ذرت منبع غنی ویتامین های B1 ، B5 ، C ، E ، اسید فولیک ، گوگرد ، کلر ، فسفر ، سیلیس ، آهن ، کلسیم ، منیزیم ، سدیم و پتاسیم میباشد و به همین دلیل است که مردم به خصوص خانم ها ناخودآگاه علاقه زیادی به مصرف ذرت دارند.
غشایی که روی بلال را می پوشاند، سبز رنگ می باشد . دانه های کروی شکل ذرت در اطراف محور مرکزی بلال قرار گرفته اند . این دانه ها به رنگ زرد یا قهوه ای می باشند .
ذرت دارای ارزش غذایی فراوانی است، ولی بعلت نداشتن گلوتن ( ماده چسب مانند گندم ) قابلیت تهیه نان را ندارد . بنابراین برای تهیه نان ذرت ، آرد آن را با آرد سایر غلات مخلوط می کنند .
ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است .
سایر خواص آن عبارتند از :
– پماد ذرت خشک کننده زخم ها می باشد .
– ذرت غذای خوبی برای پیشگیری از سرطان است.
– استفاده مداوم از ذرت از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند .
– روغن ذرت کلسترول خون را پائین می آورد .
– روغن ذرت برای درمان اگزما و بیماری های پوستی مفید است.
خواص درمانی کاکل ذرت
کاکل ذرت را قبل از رسیدن کامل میوه یعنی قبل از پژمرده شدن آن می چینند و به سرعت خشک می کنند . کاکل ذرت بعد از خشک شدن رنگ قهوه ای پیدا می کند .
برای درست کردن دم کرده کاکل ذرت ،مقدر ۳۰ گرم از آ ن را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت پنج دقیقه دم کنید .
– کاکل ذرت دارای مقدار زیادی پتاسیم است، به همین دلیل دم کرده آن ادرار آور است و آرام کننده دستگاه ادراری است .
– درد و ناراحتی های دستگاه ادراری را تسکین می دهد .
– سنگ مثانه ،التهاب و درد مثانه را از بین می برد .
– کاکل ذرت بطور کلی دستگاه ادراری را تمیز می کند .
خواص برگ ،ریشه و ساقه ذرت
به غیر از کاکل ذرت از برگ ، ریشه وساقه بلال نیز استفاده طبی به عمل می آید .
– جوشانده ساقه وسط بلال خونریزی بینی را بند می آرود.
– برای دفع سنگ مثانه از جوشانده برگ های ذرت استفاده کنید .
– جوشانده ریشه ذرت برای سوزش مجاری ادراری مفید است .
– جوشانده وسط ذرت درد شکم و معده را از بین می برد .
– در قدیم برای معالجه سوزاک از جوشانده ساقه بلال استفاده می کردند .
(آسمونی)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: