این گزارش به بررسی مشهورترین چهرههایی که به جنگ با این بیماری بیرحم رفتهاند، میپردازد.
باب مارلی (1981- 1945)
باب مارلی با وجود اینکه تنها 36 سال زندگی کرد و به خاطر سرطان پوست درگذشت، مشهورترین خواننده جاماییکایی و سلطان سبک «رگه» (reggae) محسوب میشود. او در سال 1963 با عضویت در گروه ویلرز وارد دنیای موسیقی شد و خیلی زود توانست با اشعار و صدایش خودش را متمایز کند. با انحلال گروه در سال 1974، مارلی به تنهایی به کارش ادامه داد و با فروش 75 میلیون آلبوم، یکی از پرفروشترین هنرمندان تاریخ موسیقی است.
شایعه شده که اولین نشانه سرطان از زخمی که در شست پای او به خاطر فوتبال به وجود آمده بود نمایان شد، ولی این زخم علایم سرطانی بود که او از آن اطلاعی نداشت. پزشکان پیشنهاد دادند که شست او را قطع کنند، ولی او به خاطر اعتقادات مذهبیاش قبول نکرد. مارلی با وجود بیماری به کنسرتهایش ادامه داد و آخرین آلبومش را در سال 1980 منتشر کرد. آخرین کنسرت او در پیتسبورگ پنسیلوانیا بود و بعد از آن حال او رو به وخامت رفت. مارلی برای درمان در کلینیکی در مونیخ بستری شد و وقتی درمان نتیجه نداد، تصمیم گرفت برای روزهای آخر به زادگاهش جاماییکا برگردد، ولی علایم حیاتی او در مسیر پرواز بدتر شد و هواپیما مجبور شد در میامی فرود بیاید. مارلی سرانجام در بیمارستانی در میامی در گذشت ولی در نهایت در جاماییکا به خاک سپرده شد. مارلی را در رنکینگ بزرگترین خوانندگان تاریخ در رتبه 21 قرار دارد.
استیو مککوئین (1980- 1930)
بازیگر مشهور فیلمهای «پاپیون» و «فرار بزرگ» در سال 1980، وقتی 50 ساله بود به خاطر سرطان ریه در مکزیک درگذشت. مککوئین برنده جایزه اسکار و گرانترین بازیگر دوره خودش در هالیوود بود. در سال 1978 او گرفتار سرفههای متوالی شد، ولی ترک سیگار و دوره درمانی آنتیبیوتیک نتیجه نداد. در سال 1979 آزمایش ها نشان داد که او سرطان دارد و مککوئین مدعی شد که این بیماری نتیجه کار کردن با آزبست در زمان خدمت در نیروی دریایی بوده. در سال 1980 پزشکان آمریکایی شرایط او را ناامیدکننده تشخیص دادند و او به عنوان آخرین راهحل به ساحل روزاریو در مکزیک رفت تا تحت یک درمان غیرمتعارف قرار بگیرد. او برای این درمان ماهانه 40 هزار دلار پرداخت کرد، ولی بینتیجه بود و در بازگشت به آمریکا مشخص شد که تومورهای جدیدی در بدنش پیدا شده. پزشکان آمریکایی جراحی این تومورها را خطرناک تشخیص دادند، ولی مککوئین برای جراحی به خوارز مکزیک رفت و 12 ساعت بعد از جراحی به خاطر ایست قلبی درگذشت. خاکستر مککوئین پس از مرگش به اقیانوس آرام ریخته شد.
جان وین (1979-1907)
جان وین، دیگر برنده اسکار و یکی از مشهورترین بازیگران ژانر وسترن در 72 سالگی بر اثر سرطان معده درگذشت. او یکی از بازیگران فیلم «فاتح» (The Conqueror) در سال 1956 است که مثل تعداد دیگری از بازیگران و عوامل فیلم مثل سوزان هیوارد، آگنس مورهد و کارگردان دیک پاول بر اثر سرطان از دنیا رفتند. این فیلم در جنوب غربی یوتا فیلمبرداری شد، منطقهای که فاصله کمی با جنوب غربی نوادا، مکان آزمایشات هستهای آمریکا داشت. برخی معتقدند که بقایای رادیواکتیو این تستها بازیگران و عوامل این فیلم را آلوده کرده است. البته خود جان وین معتقد بود که سرطان ریهاش در سال 1964 و بعدا سرطان معدهاش در اثر مصرف روزانه 6 بسته سیگار بوده است. خانواده وین بعد از مرگش انستیتوی سرطان جان وین را برای کمک به تحقیقات و درمان این بیماری تاسیس کردند.
پاتریک سوئزی (2009- 1952)
بازیگر آمریکایی بیشتر به خاطر بازی در فیلم روح (ghost) و چند فیلم دیگر شهرت دارد، تا آخرین روزهای زندگی علاوه بر شیمیدرمانی سخت به خاطر سرطان لوزالمعده به فعالیتش هم ادامه داد. او مصمم بود که اجازه ندهد سرطان تاثیری روی زندگیاش بگذارد و به همین خاطر با وجود مخالفت پزشکان به کشیدن سیگار ادامه داد. ولی او تا لحظه آخر به مبارزه ادامه داد و بعد از تشخیص بیماری توانست 2 سال به زندگیاش ادامه دهد.
استیو جابز (2011- 1955)
موسس اپل در سال 2011 به خاطر سرطان درگذشت. بعد از مرگ جابز، شرکتهای اپل و مایکروسافت به احترام او پرچمهایشان را به صورت نیمه برافراشته در آوردند. مراسم تشییع جنازه جابز به طور خصوصی برگزار شد، ولی شرکت اپل ایمیلی را معرفی کرد که مردم بتوانند پیامهای تسلیتشان را بفرستند. فرماندار کالیفرنیا روز 16 اکتبر را روز استیو جابز معرفی کرد و مراسمی خصوصی در دانشگاه استنفورد برگزار شد که چهرههایی مثل بونو، خواننده گروه یوتو و جان بائز حضور داشتند. جابز در آلتامسا به خاک سپرده شد، ولی محل دفن او اعلام نشده است. (هفته نامه تماشاگران)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد