سیزدهمین دوره اجلاس بینالمللی پیرغلامان و خادمان حسینی با چه اهدافی برگزار میشود؟
امسال سیزدهمین دوره اجلاس در استان فارس و در شهر شیراز از 14 تا 17 مهر برگزار میشود. در این اجلاس حدود 700 مهمان و پیرغلام از سراسر ایران حضور دارند و 50 مهمان هم از خارج از کشور خواهیم داشت. شعار امسال اجلاس «پیرغلامان حسینی، منادیان وحدت امت اسلامی» است.
نشر و گسترش فرهنگ اصیل و درست عزاداری حضرت اباعبدالله(ع) و تبیین الگوی صحیح عزاداری در کشور، بازشناخت سیاستهای ماه محرم در رسانه ملی، تکریم پیرغلامان حسینی و تجلیل از مداحان خادمان و ذاکران آیینهای عاشورایی داخل و خارج از کشور در حوزههای مداحی پژوهش، خطابه و... و تبیین منویات رهبر معظم انقلاب در عرصههای مداحی و آسیبشناسی آن از اهداف برگزاری این اجلاس است.
در مراسم امسال از مداحان، ناشران شاعران، فیلمسازان و پژوهشگران عاشورایی هم قدردانی خواهد شد. هدف ما قدردانی از افراد اصلح است. به همین دلیل این کار نیازمند تحقیقات میدانی گسترده است. بنابراین گروهی حرفهای مشغول انجام این کار هستند تا مناسبترین افراد را انتخاب کنند.
مهمانان خارجی از چه کشورهایی در این اجلاس شرکت دارند؟
امسال با تاکید بیشتر بر این مساله که مهمانان خارجی از کشورهای در حال «بیداری اسلامی» باشند، دعوت به عمل آوردیم. به همین دلیل از کشورهایی همچون یمن، بحرین، عربستان و ترکیه مهمانان ویژه خواهیم داشت. همچنین از کشورهای آمریکا، کانادا، آرژانتین پاکستان، هندوستان، افغانستان و آفریقا مهمانانی ویژه داریم.
معیارهای این اجلاس برای انتخاب پیرغلامان حسینی چیست؟
ما 12 معیار برای انتخاب پیرغلامان داریم. در اینباره باید به ملاکهایی مثل سن اشاره کنم که پیرغلام باید بالای 70 سال داشته باشد، بیشتر از 60 سال هیات دار بوده، مولف کتاب باشد و به نام و فرد نیکوکار هم معروف باشد. ضمن این که مداح برگزیده باید بیش از 2000 بیت حفظ باشد، شاگرد تربیت کرده و بیش از 40 سال سابقه مداحی داشته باشد. دارا بودن سبک مداحی از دیگر معیارهای انتخاب است. همین شرایط برای مهمانان خارجی هم وجود دارد.
در مراسم امسال از چند نفر تجلیل خواهد شد؟
از 63 نفر تجلیل میکنیم که از این تعداد، 15 پیرغلام حسینی از ایران و ده نفر بقیه هم کسانی خواهند بود که فعالیتهای برجستهای با محوریت عاشورا و در زمینه فیلمسازی، تجسمی، شعر، نشر کتاب سخنرانی، خطابه، پژوهش و ... انجام دادند. همچنین از 20 مستندساز رادیویی و تلویزیونی هم تجلیل میشود.
در سالهای گذشته بخش مسابقه به ساخت مستندهای رادیویی اختصاص داشت، چطور بخش تلویزیون هم اضافه شد؟
با توجه به تعاریف جدید برای اجلاس بخش مستند تلویزیونی هم در نظر گرفته شده است. در هر دو بخش رادیویی و تلویزیونی محور ساخت مستند باید معرفی یک پیرغلام باشد. با محوریت قرار دادن این مساله میخواهیم پیرغلامان برجسته را شناسایی و به مردم معرفی کنیم که چه کارهای ارزندهای انجام میدهند.
در این بخش از ده مستندساز رادیویی و ده مستندساز تلویزیونی تجلیل میشود. سفر به عتبات عالیات و اعطای تقدیرنامه جوایز این مستندسازان است. فراخوان این بخش از مسابقه هم از یک ماه پیش منتشر شده و مستندسازان تا 15 مرداد فرصت ارسال آثار را به دبیرخانه اجلاس دارند. ما تلاش میکنیم سیزدهمین دوره اجلاس بینالمللی پیرغلامان نسبت به دورههای دیگر غنیتر برگزار شود تا مورد استفاده جوانان هم قرار بگیرد و آنها از تجربیات پیشکسوتان این عرصه استفاده کنند. همچنین برنامه ویژهای با حضور اهل تسنن در روزهای برگزاری اجلاس در شهرستان لار داریم که امیدواریم مورد توجه مهمانان اجلاس قرار بگیرد.
فاطمه عودباشی
رادیو و تلویزیون
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: