در تبدیل همکاری‌های بین‌المللی موجود و دیرینه میان فائو، ژاپن و ایران است و منجر به احیای یکی از شاخص‌ترین نمادهای طبیعت ایران یعنی دریاچه ارومیه می‌شود.

وی گفت: ژاپن از طریق کمک‌های مالی و فنی خود برای احیای دریاچه ارومیه با هماهنگی ستاد احیای دریاچه ارومیه و ذی‌نفعان ملی در جهت تدوین و پیاده سازی برنامه جامع مدیریت پایدار منابع آب حوضه آبریز دریاچه ارومیه به کار می‌گیرد.

ناکوزی تأکید کرد: فعالیت‌های این برنامه در آوریل 2016 (اردیبهشت 95) آغاز می‌شود و چهارچوبی منحصر به فرد به منظور مشارکت کلیه ذی‌نفعان برای حسابرسی دقیق آب، ارتقای بهره کشاورزی، معیشت پایدار، پایش و هشدار خشکسالی و ظرفیت‌سازی ایجاد می‌کند.

وی تصریح کرد: برای دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده وکاهش مصرف آب دریاچه ارومیه، این برنامه تأکید ویژه‌ای بر لحاظ کردن سناریوی درآمدزایی جایگزین، تنوع بخشیدن به معیشت جوامع محلی و معرفی گزینه‌های متنوع اشتغال همراه با اصلاح سامانه‌های کشت و بهبود زنجیره عرضه برای کشاورزان جمعیت روستایی و سایر نهادهای اقتصادی، اجتماعی خواهد داشت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها