باید تاکید کرد از فردا هفتهای در کشور آغاز میشود که با وضع این افراد مناسبت دارد، زیرا از چهارم مهر، هفته ازدواج شروع شده و این جمعیت میلیونی توقع دارند برخلاف گذشته از مسئولان سخنانی را شنیده یا بخوانند که خبر از باز شدن گره سختیهای ازدواج بدهد.
چند سالی است که مسئولان در چنین مناسبتی سخنرانی میکنند یا نشست خبری برگزار کرده و تصمیمهایی میگیرند که دردی از مشکل جوانان دوا نمیکند.
برای نمونه در چند سال گذشته مسئولان طلاق را در این هفته ممنوع اعلام میکردند، اما باید گفت این تصمیم فقط زمان تعدادی از طلاقها را برای مدتی به تاخیر میانداخت و سبب میشد دفاتر ثبت طلاق و ازدواج بعد از این هفته شلوغتر از روزهای دیگر باشد.
نکته اینجاست که تاکنون مسئولان در این مناسبتها در حد کارشناس عمل کرده و از مقام وعده یا بیان مشکلات فراتر نرفتهاند.
باید تاکید کرد این روند نه فقط گرهی از کار جوانان باز نکرده بلکه سبب لوث شدن ماجرا شده و جوانان بیشتری را نسبت به بهبود شرایط ناامید کرده است، زیرا کارشناسان در این حوزه آنقدر هشدار دادهاند که این روزها بیشتر اشخاص از مشکلات اطلاع داشته و میتوانند در این باره حرف بزنند بنابراین جوانان از مسئولان توقع دارند به جای اظهارنظرهایی که کارشناسان بارها آنها را تکرار کردهاند، برای حل مشکلاتی که راهکارهایشان نیز مشخص شده قدم بردارند، برای نمونه جوانان توقع دارند در هفته پیش رو خبرهایی درباره ایجاد شغل، ساخت مسکن مناسب، افزایش کمک هزینههای ازدواج و ارزان شدن شرایط مشاوره پیش از ازدواج را بشنوند.
باید یادآور شد علاوه بر 11 میلیون جوانی که در سن متعارف ازدواج هستند، یک میلیون و 300 هزار دختر و پسر در کشور وجود داشته که بین 30 تا 49 سال دارند و ازدواج نکردهاند، افزون بر این افراد 152هزار زن و مرد نیز در کشور زندگی میکنند که از سن تجرد قطعی یعنی چهلونه سالگی عبور کرده و ازدواج نکردهاند، بنابراین باید هشدار داد تازمانی که اقدامها برای حل مشکلات جوانان در حد توصیه و اظهار نظر باقی بماند باید منتظر رشد آمار مجردهای قطعی یا تک زیستها در کشور بود.
مهدی آیینی - گروه جامعه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم
مگه با حقوق 600 هزار تومانی و 11 ساعت كار كه در كنارش مجبوری درس هم بخونی كه سطح خانواده ها به هم بخوره میشه با حرف مشكلات حل بشه.
دولت عزیزمان این همه زمین توی كشور وجود داره ای كاش میشد تیكه ای به هر خانواده ای میدادن كه هم مكانی برای سرمایه گذاریشون بشه هم اینكه اونایی كه خ.نه ندارن خونه دار میشن این همه هم تورم بوجود نمیومد.
زیبایی و ترافیك شهرها هم از بین نمیرفت.
امیدوارم یكی پیدا بشه حرف ماها رو بفهمه.
واقعا خسته شدم. كاش خودشونو جای ما میگذاشتن.