یک دندانپزشک گفت: برخی والدین گمان می‌کنند برای کودکانی که دچار عفونت لثه می‌شوند، مشکل با آنتی‌بیوتیک حل می‌شود که نه‌تنها این راه‌حل موثر نیست، بلکه باعث آبسه لثه‌ها می‌شود.
کد خبر: ۶۶۴۶۸۳

دکتر محمد‌هادی شفق در گفت‌و‌گو با ایسنا، افزود: عفونت لثه در کودکان خیلی شایع است. این عفونت می‌تواند بر اثر قارچ، آفت، آلودگی سینه مادر، سیستم ایمنی و وارد‌کردن اشیای کثیف در دهان ایجاد شود. البته در مواردی پوسیدگی دندان باعث عفونت در لثه می‌شود که این پوسیدگی از مینای دندان عبور کرده و وارد عاج شده و باعث عفونی‌شدن لثه خواهد شد. در این مواقع مصرف دارو زیاد موثر نبوده و راه‌حل و درمان آن عصب کشی یا کشیدن دندان است.‌وی تاکید کرد: کودکانی که دندان‌هایشان به وسیله قطره آهن سیاه می‌شود زودتر از دیگران در معرض پوسیدگی دندان قرار می‌گیرند. برای جلوگیری از سیاه‌شدن دندان کودکانی که قطره آهن مصرف می‌کنند دو راه وجود دارد. اول این‌که والدین باید سعی کنند قطره را ته‌گلو بریزند تا برخوردی با دندان‌ها نداشته باشد. راه‌حل دیگر برای جلوگیری از سیاه‌شدن دندان به وسیله قطره آهن این است که بلافاصله بعد از مصرف قطره دهان کودک به وسیله انگشتانه‌ها شسته شود.

آرایش چشم‌ها را به‌طور کامل بشویید

یک فوق‌تخصص پیوند قرنیه با اشاره این‌که بی‌توجهی به رعایت بهداشت چشم از عوامل مستعدکننده «شالازیون»‌است، گفت: این عارضه در زنان شیوع بیشتری دارد که به علت شست‌وشوی نامناسب آرایش چشم‌ها ایجاد می‌شود. دکتر محمدرضا فرتوک‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به این‌که شالازیون اغلب با گل‌مژه اشتباه گرفته می‌شود، افزود: این عارضه در اثر تجمع غدد چربی پلک ایجاد می‌شود که در صورت بی‌توجهی به درمان به موقع تبدیل به یک توده کوچک برجسته، سفت و بدون درد می‌شود. البته اگر در سه هفته اول ابتلا به بیماری، کمپرس آب گرم (پارچه‌ای خیس شده با آب‌گرم روی پلک بسته) به مدت چند دقیقه یا شست‌و‌شوی روزانه چشم با چای انجام گیرد، این عارضه به طور کامل درمان می‌شود. وی با اشاره به این که رعایت نکردن بهداشت، ورود گرد و غبار و دود ماشین از عوامل مستعد‌کننده این عارضه است، اظهارکرد: بیشتر زنان مبتلا به این بیماری می‌شوند، چرا که اغلب پس از آرایش، چشم‌های خود را کامل شست‌و‌شو نمی‌دهند.

استرس، عامل اصلی «تیک»

یک روانپزشک با اشاره به سبب‌شناسی اختلال تیک، از والدین و اطرافیان کودک مبتلا به تیک خواست نسبت به علائم این اختلال بی‌توجه باشند؛ چرا که تمرکز روی تیک، موجب تشدید آن می‌شود.

افشین یداللهی در گفت و گو با فارس، اظهار کرد: گاهی تیک‌ها با افزایش استرس و شدت آن بیشتر و شدیدتر می‌شود. در واقع میزان تیک به استرس مربوط است.این متخصص حوزه بهداشت روان با تشریح این وضع گفت: در تیک‌های پیچیده ممکن است فرد گردن را کج کند،‌ شانه را بالا بیندازد و در نهایت نیز فوت کند. به‌طور کلی تیک‌ها می‌توانند با رفتارهایی نظیر بالا انداختن شانه‌ها، پلک زدن، تنگ کردن چشم‌ها، شکلک در‌آوردن، تکان دادن سر به طرفین یا پایین آوردن سر یا چین دادن بینی دیده شود.وی درباره درمان‌های این اختلال افزود: دارو درمانی می‌تواند این اختلال را کنترل کند. از طرفی آرام‌سازی عضلانی به‌عنوان روان‌درمانی موثر این اختلال شناخته شده است.وی اظهار کرد: اساس آرام‌سازی عضلانی بر این پایه استوار است که سیستم پاراسمپاتیک بدن فعال شود تا اضطراب و استرس کاهش پیدا کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها