خانواده‌های تیموتی راسل و ملیسا ویلیامز اهل شهر کلیولند در ایالت اوهایوی آمریکا از روز 29 نوامبر 2012 منتظر بودند تا دادگاه با صدور حکمی افسران شریک در قتل این دو فرد را مجرم معرفی کند؛ اما خبری که شنبه شب از دادستانی این شهر به گوش رسید در واقع تمام امیدهای این دو خانواده و بسیاری دیگر از سیاهپوستان آمریکایی را نقش بر آب کرد.
کد خبر: ۸۰۱۲۸۴

به گزارش راشاتودی، یکی از متهمان اصلی حادثه سال 2012 افسری 31 ساله به نام مایکل برلو است؛ وی پس از آن‌که در آن حادثه از کاپوت خودروی این مظنونین بالا رفت و به شیشه جلوی خودروی آنها تیراندازی کرد، به دو فقره قتل عمد متهم شد. در صورت گناهکار شناخته شدن مایکل برلو، وی باید 22 سال به زندان برود. ولی جان اودونل، قاضی دادگاه این شهر عصر روز شنبه اعلام کرد استفاده از نیروی مرگبار توسط این افسر پلیس در واقع برای حفظ جانش بوده است.

این درحالی است که اطلاعات منتشر شده از این حادثه در سال 2012، عکس این موضوع را نشان می‌دهد. در آن حادثه یک افسر پلیس پس از مشاهده تخلف رانندگی از سوی راسل، از او می‌خواهد ماشین را متوقف کند. راسل ماشین را متوقف می‌کند اما به محض پیاده شدن افسر پلیس، وی بار دیگر ماشین را روشن و بسرعت فرار می‌کند. پس از آن بود که تعقیب و گریزی چند کیلومتری آغاز شد و در جریان آن حدود 100 افسر پلیس مشارکت داشتند. در نهایت وقتی خودروی راسل متوقف می‌شود، 13 افسر که مایکل برلو نیز یکی از آنها بود، به سمت آنها رفتند. این 13 نفر در مجموع حدود 137 گلوله به ماشین این دو نفر شلیک کردند. مایکل برلو به تنهایی 49 گلوله به طرف خودروی راسل شلیک کرد. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد راسل 43 ساله و ویلیامز 30 ساله هر کدام مورد اصابت 20 گلوله قرار گرفتند. در حالی که دادستان‌ها ادعا می‌کردند آنها در زمان شلیک برلو هنوز زنده بودند، اما نتایج کالبدشکافی می‌گوید در زمان شلیک گلوله‌های برلو، آنها در وضعیتی نبودند که بتوانند دستورات پلیس را گوش دهند. از سوی دیگر گفته می‌شود برلو زمانی به سمت آنها شلیک کرد که خودرو دیگر متوقف شده بود و در واقع دیگر تهدیدی برای نیروهای پلیس به حساب نمی‌آمد. در همین حال، دادستانی آمریکا تحقیقی انجام داد که ثابت کرد اغلب افسران در زمانی که از آنها خواسته نشده بود، از «نیروی مرگبار» استفاده کرده‌اند.

بلند شدن صدای معترضان

با اعلام حکم این دادگاه، شنبه شب اعتراضاتی در کلیولند شکل گرفت. معترضان می‌گویند این تیراندازی با انگیزه نژادپرستانه صورت گرفته است؛ زیرا برلو سفیدپوست و آن دو فرد کشته شده سیاهپوست بوده‌اند. چند ساعت پس از اعلام این حکم، معترضان در مقابل وزارت دادگستری، جایی که برلو بی‌گناه شناخته شد، تجمع کرده و شعار «نه عدالت، نه صلح» سردادند. ابتدا گروهی از پلیس ضد شورش مقابل در این وزارتخانه صف بسته بودند، که افزایش تعداد معترضان موجب شد آنها به داخل وزارتخانه رانده شوند.

در این میان برخی منابع خبری از درگیری افسران در مقابل یک مجتمع تفریحی در کلیولند با معترضان خبر دادند و به دنبال آن دست کم سه معترض بازداشت شدند. گروهی از معترضان نیز دست به راهپیمایی زده و بزرگراهی را که به مرکز شهر کلیولند منتهی می‌شد، مسدود کردند. مردم شعار می‌دادند: «دست‌ها بالا، تیراندازی نکنید». این در واقع شعاری است که پس از کشته شدن مایکل براون 18 ساله به دست نیروهای پلیس در سال گذشته در شهر فرگوسن آمریکا بین معترضان آمریکایی معروف شد. حدود 200 معترض نیز در اعتراض به حکم تبرئه، یک تشییع جنازه ساختگی ترتیب دادند. فعالان یک تابوت سیاه حمل کرده و روی آن گل قرار دادند.

در یک اتفاق دیگر از شهر اوکلند در ایالت کالیفرنیا خبر می‌رسد حدود یکصد نفر از مردم این شهر در اعتراض به سیاست «لیبی شاف» که مانع برگزاری تجمع‌های اعتراضی می‌شود، تظاهرات برپا کردند. گزارش شده این افراد از میدان «فرانک اوگاوا» در حومه اوکلند به سمت دفتر مرکزی پلیس اوکلند حرکت کردند. تعداد زیادی مأمور پلیس نیز در خیابان‌ها مستقر شده بودند تا معترضان را به پیاده‌روها بفرستند.

آمار تکان دهنده یک تحقیق

گروهی از محققان و کارشناسان آمریکایی آمار خودکشی در میان کودکان پنج تا ۱۱ سال در دوره زمانی ۱۹۹۳ تا ۲۰۱۲ را مورد بررسی قرار دادند. نتایج این تحقیق که بتازگی در مجله علمی «جاما» به چاپ رسیده، گویای واقعیت‌های تلخی در مورد کودکان سیاهپوست در این رده سنی است.

نکته عجیب در مورد نتایج این تحقیق آن است که میزان خودکشی در میان کودکان سفیدپوست کاهش یافته است. بر این اساس میزان خودکشی در میان کودکان سیاهپوست آمریکایی از 1.78 در هر یک میلیون نفر به 3.47 افزایش یافته اما در میان کودکان سفید این میزان از 1.96 به 1.31 کاهش یافته است.

جفری بریج، استاد دانشگاه دولتی اوهایو ضمن ابراز تعجب از نتایج این تحقیق، گفت: برای من و بسیاری از همکارانم جای سوال است که چرا فردی در این سن و سال به خودکشی و مرگ گرایش دارد. به گفته این محققان، نتایج آن برعکس تحقیقات انجام شده طی دهه‌های گذشته بود زیرا پیشتر میزان خودکشی کودکان سیاهپوست کمتر از هم‌سن و سالان سفیدپوست خود بود.

از جمله دلایلی که نویسندگان این تحقیق نسبت به این موضوع می‌گویند این است که سیاهپوستان آمریکا در مقایسه با سفیدپوستان بیشتر در معرض خشونت و درگیری قرار دارند.

حسین خلیلی / گروه بین‌الملل

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها