جام جم سرا به نقل از سلامت نیوز: در ادامه، مصاحبه دکتر تیرنگ نیستانی با مجله کدبانو را درباره نقش خوردن صبحانه در یادگیری دانش آموزان میخوانید:
خوردن صبحانه تا چه اندازه در میزان یادگیری دانش آموزان موثر است؟
اهمیت صبحانه از سایر وعدهها بیشتر است چون در وعدههای ابتدایی یا صبحانه یک بخش مهمی از انرژی و مواد مغذی و مورد نیاز بدن تامین میشود. بخصوص در بچهها که قرار است به مدرسه بروند، پشت میز بنشینند، و یادگیری داشته باشند، نیاز به تمرکز ذهنی دارند اهمیت آن دو چندان است.
مطالعات بسیاری نقش این وعده غذایی را در درازمدت نشان داده است. به طور مثال بچههایی که صبحانه نمیخورند درصد یادگیریشان کمتر است یا افزایش وزن در کودکانی که صبحانه نمیخورند بیشتر است.
آیا شیربا کورن فلکس یا شیرکاکائو با کیک برای صبحانه جایگزین خوبی برای نان و پنیر و گردو است؟
بدن بخش مهمی از کالری خود را باید از غلات به دست آورد. کورن فلکس نیز از ذرت تهیه میشود و میتواند به عنوان جایگزین نان مصرف شود، بنابراین غلات میتواند بخش مهمی از غلات صبحانه را تامین نماید.
بعد از ۶ ساعت درس خواندن در مدارس بهترین و پرانرژیترین ناهار برای دانش آموزان کدام گروه غذایی است؟
از هیچ گونه وعده غذایی نباید انتظار معجزه داشته باشیم و جمیع این گروههای غذایی در تعادل با هم میتوانند پاسخگوی نیاز بدن باشد، بنابراین ناهاری که برای کودک درست میشود باید دارای تمام گروههای غذایی باشد.
آیا دانش آموزان نیاز به آموزش دروس تغذیه در مدارس دارند؟
بله، فرهنگسازی چیزی است که از سن پایین شروع میشود تا تاثیرگذارتر باشد.
خوردن صبحانه و میان وعده به صورت دسته جمعی در مدارس بهتر است یا در منزل و به تنهایی؟
هر یک از این روشها فواید و ضررهایی دارد. خوبی آن این است که بچههایی که میل به صبحانه خوردن ندارند در جمع این میل درونشان به وجود میآید اما بدی آن این است که خوردن صبحانه به صورت دسته جمعی در بعضی موارد باعث پرخوری میشود؛ یعنی مقدارغذایی که ما در یک جمع مصرف میکنیم چه از لحاظ کالری و چه از لحاظ حجم میتواند خیلی متفاوت باشد. پیشنهاد ما خوردن صبحانه در جمع خانواده و با نظارت مادر است. مصرف صبحانه به صورت جمعی یا فرد هر یک میتواند تجربه خوبی برای بچهها باشد.
با توجه به علاقه شدید کودکان به فست فود (سوسیس و کالباس) بهترین جایگزین کدام است؟
داستان و مقوله فست فود ریشههای اجتماعی دارد. تعریف یکی از اساتید بنام از فست فود این است که میگوید: تغذیه یک فرآیند اجتماعی است که پیامدهای زیستی، فرهنگی و اقتصادی دارد. بنابراین به وجود آمدن فست فود ناشی از تغییرات اجتماعی است به ویژه در کشور ما، به دلیل اینکه در غذاهای ایرانی طبخ آن زمانبر است و با مناسبات اجتماعی فعلی ما اصلا امکانش نیست؛ یعنی من اطمینان دارم که اگر صنعت به کمک سفره ایرانی نمیآمد خیلی از غذاهایی که الان داریم مصرف میکنیم را نمیتوانستیم مصرف کنیم، بنابراین نمیتوان با آن مقابله کرد و ریشه در خیلی از مسائل اجتماعی و فرهنگی ما دارد ولی میتوان آن را اصلاحش کرد، میشود آن را به قسمت سلامت پیش برد و در کل الگوی مصرف آن را اصلاح کرد.
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: