رئیس رسانه ملی در دیدار با مادحین و ذاکرین اهل بیت علیهم السلام:

هیئت، منبع بی انتهای نوآوری اجتماعی و فرهنگی است

زاویه دید

ضرورت استفاده از نیروهای مجرب

اوضاع و احوال فیلم‌های سینمایی ایران از سال‌های میانی دهه 70 آن چنان دستخوش تغییرات محتوایی و موضوعی شد که پخش شماری از آنها به دلیل معذوریت‌های اخلاقی و تصویری عملا از صداوسیما مقدور نبود.
کد خبر: ۸۰۳۱۴۳
ضرورت استفاده از نیروهای مجرب

همین معذوریت‌ها رسانه ملی را بر آن داشت که خود آستین‌ها را بالا زده و راسا به تولید تله‌فیلم‌های تلویزیونی اقدام کند تا مگر پاسخگوی نیازهای مخاطبان باشد. بر همین اساس، تولید تله‌فیلم در دستور کار مدیران شبکه‌های مختلف قرار گرفت تا بینندگان به جای فیلم‌های وصله پینه شده سینمایی شاهد آثار بومی و تولیدی خود تلویزیون باشند. این اقدام منطقی تلویزیون اما در میانه راه دچار نوعی انحراف و فاصله گرفتن از اهداف اولیه خود شد. به تعبیری دیگر، در اواسط راه کمیت بر کیفیت چریبد.

انبوه‌سازی و ساخت بی‌رویه به فرآیند و روند ساخت تله‌فیلم‌ها آسیب جدی رساند. ساخت و تولید تله‌فیلم تاحدودی سرسری شد و باری به هر جهت و زنگ تفریح و بهانه‌ای برای پر کردن ایام بیکاری و البته جیب خالی بعضی از فیلمسازان از اینجا رانده و از آنجا مانده. کارگردانی که نمی‌توانست در سینما برای فیلم‌نامه‌اش تهیه‌کننده پیدا کند و با معضل بیکاری و بی‌پولی دست و پنجه نرم می‌کرد، با دست بردن در فیلمنامه و اعمال اصلاحاتی در آن به تلویزیون می‌آمد و بودجه می‌گرفت و تله‌فیلم می‌ساخت. نتیجه کار هم عموما نه آنی بود که باید می‌بود و انتظار می‌رفت.

دکتر محمد سرافراز، رئیس رسانه ملی در دیدار هفته گذشته خود با تعدادی از اعضای جامعه صنفی تهیه‌کنندگان سینمای ایران با اشاره به این موضوع که کار تلویزیون با سریال‌سازی مورد توجه مخاطبان قرار می‌گیرد، تاکید کرده که روند تولید تله‌فیلم آهسته و تنها به برخی از مناسبت‌ها محدود خواهد شد.

به طور قطع کیفیت پایین تله فیلم‌های تولید شده در سال‌های اخیر بوده که رئیس سازمان صداوسیما را بر آن داشته که توجه سازمان متبوعش را از تله‌فیلم گرفته و بر سریال معطوف کند. در این میان، عاملی که نقشی حیاتی و تعیین‌کننده را دارد استفاده از نیروهای متخصص، متعهد و مجرب در فرآیند تولید آثار نمایشی تلویزیون است؛ تله‌فیلم و سریالش چندان توفیری ندارد. روند ساخت و تولید تله‌فیلم‌های تلویزیونی را ورود افراد متفرقه، بی‌تخصص و کارنابلد دچار سکته کرد. خطری که سال‌هاست در کمین مجموعه‌سازی هم نشسته و مترصد فرصت است. شاید تخصیص بودجه کمتر به ساخت تله‌فیلم‌ها باعث شده بود که نظارت مسئولان کمرنگ شده و زمینه و فرصت ورود افراد بی‌تجربه و بدون ذوق به این عرصه را فراهم آورد. حال که قرار است عمده محصولات نمایشی رسانه ملی به تولید و پخش سریال‌ها و مجموعه‌های دنباله‌دار متمرکز شود، لازم به نظر می‌رسد که بهترین و باکیفیت‌ترین نیروها به کار گرفته شوند. سخنان رئیس رسانه ملی در جمع اعضای جامعه صنفی تهیه‌کنندگان سینما، شاید سرآغاز و بهانه‌ای باشد برای نظارت هر چه بیشتر بر چگونگی ورود اشخاص به پروژه‌های نمایشی سازمان صداوسیما و البته دعوت از استادان و متخصصان فن برای فعالیت در رسانه‌ای که متعلق به همه مردم ایران است.

محسن محمدی / گروه رادیو و تلویزیون

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها