در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
این درس دو هدف دارد؛ یکی آشنایی دانشآموزان با حرف و مشاغل و ایجاد زمینه برای تجربه کردن این شغلها و دوم آشنایی آنها با فناوریها بخصوص فناوری اطلاعات تا دانشآموزان بتوانند به عنوان یک شهروند در جامعه الکترونیک، زندگی موفق و موثری داشته باشند. همگان میدانند که امروز برای مواردی چون ثبتنام یارانه، ثبت نام در مدارس و دانشگاهها، پرداخت قبوض و نقل و انتقالهای مالی از شبکههای اینترنتی استفاده میشود و دانشآموزان نیز نمیتوانند از این مسیر جا بمانند.
این نیاز دانشآموزان امروزی است که در بهکارگیری ابزار فناوری مثل رایانه و نیز حضور در فضای ارتباط مثل فضاهای شبکهای فعال باشند و این مهارتها را کسب کنند. برای پاسخ به این نیاز و تربیت دانشآموزانی که برای زندگی در دولت الکترونیک آماده شوند و در جامعه شبکهای حضور یابند در کتابهای درسی، بخشی به عنوان تعریف و بهکارگیری ایمیل در نظر گرفته شده به طوری که دانشآموزان باید وارد فضای مورد نظر شده، برای خود ایمیل تعریف کنند و مبادلات الکترونیک مثل نوشتن نامه و ارسال و دریافت فایلها را انجام دهند.
البته ایمیل دانشآموزی با ایمیلهای مرسوم تفاوتهایی دارد، به طوری که مهمترین فرق آن، فعال بودن ایمیل دانشآموزی در شبکه ملی است نه شبکه جهانی. به این ترتیب که دانشآموز برای ساخت ایمیل و استفاده از آن فقط به شبکه ملی نیاز دارد. این اقدام نیز علت دارد، چون آنچه در فضای اینترنت وجود دارد در اختیار و کنترل ما نیست و نمیتوانیم آن را براحتی در اختیار دانشآموزان قرار دهیم. البته این شیوه در دنیا مرسوم است به طوری که در آموزش و پرورش دنیا، شبکه پاک تعریف شده که محیطی امن از نظر اخلاقی و تربیتی برای فعالیت شبکهای دانشآموزان محسوب میشود.
هماکنون با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ظرفیتهای مورد نظر فراهم شده و میتوانیم به فضای پاک ورود پیدا کنیم. این ظرفیت به حدی است که میتوانیم امسال دانشآموزان پایه هفتم و هشتم را زیر پوشش بگیریم تا هر کدام صاحب ایمیل شوند و در فضای شبکه ملی کار کنند. دانشآموزان پایه هفتم و هشتم متوسطه حدود دو میلیون و 200 هزار نفر هستند که با احتساب تعداد معلمان و کارکنان مدرسه، ظرفیت مورد نیاز برای راهاندازی ایمیل دانشآموزی، دو و نیم تا سه میلیون نفر است.
قاطعانه میتوان گفت ایمیل دانشآموزی از مهر امسال اجرایی میشود و مانعی برای راهاندازی آن وجود ندارد، هرچند عدهای نگران کمبود رایانه در مدارس هستند اما ما اعتقاد داریم همانگونه که امروزه در دنیا از «کامپیوتر در اختیار یادگیری» حرف زده میشود، نباید فقط به رایانههای موجود در مدارس تکیه کنیم بلکه باید روی تجهیزات بیرون از مدارس و امکانات شخصی خانوادهها نیز حساب کنیم.
استفاده مشترک از رایانه در مدارس نیز میتواند در دستور کار قرار بگیرد به طوری که تاکنون برخی مدارس، رایانههای در اختیار خود را در فضایی مثل راهروی مدارس قرار داده اند تا دانشآموزان بر اساس جدول تعریف شده و هر کدام بهنوبت از این رایانه استفاده کنند.
علی زرافشان / معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت