عشق یکی از رازهای بشر است. مردم ترانههای زیادی درباره آن ساختهاند و برای آن میمیرند و زندگیشان را وقف عشق میکنند.
اما عشق دقیقا چیست؟ دانشمندان معتقدند بالاخره توانستهاند با کشف اولین شواهد از تغییراتی که در مغز فرد عاشق رخ میدهد، پاسخ این سوال را بیابند.
.
این تیم تحقیقاتی مغز ۱۰۰ دانشجویی را که از دانشگاه جنوب شرقی چین شرکت کرده بودند را اسکن کرده و تغیرات فاحشی را در نقاط مرتبط با انگیزه، احساس و تعاملات اجتماعی افرادی که عاشق بودند، یافتند.
این نتایج مکانیسمهای زیربنایی عصبی یک عشق رومانتیک را مشخص کرد و از روش به کارگیری مرحله استراحت FMRI برای تحقیق در این خصوص استفاده کرد.
محققان از تصویربرداری رزونانس مغناطیسی کاربردی وضعیت استراحت یا به عبارتی FMRI استفاده کردند تا فعالیت مغز سه گروه مختلف را مقایسه کنند. این گروهها شامل، یک گروه ۳۴ نفره که به مدت ۴ تا ۱۸ ماه عاشق شده بودند، یک گروه ۳۴ نفره که اخیرا رابطه عاشقانه خود را برهم زده بودند و یک گروه ۳۲ نفره که هرگز عاشق نشده بودند در این مطالعه شرکت کردند.
در این سه گروه، هیچ تفاوت فاحشی در سن، هزینههای شخصی ماهیانه، درآمد خانواده و میزان سالهای تحصیل وجود نداشت.
در طول انجام اسکن، از شرکتکنندگان درخواست شد به هیچ چیز خاصی فکر نکنند تا دانشمندان بفهمند مغز آنها به طور کلی چگونه کار میکند. آنها دریافتند؛ کسانی که عاشق بودند در برخی نقاط مغزشان مانند قشر کمربندی، اینسولا، هسته قاعده مغز به نام هسته دمی شکل، آمیگدال و اکومبنس قدامی هسته، و همچنین محل اتصال تمپوروپاریتال، قشر کمربندی خلفی، قشر جلو مغزی داخلی، جداری تحتانی، پرکونئوس و لوب تمپورال؛ فعالیتها تشدید میشود.
در بسیاری از این نقاط مغز، میزان فعالیتی که دانشمندان رصد کردند مرتبط با مدت زمانی بود که فرد عاشق شده بود. بنابراین هرچه این زمان طولانیتر بوده، میزان فعالیت مغز نیز بیشتر بوده است. از طرف دیگر، کسانی که عشق خود را ترک کرده بودند، فعالیت مغزشان در این نقاط کمتر شده بود.
آنها همچنین نشان دادند یک نقطه در مغز به نام هسته قائده مغز دمی شکل، به افراد عاشق کمک میکند تا با موضوع فراموش کردن رابطه عاشقانه کنار بیایند.
دانشمندان میگویند؛ دانستن جزئیات فعالیتهای مغز فرد عاشق مشخص نمیکند که آیا دوست پسر و یا دوست دختر شما، شما را واقعا دوست دارد یا خیر و یا اینکه عشق شما از آن گونه است که ادامه دار میشود یا خیر. اما محققان معتقدند فهم بهتر احساسات به آنها کمک میکند، تشخیص بدهند که آیا فردی عاشق شده است یا خیر.
به هرحال دانشمندان اظهار کردهاند، به تحقیقات بیشتر برای اثبات یافتههای خود نیاز دارند.(نیکو)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم