به گزارش ایرنا ، محققان به شواهدی در این زمینه دست یافته اند که مصرف نوشیدنی های شیرین شده علاوه بر اضافه وزن، افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی و دیابت نوع دو را نیز موجب می شود.
دکتر 'فرانک هو' پژوهشگر ارشد این مطالعه جدید ابراز امیدواری کرد که با ایجاد تغییراتی در برچسب حاوی اطلاعات غذایی نوشیدنی ها که میزان واقعی قند افزوده آنها را نشان دهد، مصرف نوشیدنی های شیرین شده کاهش یابد.
این پروفسور تغذیه و اپیدمیولوژی دانشگاه هاروارد گفت: از آنجا که به ندرت فروکتوز را به تنهایی مصرف می کنیم، منبع عمده فروکتوز در رژیم غذایی از قندهای حاوی فروکتوز، ساکروز و شربت های ذرت که فروکتوز بالا دارند، ناشی می شود.
وی افزود: یافته های ما بر لزوم فوری اتخاذ راهکارهای سلامتی برای کاهش مصرف این نوشیدنی ها تاکید می کند.
براساس این گزارش، محققان اطلاعات سلامتی 84 هزار و 628 زن و اطلاعات مربوط به 42 هزار و 908 مرد را که در فاصله زمانی به ترتیب سال های 1980 تا 2010 و سال های 1986 تا 2010 جمع آوری شده بود، بررسی کردند.
هیچ یک از این افراد در ابتدای اجرای تحقیق مشکل دیابت یا بیماری قلبی و عروقی و سرطان نداشتند.
محققان در طول هر چهار سال یکبار پیگیری وضعیت این افراد 24 تا 30 ساله متوجه شدند که مصرف دو نوشیدنی شیرین شده در روز خطر ابتلا به حمله قلبی و یا بیماری قلبی کشنده را 35 درصد، خطر ابتلا به سکته مغزی را 16 درصد و خطر ابتلا به دیابت نوع دو را 26 درصد در آنها افزایش می دهد.
گلوکز که یکی از مولفه های قند است، در دستگاه گوارش جذب می شود و بدن از آن به عنوان سوخت استفاده می کند.
اما فروکتوز پس از سوخت و ساز در کبد، به تری گلیسیرید تبدیل می شود که می تواند به بیماری کبد چرب و مقاومت نسبت به انسولین که یک عامل خطر ساز برای ابتلا به بیماری قلبی و دیابت است، منجر شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: