لازم است بدانید بیشتر تنقلاتی که در بازار وجود دارد همچون انواع لواشکها، آلوچههای فرآوری شده، پودرهای خوراکی ترشمزه و حتی پودر شربت و ژله، حاصل از ترشی عصاره میوه نیست و آنچه که در زمان مصرف موجب سوزش زبان و ایجاد مزهای خوشایند و دلچسب میشود، اسیدسیتریک و برخی افزودنیهای اسیدی است که در زمان فرآوری به محصول اضافه میشود.
ضرر ترشیهای مصنوعی
اسید سیتریک به طور طبیعی و به میزان کم در انواع میوهها و سبزیها وجود دارد، اما در صنعت برای تشدید این طعم از اسید سیتریک مصنوعی و سنتز شده استفاده میشود. بزرگترین ضرر محصولات حاوی این اسید آن است که در اثر مکیدن، نگهداشتن و ساییدن این خوراکیها به دندان سطح مینا تخریب و سبب پوسیدگی زود هنگام میشود. به همین دلیل توصیه میشود که پس از مصرف این محصولات حتما چند جرعه آب نوشیده شود. ضرر دیگر آن که مصرف زیاده از حد یا طولانی مدت این خوراکیها یا نوشیدنیهای ترش با افزایش ترشح اسید معده باعث سوزش و ترش کردن میشود و برای مبتلایان به زخم معده و اثنیعشر و کسانی که مستعد ریفلاکس هستند، محدودیت مصرف دارد.
به محصولات ترش نمک و شکر میزنند
موضوع مهم دیگری که گفتن آن لازم به نظر میرسد این که برخی افراد به طور مستمر از فرآوردههای ترش به عنوان محصولی چربیسوز و لاغرکننده استفاده میکنند، اما باید بدانید ترشی اسیدهای افزودنی هیچ گاه خاصیت لاغرکنندگی نداشته و حتی با کمک به ترشح اسید معده، غذا را سریع هضم و جذب کرده و ضمن تشدید گرسنگی باعث افزایش اشتها و اضافه وزن میشود. از طرفی شکر و مواد شیرینکنندهای که جهت ملس شدن و افزایش ماندگاری به محصولاتی چون لواشک و آلوچههای فرآوری شده یا فلهای افزوده میشود برای مبتلایان به دیابت و افرادی که از رژیم لاغری پیروی میکنند منع یا محدودیت مصرف دارد.
این را هم بدانید اگر به محصولات ترش، شکر اضافه نکنند بدون شک برای افزایش ماندگاری محصول نمک را جایگزین شکر میکنند.
فاخره بهبهانی / گروه سلامت
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد