به گزارش جام جم آنلاین، مهدی محمدی کارشناس مسائل استراتژیک در یادداشتی در کانال اطلاع رسانی خود در تلگرام در خصوص دستگیری تفنگداران آمریکایی نوشت:در همه تحلیل هایی که درباره دستگیری و سپس آزادی تفنگداران امریکایی از سوی سپاه انجام شده، یک نکته بسیار مهم نادیده گرفته شده است.
همه روایت ها، از جمله روایت پنتاگون، می گوید سربازان امریکایی به محض رویارویی با نیروهای ایرانی هیچ مقاومتی از خود نشان نداده و تسلیم شده اند. سردار علی فدوی در سخنانش پس از آزادی تفنگداران هم گفت نیروهایش دلواپس بوده اند که مبادا نظامیان امریکایی دستگیر شده از ترس سکته کنند.
این در حالی است که می دانیم قایق های این نظامیان مهمات لازم برای درگیر شدن با حداقل چند صد نفر را در اختیار داشته اند.
سوال اصلی این است: چرا نظامی امریکایی که به او آموزش داده اند به محض دیدن هر جنبنده ای به سمت آن شلیک کند، با دیدن سرباز ایرانی اسلحه خود را کنار گذاشته و به علامت تسلیم روی زمین دراز می کشد؟
پاسخ بسیار مهم است. استنباط من این است که دستور العمل وزارت دفاع و ارتش امریکا حین مواجهه با سربازانی از هر کشور جهان، با دستور العمل آنها حین مواجهه با ایران متفاوت است. شواهد و اطلاعات مبسوطی هست که به ما می گوید ارتش امریکا به تمامی سربازان خود دستور داده به محض رویارویی با هر نوع یگان نظامی ایرانی، بلافاصله تسلیم شده و هیچ مقاومتی از خود نشان ندهند. در واقع تسلیم در مقابل ایران، دستور العمل رسمی ارتش امریکا به همه یگان های مجاور ایران است.
برای آنها که در حزوه های نظامی و امنیت ملی مطالعه می کنند، این مسئله معنایی بی نهایت بزرگ دارد. سربازان ارتشی که ادعا می کند بزرگترین ارتش جهان است، رسما دستور دارند هرگز با یک ایرانی درگیر نشوند و خفت تسلیم را هر چقدر هم که بزرگ باشد بپذیرند. راز اینکه تا امروز در خلیج فارس هیچ نیروی نظامی امریکایی حتی یک گلوله هم به سمت یک فرد یا یگان نظامی ایرانی شلیک نکرده دقیقا همین دستورالعمل رسمی است.
اینکه چرا اینگونه است، جای بحث فراوان دارد؛ ولی در هر حال یک نکته روشن است و آن هم اینکه امریکایی ها هراسی عظیم از رویارویی با ایران در هر سطحی دارند و بنابراین سرافکندگی صدور چنین دستور العملی را پذیرفته اند. آنها می دانند که گزینه نظامی یک گزینه واقعی نیست. اگر کسی مایل است دریابد گزینه نظامی واقعی هست یا نه، باید به رفتار سربازان و ژنرال ها و ناوهای امریکایی توجه کند، نه آنچه سناتورهای کف بر دهان آورده در واشینگتن می گویند.
این موضوع کوچکی نیست و امیدوارم کسانی که در تهران عقیده دارند ارتش امریکا می تواند در یک ساعت کل نیروی نظامی ایران را از بین ببرد، لابلای کارهایشان مختصر توجهی به آن بکنند.
منبع:نسیم آنلاین
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: