ورود مجدد دولت به بازار مسکن ملت

پس از گذشت حدود ۶ ماه از اعلام اولیه وزارت راه و شهرسازی مبنی بر ساخت مسکن برای طبقات کم درآمد، سرانجام وزیر راه و شهرسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی را متولی ساخت مسکن اجتماعی کرد.
کد خبر: ۶۶۱۸۲۷
ورود مجدد دولت به بازار مسکن ملت

جام جم سرا: عباس آخوندی که پیش از این نیز بارها از طرح مسکن مهر انتقاد کرده و این طرح را ورود غیر اصولی دولت در بخش مسکن قلمداد کرده بود در جدیدترین موضع‌گیری خود ضمن واگذاری ساخت ۵/۱ میلیون واحد مسکونی جدید برای طبقات کم درآمد به بنیاد مسکن طی ۱۰ سال ، گفت: مسکن مهر برخلاف سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری است چرا که براساس این سیاست‌ها مداخله دولت نباید وجود داشته باشد ولی ما شاهد حداکثر مداخله دولت هستیم؛ همچنین تاکید شده بود که مکان‌یابی صحیح و قابل سکونت صورت بگیرد که بعضا این محل‌ها قابل سکونت نیست. براساس این سیاست‌ها، باید مسکن را خود مردم بسازند و دولت زمینه ساخت و خدمات زیربنایی را تامین کند اما در مسکن مهر این اتفاق نیفتاد و من باید این موضوع را با شفافیت کامل اعلام کنم تا دیگر اشتباه نشود.

ساخت مسکن توسط بنیاد هم دخالت دولت است
به نقل از کسب و کار، رئیس انجمن شرکت‌های ساختمانی درباره واگذار شدن مسئولیت ساخت مسکن اجتماعی به بنیاد مسکن گفت: با توجه به انتقاد‌های گسترده دولتمردان از طرح مسکه مهر انتظار نمی‌رفت باز هم برای یک طرح عظیم دیگر در بخش مسکن، دولتی‌ها محوریت پیدا کنند اما گویا قرار است این اتفاق بیفتد.
محمد علی پورشیرازی ادامه داد: این سوال مطرح است که با وجود اذعان مسئولان دولتی به اشتباه بودن ورود دولت به امور اقتصادی که بخش خصوصی توان مدیریت و اجرا در آنها را دارد، چرا برنامه‌ریزی و اجرای ساخت مسکن اجتماعی به تشکل‌های بخش خصوصی واگذار نمی‌شود و چرا دولت نقش خود را به فراهم کردن بسترها و اصلاح قوانین محدود نمی‌کند؟وی با اشاره با مشکلات و تخلفات متعددی که در طرح مسکن مهر اتفاق افتاد، عنوان کرد: مکان یابی پروژه‌های مهر حقیقتا تاسف‌انگیز است به‌طوری که وسط بیابان، بدون در نظر گرفتن مولفه‌های لازم برای یک شهر پویا، آپارتمان‌سازی انجام شده است. کیفیت ساخت این واحدها هم به‌شدت زیر سوال است و در سال‌های آتی مشکلات ناشی از بی‌کیفیتی مصالح و ساخت بیشتر آشکار می‌شود.

ورود دولت به پروژه‌های مسکن رانت به دنبال دارد
رئیس انجمن شرکت‌های ساختمانی در ادامه بیان کرد: بنیاد مسکن به جز در سال‌های ابتدایی انقلاب نقش چندانی در مدیریت پروژه‌های مسکن به عهده نداشته و کارهای این بنیاد بیشتر معطوف به عمران روستایی و بازسازی مناطق آسیب دیده از زلزله بوده است. اکنون که قرار است مسکن اجتماعی توسط بنیاد ساخته شود مسئولان باید مشخص کنند توان اجرایی، تخصصی و مدیریتی بنیاد در چه سطحی قرار دارد؟
پورشیرازی افزود: مسکن مهر و اتلاف منابع ملی که دراین پروژه‌های اتفاق افتاد باید برای دولتی‌ها درس بزرگی باشد که از تکرار اشتباهات گذشته دست بردارند و به بخش خصوصی اعتماد کنند. در اینکه آقای دکتر آخوندی فرد متخصص و سالمی هستند تردیدی نیست اما دخالت دولت در پروژه‌های عظیم اقتصادی وقتی به لایه‌های میانی و پایینی می‌رسد ایجاد رانت و فساد می‌کند. اگر قرار است بنیاد مسکن هم نقش بازوی دولت در اجرای مسکن اجتماعی را داشته باشد ضمانتی برای جلوگیری از رانت‌ها و تخلفاتی که در مسکن مهر اتفاق افتاد وجود ندارد.

خانه‌سازی برای کم درآمدها بهانه دخالت دولت در بخش مسکن نشود
اگر دولت بخواهد توسط بنیاد مسکن برای اقشار بسیار ضعیف اجتماع که توان خانه‌دار شدن ندارند، خانه بسازد اشکالی ندارد و اصولا این کار طبق اصول قانون اساسی وظیفه دولت است اما اگر طرح مسکن اجتماعی هم بهانه‌ای برای ادامه دخالت دولت در بخش مسکن باشد قابل قبول نیست. سید بهلول حسینی، عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان این مطلب افزود: دولت نباید در مسکن‌سازی برای طبقه متوسط به هیچ عنوان دخالت اجرایی کند و این کار باید از طریق اتحادیه‌ها و تشکل‌ها به خود مردم واگذار شود. این عضو کمیسیون عمران یادآور شد: هنوز جزئیات طرح دولت و نحوه اجرای طرح مسکن اجتماعی توسط بنیاد مسکن اطلاع‌رسانی نشده است و از مسئولان دولت و بنیاد انتظار داریم مشخصات این طرح را برای بررسی توسط کارشناسان و اعضای کمیسیون شفاف‌سازی کنند.|مجتبی کاوه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها