جام جم سرا: سیدحسین داودی گفت: تغذیه در اصلاح بیماریها و فرایندهای سرطانزا در هر مرحله از شرایط بیماری نقش دارد. رژیم غذایی دارای مهارکنندهها و تحریککنندههای مواد سرطانزا است به همین دلیل مثلاً آنتی اکسیدانها که شامل ویتامین ث، ویتامین E و سلنیوم است، جزء مهارکنندهها هستند.
این متخصص تغذیه در امور سرطان گفت: چربیهای موجود در گوشت قرمز یا ترکیبات ناشی از طبخ کردن گوشت با حرارت بالا در تحریک مواد سرطانزا مؤثر هستند.
به نقل از فارس، داودی ادامه داد: میزان ابتلا به انواع سرطانها در افرادی که از فرآوردههای گیاهی بیشتری در رژیم غذایی خود استفاده میکنند در مقایسه با سایر افراد کمتر است. افزایش مصرف میوه و سبزی با کاهش خطر سرطان دهان، حلق، حنجره، مری، ریه، معده، کلیه، تخمدان و مثانه همراه است. به همین ترتیب میزان رشد و تولید سلولهای سرطان کلون در گیاهخواران کمتر از افراد دیگر است و چون انواع میوه و سبزی کالری کمتری تولید میکنند منبعی سرشار از فیبر، ویتامین، مواد معدنی و مواد بیولوژیک هستند. البته چاقی نیز یکی از فاکتورهای اصلی در افزایش خطر ابتلا به سرطان است بنابراین حفظ وزن در کاهش ابتلا به سرطان بسیار اهمیت دارد.
وی گفت: مواد ضدسرطان را میتوان در گیاهانی مانند هویج، گوجهفرنگی و خوراکیهایی مانند چای سبز، مرکبات، لوبیا، تره فرنگی، موسیر، پیاز و سیر یافت.
این متخصص تغذیه افزود: این مواد در تحریک آنزیمهای از بین برنده مواد سمی و مواد سرطانزا نقش دارند اما آنچه مهم است باید روزانه ۵ تا ۹ واحد میوه و سبزی مصرف کرد تا در کاهش خطر ابتلا به این سرطانها مؤثر باشند.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد