جام جم سرا: وجود مواد ایمنیزا در شیرمادر، کودک را از ابتلا به بیماریهای عفونی مانند اسهال، بیماریهای سیستم تنفسی مانند عفونت گوش و ریه محافظت میکند و بهترین شرایط رشد و تکامل ذهنی او را فراهم میآورد.
همچنین احتمال ابتلا به آلرژی، آسم، بیماریهای قلبی، فشارخون و چاقی و بدخیمیها را کاهش میدهد، به خوبی هضم و جذب میشود و احتمال ابتلا به دل درد و کولیک در شیرخواران را کاهش میدهد.
مواردی که مادر از شیر دادن سود میبرد نیز شامل کم کردن هزینه خانواده برای تهیه شیر خشک، کم کردن وزن مادر و کوچک شدن بموقع رحم و کاهش خونریزیها و مشکلات پس از زایمان میشود.
باید بدانیم کودکی که با شیرمادر تغذیه میشود. در سن بالاتر دارای ضریب هوشی بالاتری نسبت به کودکان همسن خود است.
خوب است بدانید میکروبهای موجود در محیط در روزهای اول زندگی در دستگاه گوارش نوزادان رشد کرده و به طور دائم در دستگاه گوارش آنان باقی میمانند، اما نوزادانی که با شیرمادر تغذیه میشوند، در روده خود میزبان میکروبهای مفید سازنده ویتامینهای لازم برای رشد نوزاد خواهند بود و این امر به دلیل وجود موادی در شیرمادر است که جلوی رشد میکروبهای نامناسب را در روده نوزاد میگیرد.
وضعیت اجابت مزاج در نوزادان شیرمادرخوار راحتتر بوده و با درد کمتری همراه است، در حالیکه نوزادان شیرخشکخوار تعداد دفعات دفع کمتر با درد و مشکلات بیشتری را تجربه میکنند و این امر روی اشتهای آنان موثر خواهد بود.
برخی شیرخواران که شیرمادر مصرف میکنند دفعات اجابت مزاج هر چند روز یکبار را تجربه میکنند، این وضع در عدهای از این نوزادان رخ میدهد، ولی چون همراه با هیچ مشکل گوارشی نیست و در رشد و اشتهای شیرخوار تاثیری ندارد، به درمان خاصی نیاز ندارد.
نوزادان شیرخشکخوار نیز ممکن است از وزن بیشتری نسبت به شیرمادرخواران برخوردار باشند و این امر مادران آنها را به طور کاذب خوشحال میکند، در حالیکه وزن بالای شیرخوار احتمال چاقی و عوارض بعدی را در فرزندشان افزایش میدهد و جلوی پیشرفت فعالیتهای حرکتی شیرخوار مانند نشستن و راه رفتن بموقع را خواهد گرفت.
به خاطر داشته باشید در یک شیرخوار سالم و قبل از شش ماهگی، شیرمادر تنها ماده غذایی مورد نیاز او خواهد بود و در صورت کافی بودن فقط میتوان از مولتیویتامین در کنار شیرمادر در تغذیه کودک استفاده کرد.
در صورت گرم بودن هوا و محیط خانه، دادن آب جوشیده سرد شده همراه با شیرمادر، توسط سرنگ یا قاشق توصیه میشود. همچنین مادران در هوای گرم باید از پوشاندن لباسهای اضافی و پتو به نوزادان خودداری کنند، زیرا سلامت آنان با این کار ممکن است به خطر افتد.(دکتر فریبا شیروانی - متخصص اطفال و فوقتخصص عفونی اطفال)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت