درختان میوه در شهرستان گناباد واقع در جنوب خراسان رضوی به دلیل افزایش بی‌سابقه دمای هوا در میانه فصل زمستان حدود یک ماه مانده به آغاز فصل بهار شکوفه زدند.
کد خبر: ۷۷۰۹۴۸

مدیر جهاد کشاورزی گناباد در این باره گفت: پیشتر و در پی تغییرات آب و هوایی طی چند سال گذشته درختان میوه ازجمله زردآلو، آلو، گیلاس، بادام و موارد مشابه در این شهرستان طی روزهای 10 تا 15 اسفند به شکوفه می‌نشستند.

محمدباقر جاهدی افزود: اما امسال این گونه درختان از بیستم بهمن ماه شروع به شکوفه دادن کرده‌اند که امری نادر است. وی علت رخداد را افزایش بی‌سابقه دما عنوان و بیان کرد: چنانچه سرما یا یخبندان رخ دهد خسارات زیادی به کشاورزان شهرستان وارد خواهد شد.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد ادامه داد: در فصل زراعی گذشته حدود 70 درصد باغ‌های میوه سردرختی و 50 درصد تاکستان‌های انگور این شهرستان بر اثر سرما و یخبندان فروردین ماه خسارت دیده بودند. مرکز شهرستان 81 هزار نفری گناباد در فاصله 278 کیلومتری جنوب مشهد واقع است. این شهرستان در مجموع دارای حدود 20 هزار هکتار زمین کشت آبی و 1700 هکتار کشت دیم است. سالانه در گناباد 84 هزار تن محصولات زراعی، باغی و دامی تولید می‌شود.

حدود 14 هزار بهره‌بردار کشاورزی در بخش‌های زراعت، دام و باغداری شهرستان نیمه خشک گناباد فعالیت دارند./ ایرنا

آماده‌سازی قنات «بلده» برای ثبت جهانی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: تا پایان سال آینده قنات هزار ساله بلده فردوس ثبت جهانی می‌شود.

حسن رمضانی با بیان این‌که آماده‌سازی قنات بلده فردوس به‌عنوان دومین اثر خراسان جنوبی برای ثبت جهانی از ابتدای سال جاری آغاز شده است، افزود: طول این قنات بیش از ۳۷ کیلومتر بوده که در گذشته از 72 قنات و چشمه تشکیل شده است و اکنون تنها ۱۷ قنات و چشمه آن دارای آبدهی است.

وی گفت: در گذشته مالکان آب بلده به دلیل نبود امنیت قبل از مرگ خود آب را وقف می‌کردند و اکنون از 7200 فنجان آب بلده حدود 4400 فنجان آن وقفی است. نظام تقسیم آب این قنات که در دوره صفویه و توسط شیخ بهایی اجرا شده بسیار ظریف و دقیق است. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: به سبب اهمیت و قدمت قنات بلده فردوس، این قنات پس از ثبت در فهرست آثار ملی کشور هم‌اکنون قدم در راه ثبت جهانی گذاشته است. پرونده این قنات طی یک ماه گذشته تکمیل و برای بررسی به یونسکو فرستاده شده است.

وی افزود: پس از تکمیل پرونده و قرار گرفتن در نوبت، کارشناسان یونسکو از نزدیک از قنات بلده بازدید و ضمن بررسی نظرشان را به کمیته میراث جهانی ارائه می‌کنند.

رمضانی با بیان این‌که تاکنون 719 اثر از خراسان جنوبی ثبت ملی شده است، گفت: همچنین آسبادهای نهبندان برای ثبت جهانی شدن در حال بررسی توسط کارشناسان میراث فرهنگی است. / مهر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها