اشتباهات فاحش داوری کار را به جایی رسانده که کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال دست به کار شده و به معاینه چشم داوران لیگ برتر و لیگ یک بپردازد.
کد خبر: ۸۶۳۰۴۵

توحید سیف‌برقی با اعلام این خبر به سایت فدراسیون گفت: یکی از موضوعات مطرح در همایش آسیب‌شناسی داوری، مباحث پزشکی بود که در دوره توجیهی نیم‌فصل داوران، شاهد اجرایی شدن آن خواهیم بود.

سیف‌برقی ادامه داد: بدون شک چشم‌پزشکی و بررسی کیفیت دید داوران امر مهمی در شناخت مشکلات داوران در قضاوت است. به همین منظور مقرر شد دپارتمان داوری درخواستی برای معاینه کامل داوران در نیم فصل مسابقات لیگ برتر و دسته یک به کمیته پزشکی ارائه کند که پس از دریافت این درخواست، در کمیته پزشکی مقدمات لازم را برای انجام این معاینه آغاز کردیم.

رئیس کمیته پزشکی افزود: مقرر شد در کلاس توجیهی سه روزه داوران تست‌های تیزبینی، میدان دید، کور‌رنگی، تعیین حس عمقی و دید سه‌بعدی، تنبلی چشم، هماهنگی چشم با دیگر اعضای بدن، سرعت زمان تشخیص، سرعت فوکوس، سرعت ریکاوری چشم، تعیین استقامت چشم، تعیین عملکرد چشم بدون خستگی و حرکات ساکادیک چشم را مورد سنجش قرار دهیم.

سیف در پاسخ به این پرسش که آیا معاینات چشم از داوران در جهان صورت گرفته یا خیر، تصریح کرد: مقاله علمی در این خصوص تاکنون منتشر نشده، اما به صورت عملی در برخی از کشورهای اروپایی این کار انجام شده است.

وی درخصوص مشکلات چشمی که در قضاوت داوران ممکن است تداخل ایجاد کند، گفت: به‌طور مثال در صحنه‌ای از دیدار تیم‌های ذوب‌آهن و پرسپولیس که توپ به سینه دروازه‌بان برخورد کرد، اما داور دروازه‌بان پرسپولیس را به تصور خطای هند از زمین اخراج کرد؛ در این صحنه «تیزبینی» مورد تعیین‌کننده‌ای در تشخیص داور است.

سیف‌برقی توضیح داد: تیزبینی در دو بخش در حال حرکت و در حالت ایستا متفاوت است که در آن صحنه هم داور در حال دویدن و در واقع در حال حرکت بود.

وی ادامه داد: از دیگر مواردی که در معاینات ما قرار دارد مورد «میدان دید» است؛ به‌طوری که میدان دید در برخی بازیکنان برتر دنیا به 180 درجه هم می‌رسد و در دقت داور در همه فضای رو‌به‌رویش نقش موثری دارد. در مورد «تنبلی چشم» ممکن است داور تصور کند که به‌طور صحیح و دقیق همه صحنه‌ها را می‌بیند، اما ممکن است به دلیل تنبلی چشم دچار تک‌بینی باشد که تاثیر بدی در تمرکز وی روی صحنه‌ها خواهد داشت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها