به گزارش جام جم کلیک ، استفاده از این فناوری در تلفنهای همراه، علاوه بر کاهش حجم آنها، موجب انعطاف صفحات نیز میشود.
اخیرا محققان، نانوسیمی به قطر سه نانومتر ساختهاند که میتواند ابعاد تلفنهای همراه را کاهش دهد و موجب انعطافپذیری آنها میشود.
کاهش ابعاد تلفنهای همراه، یکی از اهداف رقابت در دنیای تجاری این صنعت است. با وجود تلاشها در این زمینه، کاهش ابعاد گوشیها نباید منجر به از دست دادن کاربری آنها شود؛ بنابراین، عامل کاهش وزن و ابعاد، توسط توازن بین کاربری و سبکی تلفن، کنترل و بهینه میشود.
تحقیقات جدید محققان دانشگاه واندربیلت (Vanderbilt) در ایالت تنسی منجر به ساخت نانوسیمی با قطری به اندازه سه اتم شده است.
ساخت سیمهایی با این ابعاد کم، افقهای جدیدی را در کوچکسازی اشیا ایجاد کرده است. از جمله این امکانات جدید، تلفنهای هوشمندی هستند که صفحات آنها مانند تکههای کاغذ، قابلیت تازدن دارند.
این فناوری جدید در مقاله «جینهاو لین» ارائه شدهاست.
«لین»، دانشجوی دکتری آزمایشگاه ملی اوکریج است. وی در این پژوهش از باریکه متمرکزی از الکترونها برای ساخت نانوسیمها استفاده کرده است.
ضخامت این نانوسیمها در حدود 0.4 نانومتر بوده در حالی که ضخامت نانوسیمهای تولیدی امروزه در حدود 50 تا 100 نانومتر است؛ بنابراین، ضخامت این نانوسیم جدید، یک هزارم سیمهای مورد استفاده در مدار رایانههای امروزی است.
این نانوسیمها به صورت آرایش شش ضلعی از اتمها کنار هم قرار گرفتهاند و دارای هدایت الکتریکی و گرمایی و استحکام قابل ملاحظهای هستند.
از آنجا که ترانزیستورها و حافظههای فلش نیز از شبکه این سیمها استفاده میکنند، نانوسیمها به راحتی قابلیت اتصال به آنها را دارند. این نانوسیمها به شکل شبکهای از اتمها با ساختار لانه زنبوری تولید شدهاند.
سقراط پاندلیتیس، راهنمای لین و استاد فیزیک و مهندسی در این زمینه میگوید: «در آینده قادر خواهیم بود یک ماده دوبعدی منعطف بسازیم. چون این ماده بهصورت تک لایهای از اتمهاست، صفحات بهوجود آمده مانند کاغذ، منعطف و قابل تا زدن هستند. شما میتوانید با استفاده از این فناوری، کاغذها یا صفحههای نمایش انعطافپذیر داشته باشید. دلیل انعطافپذیر بودن این فناوری آن است که یک لایه اتمی از ماده در ساخت آن استفاده شده است».
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با مهندس حمیدرضا هلالی، عکاس، پژوهشگر و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران مطرح شد
دانیال نوروش از لذت مضاعفش در سریالی گفت که یادآور «روزیروزگاری» بود
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد