جام جم سرا: علیرضا جزینی گفت: اجرای طرحهای شناسایی و پاکسازی مناطق آلوده در کلانشهرها توسط نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات و بسیج، امحای یکصد تن مواد مخدر در سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر در ۲۳ شهر و بازدید سفرای گروه مینی دوبلین از مرز از مهمترین اقدامات انجام شده در ۴ ماهه نخست امسال است.
وی ادامه داد: در سال جاری ۶۹۴ درگیری مسلحانه با قاچاقچیان رخ داد که منجر به شهادت ۶ نفر و مجروح شدن ۱۶ نفر دیگر شد. این در حالی است که ۵۶ نفر از اشرار نیز به هلاکت رسیدند. بر اساس آمارها درگیری با اشرار نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۸ درصد افزایش یافته است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر از کشف ۱۷۵ تن انواع مواد مخدر در کشور خبر داد و افزود: ۷۴ درصد این موادها در مرز و حاشیه شرق کشور کشف شده است در حالی که سگهای موادیاب موفق به کشف ۱۵ تن انواع مواد مخدر شدند.
به گفته وی، استان کرمان با ۳۵ تن کشف رکورددار بیشترین کشف مواد مخدر و جزیره کیش با ۵ کیلوگرم کمترین میزان کشف را به خود اختصاص دادهاند.
به گزارش جام جم سرا، جزینی با اشاره به انهدام ۸۷ کارگاه ساخت شیشه افزود: در سال جاری دو میلیون و ۴۶۵ هزار قرص و آمپول مخدر در کشور کشف شد که نسبت به سال گذشته ۱۱ درصد افزایش نشان میدهد. ضمن اینکه در این مدت میزان کشفیات سلاح با ۴۷ درصد افزایش به ۳۷۰ قبضه رسید.
وی از افزایش ۳۰ درصدی دستگیری قاچاقچیان و ۸۶ درصدی جمع آوری معتادان متجاهر خبر داد و گفت: در سال جاری ۹۴ هزار قاچاقچی در کشور شناسایی و دستگیر شدند ضمن اینکه با تلاش پلیس و سایر دستگاهها ۲۶ هزار معتاد متجاهر نیز از سطح خیابانها جمع آوری شد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در بخش دیگری از سخنانش به اقدامات حوزه فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد اشاره کرد و افزود: در محیطهای آموزشی شامل مدارس و دانشگاهها ۱۴۸ هزار و ۶۸۸ نفر تحت آموزش قرار گرفتند این در حالی است که برنامه مدارس عاری از خطر و برنامه پیشگیرانه مدرسه مراقب اجتماع محور در مدارس متوسطه دوم دولتی و مدارس ابتدایی و متوسطه اول و دوم به اجرا در آمد. این در حالی است که در حوزه پیشگیری محیطهای کاری نیز ۵۸ هزار نفر تحت آموزش پیشگیری قرار گرفتند.
به گفته وی، یک میلیون و ۲۶۴ هزار نفر نیز در محلهها تحت آموزش قرار گرفتهاند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص فعالیت کمیته زنان و خانواده گفت: کمیته زنان و خانواده از اواخر سال گذشته کار خود را آغاز کرد و طبق دستورالعملی این کمیته در تامی استانها راه اندازی میشود.
خبرنگاری دیگر در خصوص وجود اتباع غیرمجاز در مناطق آلوده پرسید که وی در پاسخ گفت: اتباع خارجه در برخی مناطق آلوده حضور دارند که با اجرای طرحهای جمع آوری معتادان دستگیر میشوند. اگر این افراد تبعه مجاز بودند برابر ماده ۱۶ به مراکز درمانی یا زندان ارجاع میشوند و در صورتی که این افراد تبعه غیرمجاز باشند برای خارج کردن آنها از کشور اقدام میشود.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر از اجرای طرح شیوعشناسی اعتیاد در جمعیت عمومی کشور خبر داد و افزود: طرح شیوعشناسی جمعیت عمومی کشو در دستور کار است که تا پایان سال انجام میشود. آخرین طرح شیوعشناسی سال ۹۰ با همکاری جهاد دانشگاهی اجرا شد.
خبرنگاری در مورد نبود کمپهای ترک اعتیاد زنان در برخی استانها پرسید که وی در پاسخ مدعی شد در برخی از مراکز استانها کم ترک اعتیاد بانوان وجود دارد که در خصوص شش استان اعلام شده نیز به زودی ستاد کمپی را در استان قم راه اندازی میکند.
جزینی در پاسخ به سوالی دیگر درباره علل توقف جمع آوری معتادان زن خیابانی گفت: جمع آوری زنان متوقف نشده اما در مرحله اول مردان را جمع آوری میکنیم که تا کنون ۲ هزار معتاد متجاهر مرد از سطح پایتخت جمع آوری و در مرحله غربالگری هستند. به دلیل حساسیتهای زیادی که روی زنان معتاد وجود دارد طرح جمع آوری زنان معتاد بزودی اجرایی میشود.
وی با بیان اینکه آمار نوزادان معتاد را در اختیار نداریم، افزود: مطالعهای در این رابطه صورت نگرفته است و به همین دلیل هیچ آماری از نوزادان معتاد در اختیار نیست. در خصوص دانش آموزان معتاد نیز وزارت آموزش و پرورش مدعی شده است دانش آموزان معتاد را اخراج نمیکند. نقدی که ستاد به وزارت آموزش و پرورش دارد مربوط به حوزه پیشگیری است چرا که سال گذشته تنها ۸ درصد مدارس کشور تحت پوشش برنامههای پیشگیری قرار گرفتند.
جزینی از شناسایی ۵۱ سایت فعال در حوزه توزیع و آموزش ساخت مواد مخدر خبر داد و تاکید کرد: این سایتها را به پلیس فتا اعلام کردهایم و این پلیس نیز آنها را تحت کنترل قرار داده و با آنها برخورد کرده است.
وی در مورد اینکه آیا سن شروع اعتیاد تک رقمی شده است با رد این موضوع گفت: اینکه یک معتاد را با سن کمتر از ۱۰ سال شناسایی کنیم و آن را به تمامی جامعه سرایت دهیم علمی نیست. در حال حاضر سن آغاز اعتیاد ۱۵ سال به بالا است و تا زمانی که شیوعشناسی جدید انجام شود نمیتوان آمار دیگری اعلام کرد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر از ارایه پاداش ویژه به نیروهایی خبر داد که آشپزخانههای شیشه را کشف میکنند و گفت: منشاء شیشه و قرصهای روانگردان آمفتامین و متاآمفتامین است که ممکن است به دلیل کاهش هیدروژن یا افزایش اکسیژن نامش تغییر کند اما همگی از یک نوع بوده و منشاءشان یکسان است. در آمریکا یک میلیون نوع قرص روانگردان شناسایی شده است و ما نیز در جهت کنترل این موضوع کار میکنیم. شناسایی آشپزخانههای ساخت شیشه در دستور کار وزارت اطلاعات و پلیس است و برای شکاف این آشپزخانهها پاداش ویژهای در نظر گرفتهایم.
خبرنگار دیگری در مورد رها شدن معتادان پس از دستگیری پرسید که جزینی گفت: معتادان متجاهر بر اساس ماده ۱۵ یا ۱۶ قانون رها نمیشوند و سه ماه تحت درمان قرار میگیرند البته ممکن است توزیع کنندگان خرد پس از دستگیری به میزان موادی که نزدشان است آزاد شوند. بر اساس قانون اگر فردی ۵۰ گرم تریاک به همراه داشته باشد مصرف شخصی محسوب شده و جزایش جریمه یا شلاق است.
وی با بیان اینکه اُوردُز بیشترین علت مرگ معتادان است و هر سه ساعت یک معتاد جانش را از دست میدهد، گفت: برخی مواد ساخته شده تبدیل به مواد سمی میشوند و موجبات مرگ معتاد را فراهم میکنند به همین دلیل رایزنیهایی را با پزشکی قانونی را انجام دادهایم تا این مصادیق را مستندسازی کنیم. (مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد